Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, snazime se o dite a dnes me napadlo si skontrolovat delozni cipek. Kolem cipku a všude byl hustci bilej vytok, setkali jste se z necim podobnym nekdy predem dekuji za info
Ahoj holky, měla bych na Vás dotaz. Jak oblečeného si povezete toho vašeho poklada z porodnice? ![]()
@Verunka8 Dobrou věc si nakousla! Já čekám první, termín 4.12.a netuším ani, jak správně oblékat.. Předpokládám, že v tu dobu už by mohlo být pod nulou. Co tak maminky popisovaly, byla jsem spíš zděšená. Jasně, že miminko nemá vyvinutou termoregulaci, ale nechápu, na co tolik nabalovat, když jde stejně jen o to přeběhnutí z porodnice do vytopeného auta a posléze z auta do bytu.. Já mám asi následující představu: body s krátkým rukávem, ponožky, na to silnější overálek, bavlněné rukavičky a čepičku, přes to možná ale fakt jen možná (muselo by hoodně mrznout) nějakou mikinku nebo svetřík a do kombinézky + teplé rukavice a čepici. Ty Pak v autě sundat a kombinézku rozepnout.. Co myslíte, maminky?
Ahoj holky, to bude docela boj obléct toho malýho prďolu, pro mě to bude první, tak se budu bát abych mu neublížila. My to máme z porodnice 10 minut, tak nepočítám že bude mít 5 vrstev. Jinak si myslím to co @Jackie Lee
Jinak jsem po kontrole a mimi stále hlavou nahoru, už mě chudák všude tlačí a teď 3 dny mi není extra dobře ![]()
@Jackie Lee Já to vidím podobně. Stejně se uvidí jaké bude počasí a teplota a podle toho tatínek dostane instrukce co vzít s sebou. Ono ani v prosinci vůbec pod nulou být nemusí jestli to bude jako loni ![]()
@Tofik To počasí
Mě právě všichni straší, že má přijít nejhorší zima za x let, tak jsem na to zvědavá.. Taky může bejt teploučko, jak říkáš a pak sněžit ještě v květnu, jako tomu bylo letos
Ale i kdyby bylo mínus 2O, taťka nám v autě zatopí ![]()
Tak jsem měla napsáno dloooooouze co a jak u mě a příspěvek nikde…se mi to nějak seklo a bylo to…
tak ještě jednou, už jen krátce ![]()
Já mám pro malého bílé dupajdy, na to dám overálek, teplý, už bez šlapek, na to dám svetřík, na nohy papučky teplé pro novorozence, na ruce jedny bavlněné rukavičky, pak froté rukavičky, na hlavu bavlněnou čepičku a ještě jednu ušatku s beránkem a na to mám tohle http://www.hracky-vybavicky.cz/…sicu-bezovy/, teplou deku do sedačky a hurá domů. Máme to domů po dálnici jen 20 minut, ale i ten kousek co půjdem do auta a pak z auta domů si myslím, že by měl být prcek v teploučku, zababušený, ať je mu teploučko, přeci jen to bude první kontakt s venkovním a v prosinci jistě už chladným počasím…já mám termín 11.12 a i kdyby to bylo dříve a bylo „tepleji“, tak ho obleču tak jak píšu výše…
Zajímalo by mě něco víc o maliníku, pijete ho už?
někde je že se pije od ukončenýho 36tt tak nevím, abych něco nepokazila ![]()
@ali89 píše:
Zajímalo by mě něco víc o maliníku, pijete ho už?někde je že se pije od ukončenýho 36tt tak nevím, abych něco nepokazila
já už jsem ho začla pít…od 33 týdne, někdy jsem zapoměla. Byla jsem ale teď na kontrole a řekla jsem mudře, že mám už i kontrakce…„měsíčkové“ a občas tvrdne břicho, tak říkala ať počkám právě do toho 36-37týdne, že teď by měla být děloha ještě v klidu, dnes jsem 34+1tt, takže já mám ještě čas, jestli jsi už déle, tak už klidně pij ![]()
Ahoj Caspino, mysliš že má cenu abych ten čaj taky pila, když nejspíš pujdu na císaře? Nemůže to třeba naopak vadit? Zítra jdu na kontrolní utz, ale cítím že je pořád ve stejné poloze. Jinak už mě to těhu přestává bavit
Poslední dobou je nejhorší dýchání a tlaky na močak, střeva, čípek a hlava mladýho v mých žebrech
Jak se cítíš ty?
Ahoj holky, tak my včera na monitorech vše v pořádku, malé u mne nic nechybí a nevypadá, že by se něco chystalo..
jsme dnes 39+1 a váhový odhad 3650g
příští kontrola zase ve čtvrtek ve 40+0 tak nevím nevím jestli si řekne, že chce na svět dřív nebo ne.. zatím vůbec nic nepozoruju, popravdě kromě nepohodlnějšího spaní a šťouchanečků si těhotně moc nepřipadám ![]()
@Klairs Jůů, tak ty už seš skoro u cíle
Tak to ti přeju ať se šmudlinka užuž na ten svět brzy podívá. Jinak ti závidím že ti nic není, já jsem jak důchodce ![]()