Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@caspino píše:…jsem na tom stejně, nemám hraniční hodnoty, ale nízké…vyfasovala jsem maltofer v úterý…sestřička říkala, že se nemusím bát
AHoj holky, máte některá taky teď málo železa a musíte jíst prášky?
Já jsem volala včera na výsledky a prý mám hraniční hodnoty, tak odedneška zobu léky.
Teť čtu na netu, že anemie je v těhu nebezpečná pro maminu, ale i pro plod. Sakriš, co když jsem už anemická dlouho a zjistili to až teď. Doufám, že mimi bude v pořádku.
@iaroska píše: …jsem na tom stejně, nemám hraniční hodnoty, ale nízké…vyfasovala jsem maltofer v úterý…sestřička říkala, že se nemusím bát
já budu užívat aktiferrin compositum, ráno a večer…tak hlavně ať je malý ok…já se zpravím, o mě nejde…
To koukám, mě teď žádné testy nedělali
Akorát dám každou kontrolu moč. Jdu zas až za 3 týdny…
@Sisi 79 píše:
To koukám, mě teď žádné testy nedělaliAkorát dám každou kontrolu moč. Jdu zas až za 3 týdny… [/citace
brali mi krev v prvním trimáku, tam to bylo o. k a bere se ve třetím…právě jsem si říkala, proč to tak oddalují…i ten můj kolaps už mohl být z anemie, kdo ví… Řekni si taky ať Ti vemou krev Sisi, fakticky…můžeš mít taky málo železa, ale samozř. že nemusíš
Krev mi brali asi před měsícem, tak že by to bylo ono??? Vím že to bylo hlavně na syfilis- což jsem nepochpila, když to dělali i v 1 trim. A MUDr mi teď říkala že mě ještě nějaké testy čekají za 3 týdny, ale jakého druhu, těžko říct ![]()
@Sisi 79 píše:
Krev mi brali asi před měsícem, tak že by to bylo ono??? Vím že to bylo hlavně na syfilis- což jsem nepochpila, když to dělali i v 1 trim. A MUDr mi teď říkala že mě ještě nějaké testy čekají za 3 týdny, ale jakého druhu, těžko říct
aha..tak třeba to bylo ono…a vím, že se nějaké testy dělají, píšou to na netu, teď jsem se nějakou dobu nedívala, tak nevím na co přesně…
kdyby jsi měla málo železa, tak by to řešili… ![]()
já jdu taky za tři tydny…a to všude čtu, jak se po 32 tydnu chodí co 14 dní
mám přijít po měsici, ted už za 3 týdny a pak už prý budu jezdit každý týden ![]()
Caspino, já jdu k dotkorce naposled za ty 3 týdny (do teď jsem chodila 1. za měsíc)a pak říkala, že mě pošle už do porodnice
A to pak asi už bude týden co týden- to budu mít 4 týdny do porodu ![]()
Kdy že to máš termín? Já 3.a 6. 12.
@Sisi 79 píše:
Caspino, já jdu k dotkorce naposled za ty 3 týdny (do teď jsem chodila 1. za měsíc)a pak říkala, že mě pošle už do porodniceA to pak asi už bude týden co týden- to budu mít 4 týdny do porodu
Kdy že to máš termín? Já 3.a 6. 12.
11.12 dle měsíčků a 13.12 mi na začátku říkávala dle utz…já budu chodit k ni. Jezdit do N. Jičína a rodit chci v Ostravě Vítkovicích…
@caspino píše:
11.12 dle měsíčků a 13.12 mi na začátku říkávala dle utz…já budu chodit k ni. Jezdit do N. Jičína a rodit chci v Ostravě Vítkovicích…
Já už se nemůžu dočtak na toho prďolu, tak rychle to utíká… Už jen „pár“ dní a budeme je chovat
![]()
Jak seš na tom aktuálně s váhou navíc? Já dala 13 ![]()
..tak já jezdím po 14dnech na kontroly od 31. týdne
. Krev mi brali právě v tom týdnu a teď ve 33týdnech mi dělali stěry. Na kontrolu jdu zase v 35týdnech a pak už budu jezdit každý týden do porodnice na monitor
, strašně to utíká ![]()
@Sisi 79 píše:
Já už se nemůžu dočtak na toho prďolu, tak rychle to utíká… Už jen „pár“ dní a budeme je chovat![]()
Jak seš na tom aktuálně s váhou navíc? Já dala 13
Já jsem na začátku zhubla 6 kg…ne najednou, postupně a pomalu jsem je nabrala zpátky…teď jsem se ale zase zastavila, páč po měsící na kontrolní váze u mudry ani deko navíc…ale tak mi to nevadí, aspoň, že malý prospívá a pěkně roste a kyne ![]()
moje váha při zjištění // byla 79-80kg, teď mám 78.8kg a měřím 171cm ![]()
@Sisi 79 Ahojky, mě dělali kontrolní testy ve 31tt, jinak mám vše v pořádku. Na kontroli chodim po 14 dnech ale od příštího týtdne už každý týden, už mi schází jen 5TT do porodu
Hlavně holky v klidu, kdyby to bylo nějak špatné tak vas určo nenechaj doma. Jinak malá ukázka toho co jsem uháčkovala pro neteř které je měsíc ![]()
@dundunda Jůů, to seš šikovná
To už máš teda porod za pár ![]()
Caspino, to máš super že seš na své váze
Mimi to určitě nevadí a roste si, a ty půjdeš z porodnice jak modelka
![]()
@Sisi 79 No ješte že je internet e naučila jsem se podle netu háčkovat
No porod už je za dveřma
také tatínek už je nervozní
a jestli bude malá po tátovi tak bude o 3tt dříve ale doufam že ne
Já mám o 11kg více ale u nás se po porodu hned schazuje tak snad to pujde dolu ![]()
AHoj holky, máte některá taky teď málo železa a musíte jíst prášky?
.
Já jsem volala včera na výsledky a prý mám hraniční hodnoty, tak odedneška zobu léky
Teť čtu na netu, že anemie je v těhu nebezpečná pro maminu, ale i pro plod. Sakriš, co když jsem už anemická dlouho a zjistili to až teď. Doufám, že mimi bude v pořádku.