Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Caspino: Božínku, ten je nádherný!!!
Já taky měla problémy, než jsem si zvykla na režim a vůbec nějaký udělala. Navíc jak se dítě vyvíjí, tak se vlastně ten režim neustále mění a přizpůsobuje tomu dítěti. A taky mám zdr. problémy, takže sloubit to s potřebami dítěte bylo leckdy opravdu náročné. Ale zvládli jsme to a Ty to taky zvládneš!!
Musíme si představit, že jiný mamky mají dokonce dvojčata, takže vždycky může být hůř ![]()
Ahoj Caspino, moc ti gratuluji k synáčkovi ![]()
Přeju ti, aby ses rychle zregenerovala a prďolka ať jen prospívá…Písnu zítra email
Pa
@caspino píše:
Já už mám taky porod za sebou…o 14dní dříve mi praskla voda…rodila jsem 60 hodin.
Popisovat co vše kolem bylo ani nemám sílu, jsem ráda, že jsem to zvládla a že je to za mnou.
Máme krásného syna Dominička, je to zlatíčko..sice dnešni noc prokřičel snad celou…bolelo ho břiško.
Rodila jsem 28.11. a ještě nejsem holky ok. Totálně jsem vyčerpaná a tím, že se necítím fyzicky dobře…tak to nedávám s psychikou, páč mám pocit, že to nedám, že prostě zkolabuju z toho mého zdrav. stavu a já mám v postýlce uzlíček, který mě potřebuje.
Takže chvilkama pořádná depka. Jak to zvládáte vy?
Přidávám fotky mimíska
gratuluji
a jaké pak měl míry při narození? naše Eliška ve středu měla 8 týdnů, nyní má míry narozeného miminka 3300g a 53cm
@magda82 píše:
gratuluji![]()
![]()
![]()
a jaké pak měl míry při narození? naše Eliška ve středu měla 8 týdnů, nyní má míry narozeného miminka 3300g a 53cm
díky…míry měl 3000g a 51cm ![]()
@Sisi 79 píše:
Ahoj Caspino, moc ti gratuluji k synáčkovi
Přeju ti, aby ses rychle zregenerovala a prďolka ať jen prospívá…Písnu zítra emailPa
Ahoj Sisi…přečetla jsem si tento článek…http://ratislavova.wordpress.com/2010/03/09/psychologicka-problematika-casneho-sestinedeli/ a já do článku celá zapadám…
ale píšou, že stav je zcela normálnía brzy odezní…tož snad..
a jak se cítíš Ty..jak to zvládáš, Ty jsi v poho? Kojiš…?
Tak se nam konečně narodil náš Tobiášek, včera ve 20.09hod. S mírami 3190g a 53cm.jsem se podruhé zamilovala ![]()
@ali89 píše:
Tak se nam konečně narodil náš Tobiášek, včera ve 20.09hod. S mírami 3190g a 53cm.jsem se podruhé zamilovala
gratulace, ali
vypadá to, že už to budem mít pomalu všíchni za sebou ![]()
@Sisi 79 píše:
@ali89 Ten je krásnej, ty vláskyMoc gratuluji
sisi, ahojky, jak se daří? už přikrmuješ? já jsem před chvili musela taky…po prvé.
Malý se mi budil od noci už ne co 2 hodiny, ale co hodinu..vůbec jsme se nevyspali…mě nemělo ani čas se kdy vytvořit mléko, všechno vycucal, ale asi toho bylo málo, páč pořád křičel…tak jsem šla do lékarny a koupila výživu, no vzal si jen 10 ml a usl, asi dohání noc. I když to bylo jen málo toho mlíčka, co si vzal, tak přeci jsou tam pro něj nějaké živiny. Aspoň si odpočaly prsa a už mi konečně začíná kapat mléko…takže další jídlo z prsa a uvidím jak po něm bude spát..když tak to bude muset být na přeskáčku…prso, příkrm…Ráno jsem to obrečela, že nejsem schopna malého nakrmit, že mu nemám co nabídnout, teď jsem ráda, že ten Nutrilon nebo jak..mám doma a můžu mu když tak dát napapat.
Dáváš malého krkat? Já Domču ne..já jsem ho vždy jen probrala a on se pak vztekal a nemohl usnout. Četla jesm, že to není povinné, že pokud neblinká, nemá problémy, tak dát na bok a je to…takže v noci i během dne nekrkáme..on to umí naštěstí i v leže.
Uvidím, ale jak to bude s tím umělým mlékem…ted usl hned u flašky a pak jsem ho držela v náručí..kdyby něco, ale spinkal, tak je v postýlce na boku a spí jak poleno…
tak nic, jdu taky zkusit na chvilku zabrat, páč jsem dnes nic nenaspala…
měj se a písni
@caspino Ahoj, tak ty naši kluci to nají podobné. Ano, jsme na příkrmu, ale dávám mu jen 2 krát denně, nechci aby si na to zvyknul a navíc mu to dávám z kojícího kalíšku. Taky jsem to obulela, že plně nekojím, ale u nás to je trochu jinak. Malý by jen spinkal a u jídla ho musím budit, a mám málo mlíčka. Je mi vždy tak líto, když mu dávám napít z toho kalíšku a pořád hledá prso ![]()
Tak hodně piju kojící čaje a od včera zobu homeopatika na tvorbu mléka, tak to snad ještě rozkojíme!
Krkat malého dávám podle situace, když vidím že je úplně vyřízenej, tak ho nechám spinkat, ale dám ho na bok. Po tom příkrmu ho musím dát říhnout, spolyká hodně vzduchu…
Dítko mi řve jdu krmit, papa ![]()
@Sisi 79 Ahojky holky, tak 9 nám už bude 2 měsíce a malá krásně roste, už máme 4,16kg a 52cm. Nám se zatím daří plně kojit ale také to bylo asi 2 dny boj, měla jsem horečku tak jsem moc nejedla a nepila a to byl pruser. Doporučuji hodně jist a pít. já si v lékárně koupila Gravimilk a už je to ok. četla jsem že je dobré si i odsávat mláko aby tělo mělo pocit že ho je potřeba víc. Jinak Sisi my také měli žloutenku, malá byla i na fototerapii a jsme teda žlutý do dneška protože plně kojené dítě se toho zažloutnutí huře zbavuje. Jinak tvorba mléka se prý ustáva až tak ve 3 měsících. Malá mi také u kojení furt spala tak jsem jí musela budit a furt přehazovat od prsa k prsu, v porodnici mi řekli že jí mám rozbalit aby jí byla zima že pak bude lépe jíst a neusínat. Takže držím palečky a kojení rozhodně nevzdávat a moc se tím netrápit. ![]()
Já už mám taky porod za sebou…o 14dní dříve mi praskla voda…rodila jsem 60 hodin.
Popisovat co vše kolem bylo ani nemám sílu, jsem ráda, že jsem to zvládla a že je to za mnou.
Máme krásného syna Dominička, je to zlatíčko..sice dnešni noc prokřičel snad celou…bolelo ho břiško.
Rodila jsem 28.11. a ještě nejsem holky ok. Totálně jsem vyčerpaná a tím, že se necítím fyzicky dobře…tak to nedávám s psychikou, páč mám pocit, že to nedám, že prostě zkolabuju z toho mého zdrav. stavu a já mám v postýlce uzlíček, který mě potřebuje.
Takže chvilkama pořádná depka. Jak to zvládáte vy?
Přidávám fotky mimíska