Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@magda82 Ta je nádherná!! Gratulujeme!
![]()
Zeptám se, ten porod jsi měla spontánní nebo CS kvůli té plodovce?
Ahoj holky, tak jedu z kontroly v porodnici.
jsem dnes 40+1 a prcek podle utz 3,8kg - říkali, že jestli nevyleze o víkendu tak si mám v pondělí přijít zas a v týdnu bych šla na vyvolání, protože rodím poprvé a malá už je velká, tak aby mě nenechali dlouho přenášet.. tak jsem z toho trochu nesvá, doufám, že se o víkendu přihlásí sama a nebudu muset na vyvolačku
@Klairs držím palce.. Co zkusit ty „babský rady“, aby to o víkendu klaplo?
@Tofik píše:
@magda82 Ta je nádherná!! Gratulujeme!![]()
Zeptám se, ten porod jsi měla spontánní nebo CS kvůli té plodovce?
porod byl nornální. mám i deníček
@Klairs Teeda, to je Klárka pěkně živená
My máme sotva polovinu. Tak ať se jí chce brzy ven ![]()
@Sisi 79 píše:
Ahoj holky, ozvy mám za sebou. Asi dobrý nikdo nic neříkal, ale ultrazkuk nic moc, mám málo vody, tak mě chce MUDr kontrolovat 2 krát v týdnu na ozváchŘeknu vám, jak jsem tam slyšela ty mimča, chtěla jsem brečet, už mi asi začaly blbnout hormony, brzy co
Pak hned jsem byla na předporodním kurzu a tam jsem se taky musela držet abych nebulela, jak se to blíží, tak jdou na mě nějaký emoce
Jinak malej má podle dvojího meření 2300 až 2700g, prej žádnej obřík, spíš menší bude šmudlik můj
Caspino to CS je označení v jakém stavu je čípek- laicky řečeno, max. je myslím 10 a to už připravený na porod. Máš to určitě v průkazce, jaké máš hodnoty
Ahoj Sisi, no já právě v průkazce nic takového nemám, jen slovy napsano čípek 41.5cm…a to mě ničím neměří, nevím jestli je na to přístroj…ona vyšetří jen prstem, pohmatem a to je celé.
Ptala jsem se, kdy mě převelí do porodky a prý oni si to vyšetřují sami až do porodu, pak na termín už mě pošlou tam.
Tak jsem se objednala na vážení miminka někam jinam, páč moje mi ho svým muzeiním utz nezměří. Chci vědět váhu, stav placenty a množství vody.Jdou do soukr.ord.takže si za to mastně zaplatím, ale co mám dělat.
Vy to asi víte vše automaticky při kontrole…příští úterý budu mít ozvy, teď mě v ordinaci každý netěhotný předběhl a já sjem se dostala na řadu až pozdě, to už mi nebrala Mudra ani kultivaci ani ozvy.
Mám já stejně pech na ně…včera jsem jela na gyndu jen proto, aby se mi doktor podíval na prcka, jestli nějak nesklouzl nízko a jestli i placenta drží…v úterý, jak jsem přijela už značně unavená z čekání a cesty autem(řídím si sama),tak venku mokro..a mě na schodech ujely nohy…tak jsem se cca po 2 sklouzla, naštěstí zachytila zábradlí a tak jsem zabrzdila zádama těsně nad schodama…tak namožené jsem měla stehna ze zadu, trochu děloha pobolívala, ale mě to v ten pátek nedalo a raději jsem jela…abych nemusela když tak o víkendu do špitálu…čekala jsem cca 2 hodiny a už jsem byla téměř na řadě, zbyly jsme tam dvě…konec ord. hodin ve 3 a za 10min.3 vypadlo proud
, takže se Mudr omluvil, že nejde utz… a já fičela zase domů. Ale sestra mi říkala, že kdyby něco bylo…i s placentou, tak bych krvácela, takže to beru, že je vše o. k
Dnes jsem 35+3,od zítra začínám brát homoušky na přípravu dělohy + začnu zase pít ten maliník…kdo ví kdy to na mě přijde, při mém ježdění sem a tam a při mých karambolech na schodech, nikdo neví
, tak ať jsem tak nějak připravena.
Tož nic, mějte se holky, držte se a za chvíli už ty prcky svoje budem chovat…jé, já se už těším…
papa
Ahoj Cspino, buď na sebe opatrná, já jsem teda teď taky více nemehlo ![]()
To měření čípku dělá jen pohmatem, teď jsem byla na předporodním kurzu a vím že to CS určují podle tvrdosti, nejdřív to jako když si sáhneš na špičku nosu- to se ještě nic neděje a pak měkne a to nám přirovnávala k měkosti rtů
a to se už přípravuje k porodu.
To je teda divný, že když má tvůj doktor takový předpotopní přístroj, že tě nepošle už na kontrance do porodnice. Tak ti mimi i „zváží“ a kouknou na tu plodovku.
Tak se opatruj a dej pak vědět co a jak. Já jdu na další ozvy už v pondělí…pa ![]()
Ahoj holky oznamuji Vam, ze ja uz to mam za sebou. 6.11.2013 v 17:55 hod se nam narodil prekrasny synek Vojtisek miry mel 2690g a 46cm. Narodil se nam o 3 tydny drive, jelikoz jsem od pondeli lezela na rizikovem oddeleni v porodnici v Podoli kvuli vysimu krevnimu tlaku, bilkovine v moci a taky kvuli prezrale placente, ktera uz nejakou dobu malyho nevyzivovala jak mela, takze musel ven. Porod mi vyvolavali kontrakce byly docela husty hlavne kvuli krizovym bolestem, ale nakonec jsme to zvladli a dokonce i bez nastrihu a siti
jsme jeste v porodnici, kojime a cekame kdy zacneme poradne pribirat, aby jsme mohli domu. Vojta je perfektni a nemuzu se na nej vynadivat
je to moje laska <3
@Verunka8 píše:
Ahoj holky oznamuji Vam, ze ja uz to mam za sebou. 6.11.2013 v 17:55 hod se nam narodil prekrasny synek Vojtisek miry mel 2690g a 46cm. Narodil se nam o 3 tydny drive, jelikoz jsem od pondeli lezela na rizikovem oddeleni v porodnici v Podoli kvuli vysimu krevnimu tlaku, bilkovine v moci a taky kvuli prezrale placente, ktera uz nejakou dobu malyho nevyzivovala jak mela, takze musel ven. Porod mi vyvolavali kontrakce byly docela husty hlavne kvuli krizovym bolestem, ale nakonec jsme to zvladli a dokonce i bez nastrihu a sitijsme jeste v porodnici, kojime a cekame kdy zacneme poradne pribirat, aby jsme mohli domu. Vojta je perfektni a nemuzu se na nej vynadivat
je to moje laska <3
jůůů, tak velká gratulace k Vojtíškovi, až budeš mít chuť vyblejskni prcka a přidej fotečku
…ať krásně rostete a jste brzy z porodky doma.
papa
@Verunka8 moc gratuluji, a přeji Vojtíkovi hodně zdraví, štěstí a spokojenosti do nového života. a at vám děla jen radost ![]()
@Verunka8 Jéé, to je super. Hlavně že jste oba v pořádku
…A já se pomalu začínám bát, že to přijde taky dřív ![]()
@Verunka8
gratuluji, Eliška měla 2660g a 48cm a byla o 6 dříve,. určitě to zvládnete jako my
![]()