Březňátka 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
8.8.06 10:54

holky co mě čeká na první řádné prohlídce ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
8.8.06 11:06

Krásné úterý… vy jste se dneska teda rozjely… už to tady dobrou půl hoďku dočítám :)
DENDULKA: jen dodatek do seznámku - je mi 22 :)
SARAAI: chápu, že jsi nervozní a asi by opravdu bylo lepší si k dr. zajít… jen abys nedopadla jako já. Taky mi na pár dní všechno vymizelo a teď mě pěkně bolí bříško a je mi ještě víc blivno… on si člověk fakt nevybere :? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
8.8.06 11:19

ju ja jsem fakt dost slepa,ja nevim proc ale nikdy jsem si toho nevsimla,uz pisu barevne,ze? :lol: :lol: :lol:

tyna-v:no tak u nas zase prsi,to je vopruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
8.8.06 11:22

tyna-v:no ja si mam vzit moc,tu zkonroluji,pak meri tlak,a dr. te prohlidne.jestli se zvetsuje deloha jak ma,jestli ma uzl, tak ti houdela.,mej nema. :cry: a to je tak asi vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
8.8.06 11:49

No skvělí už jsme tu 3 těhulky z Plzně a okolí, už jsem se bála, že sem žádná nechodí, nakukuju i do diskuse těhotné v Plzni, a tam je skoro prázdno :)) všechny už se pomalu přesunuli do maminek v Plzni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
8.8.06 11:51

Sarai: Holka prosím tě nešil! Mám 4 kamarádky, který, když byly těhotný nebylo jim vůbec NIC!!!! Ani blbě, ani prsa, ani bolest břicha NIC!!! Mají krásný a zdravý děti. Mě je blbě už druhej týden, zvracela jsem jednou, ale jinak je mi zle kdykoliv během dne i noci. Co bych dala za to kdyby mi bylo líp!!! Už jsem z toho kapku otrávená ale co nadělám, že?? Uvidíš že zítra nebo pozítří ti zas bude blbě a budem řešit co dělat. Tak se uklidni, usměj se, všechno bude dobrý:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
8.8.06 12:10

Petul - no to si děláš srandu za uzv ve 12. tt budeš platit pětikilo, jo????
Já teda nevím, ale beru to tak, že tenhle uzv v 12. týdnu se dělá rutinně, jde tam právě o měření šíjového ztluštění, stehenní kosti atd. a určení stáří miminka. No to jsou tedy věci.
Moje gyn. dělá standardně 4 uzv za těhu - potvrzení na začátku, 12.tt, 20.tt a 30.tt, je fakt, že na začátku platím 350,– Kč prý za „vystavení průkazky a celkovou administrativu spojenou s těhotenstvím“. Což se mi taky nelíbí, ale co můžu dělat, že jo. Max. si najít jiného gynekologa, což u nás na malým městě je prakticky nemožný.
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
8.8.06 12:12

PETT: A to ještě buď za těch 350,– ráda - v Praze kamarádka platila ¨3000,– za celé těhu. A to je fakt otřesný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
8.8.06 12:19

Tak tomu placení za utz nějak nerozumím, už jich mám za sebou dost a neplatila jsem nic, teda kromě fotky, a platit ani nebudu a to mi bude doktor dělat utz každou kontrolu, všude je to koukám jiný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
8.8.06 12:50

tak to cucim,jako neco platit,jo?ja minule od meho dr. byla poslana na tri ulz. a zadarmo. uz se tesim az zase uvidim mimi,hm ale to budu musetjeste asi 3-4tydny pockat.

achjo,ja nevim co mam jist.ted si davam piskoty ale uz jsem je dojedla :cry:
na nic jineho nemam chut,teda kdyby mi to nekdo pripravil tak jo,ale bohuzel je tady jen martinek.ja bych spala.
jsem si sla lehnout uz skoro usinam a telfon,nebrala jsem to,no a za 5 minut byl malej vzhuru :cry: :twisted: takze ze spanku nic nebylo.ten mi tady rozflakal napajeni na vysilacku,ale nastesti jeste funguje,i kdyz je rozpadla.

tak zatim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
8.8.06 12:52

Amy - jé další z Plzně! kde v Plzni bydlíš a ke k jakýmu doktorovi chodíš?

O placení ultrazvuku ve 13tt slyším taky poprvé! Při prvním těhu jsem byla celkem na 4 ultrazvucích (cca 7,13,21,32tt), to je asi normální, platila jsem vždy pouze když jsem chtěla vytisknout fotku, a to 50 Kč. Moje ženská doktorka ult. nemá, tak mi posílá k jinýmu dr., který se na ult. víceméně specializuje. Naopak podrobné vyšetření kolem toho 13tt je velmi důležité na záchyt případných vad a tak mi připadá logické, že to normálně pojišťovny platí.

evitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3301
8.8.06 12:54

Peti, souhlasím, že to záleží na konkrétním člověku. Pokud má dr. UZV v ordinaci, tak je jen na něm, jestli ho udělá a nebo ne. I kdyby mu ho pojišťovna neproplatila, tak o moc nepřijde - trochu gelu a svého času.

S tím screeningem v 1. trimestru (šíjové projasnění a odběr krve) je to tak, že pojišťovny ho hradí, ale jen ve velkých fakultních nemocnicích, pouze ony mají s pojišťovnami smlouvu. U ostatních dr. se musí cvakat za hotové, protože na tento výkon smlouvu nemají a je spousta dr. která ho ani nedělá. Já si ho chci nechat udělat a pokud dopadne dobře, tak AFP odmítnu. Budu za něj platit nějak 1500 ale za tu jistotu mi to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.8.06 12:55

evitka..nechodíš náhodou k MUDr. Huclový ? já jo a taky nemá ultrazvuk pošle mě prý k nějakýmu doktorovy, ale to jméno ještě nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
8.8.06 12:57

Ahoj Evitko, bydlím v Líních takže skoro v Plzni. Chodím k Dr. Kalašové, má dobře vybavenou ordinaci v Nádražní ulici vč. ultazvuku a navíc je i moc sympatická. Chodím k ní už opravdu dlouho a jsem moc spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
8.8.06 13:08

Včera u gyndaře jsem si na jeho dveřích přečetla, že z nařízení Ratha v 1. pololetí 2006 měly pojišťovny proplatit na jednoho pojištěnce pouze cca 500 Kč ať má jakékoliv problémy či komplikace. Přitom pouze preventivní prohlídka stojí o cca 100 Kč víc. Já platím u svého dr. za UTZ 80 Kč. Kdybych nezaplatila, pošle mě čekat do fronty někam do nemocnice, takže platím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí