Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsme se dr. zakecaly, že na měření nějak nedošlo. Hlavně jsem řešila jestli bije srdíčko, svou jizvu po císaři, rozdíl mezi dětmi a tak. Prostě úplně jiná prohlídka než když jsem čekala Kačku
Doktorka mě hned hnala na krev a další prohlídku příští týden, když jsem přišla až „tak“ pozdě, ale jedeme s malou ještě ven, takže na krev poletím pozítří a další kontrola včetně vystavení těhu průkazky 4.9. Máme to navíc trochu kuriózní, protože moje sestra, která před měsícem měla pozitivní těhotenský test, tam byla dnes se mnou. Můj TP je 6.3., její 22.3. takže už nás rovnou objednávají společně - čímž se mi vyřešilo hlídání malé ![]()
T.
Alex - dobre jsi udelala. Ted je nejdulezitejsi obdobi pro mimi, kdy se tvori organy a je dulezity, abys byla v poradku.
Ja takhle chodila 14 dni se suchym kaslem a mirnyma teplotama do prace a na kontrole me MUDr. pekne zprcala, ze si zahravam. Okamzite jsem zustala doma.
Hezky lez, odpocivej a vylec se. ![]()
Terko - to mate se sestrou suprovy.
Je fajn, ze se mimisovi dari a rozhazuje ruckama.
Kurna holky, ja uz se te navstevy u doktora nemuzu dockat. Ja chci taky mavajici rucicky. ![]()
Nevite co Alia? Dlouho se tu neukazala…
No vidíš, tak to musím přepsat i TP, mám tam u tebe 11.3., tak nevím, jak jsem k tomu došla ![]()
Jo jo, srdíčko je nejdůležitější…Tak to máte pěkně v rodině vychytaný, to mi připomnělo, moje máma je z dvojčat, narodila jsem se jí 9.4. a tetě se moje sestřenka narodila 28.4. ![]()
Nazdárek! Hlásim se po delší době, jsem teď tejden na kurzu a internet skouknu jen večer doma, tak ani nevím, co je nového… Jen jsem včera skoro obrečela Illenku, měly jsme úplně stejně termíny ![]()
Je mi docela dobře, přestaly mě bolet prsa, jím normálně…Jen mi asi dojde Utrogestan a moje doktorka je až od pondělka, tak nevim, jak to vyřešim…
Nějak mi to pomalu utíká, když vidím ty vaše desítky… Na lkontrolu půjdu asi až koncem příštího týdne, mělo by se ukázat, jestli jsou tam dvě nebo jedno!
Tak se opatrujte!
Ahoj holciny
vitam vsechny nove.
Miso, jsem moc rada ze vsechno dobre dopadlo a ze jsou fazolky v poradku.
Omlouvam se, ze jsem tady tak dlouho nebyla
, ale fakt nestiham. Jak vite, delam furt nocni a do toho si sef furt vymysli nejake schuze, takze je cely den naprd a jsem rada, ze se aspon vyspim.
Jinak ted jsem posledni dva dny celkem plasila, protoze mi prestalo byt spatne, ale uz se to pomalu vraci. Holky taky vas tak boli zada (bederni pater), dneska me to az budilo.
Taky jsem mela jit na krev, ale fakt nestiham, takze povalim az pristi tyden, stejne ma doktor dva tydny dovcu.
Mejte se krasne a at se fazolkam v brisku dari ![]()
Nazdárek holky ![]()
vítám nováčka Martinu a strašně moc gratuluji Jahůdce
…to je úžasný jak je to tvoje mímo už veliký
…já jsem byla naposledy na UTZ v 7+2 a to bylo miminko veliké 7,5 mm…už se těším až povyrostem ![]()
a co se týče zad.. poslední dva dny mě bolí hrozně… přestalo mi být ráno zle, tak mě začly bolet záda ![]()
Tak jsem si zase pěkně početla o kontrolách a rostoucích miminkách! Hned mám lepší pocit a to čekání na KO lépe snáším. Takže všem moc gratuluji a těším se, kdo se ve středu pochlubí ![]()
Alex , tak pěkně odpočívej a piš nám o tom…
Martino (26) , i já tě vítám, příhoda s čápy je super! Já jsem předloni jezdila do práce okolo tří různých čapích hnízd, tak jsem se vždy pro štěstí dívala… A ten rok taky jsem otěhotněla.
Chtěla bych tě ale varovat před hopsáním na míči - na předporodním kurzu říkali, že se nemá hopsat, pouze přenášet váhu z nohy na nohu (nevím, jestli jsem to popsala dobře), hopsat se má až pár týdnu před porodem (3?), aby miminko sestoupilo. Nevím, jestli nehopsání platí pro celé těhu, ale já to rozhodně zkoušet nebudu, přece jenom to jsou otřesy a nárazy.
Sykorko , díky moc za tip na podprdu, určitě do ní jdu - ano, vybrala jsem si tu vyprodanou.
Všem pěknou středu
Mel
Krasne ranko,
Mel, ta se mi taky libi. K mani bude na konci srpna a myslim, ze casu na koupeni bude dost
. Jeste ji nabizi na mimibazaru: http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
.
Dneska me dosel mailik z rodiny, ze tento tyden konci Smudlinkovi organogeneze a ze ode dneska se nazyva plodem a uz ne embryem. No, jsem zvedava, jestli bude s tim mym nachlazenim v poradku a bude mit vse spravne vyvinute. Snad jo…
SEZNÁMEK
JAHUDKA84 --- 22 let — Praha — KO 30.8. — první mimi — TP 22.2.
DENDULKA --- 28 let — sev. Čechy — KO 22.8. — třetí mimi — TP 1.3.
HONEY --- 29 let — Kladno — KO 21.8. — první mimi — TP 1.3.
NOLY --- 22 let — USA — KO ZÍTRA. --- druhé mimi — TP 2.3.
MARKETINKA — 22 let ---Brno — KO 31.8. — první mimi — TP 3.3.
EVITKA --- 28 let — Plzeň — KO 22.8. — druhé mimi — TP 3.3.
LAU --- 28 let — Středočeský kraj — KO 31.8. — první mimi — TP 4.3.
MÍŠA --- 31 let — Zlín — KO DNES --- první mimi — TP 6.3.
SUSANAX --- 23 let — Ostrava — KO 23.8. — první mimi — TP 6.3.
THERRA --- 29 let — Praha — KO 4.9. — druhé mimi — TP 6.3.
PETT --- 29 let — Středočeský kraj — KO 28.8. — druhé mimi ---TP 7.3.
SSUSSI --- sev. Čechy — KO 23.8. — první mimi — TP 7.3.
JANA — 28 let — Karlovarský kraj — KO DNES --- druhé mimi — TP 8.3.
ALOUSEK --- 28 let — sev. Morava — KO 28.8. — první mimi — TP 8.3.
MARTINA 26 --- Hustopeče — KO 31.8. — první mimi — TP 8.3.
VALLI --- 24 let — Vysočina — KO 11.9. — druhé mimi — TP 11.3.
AMY --- 32 let — Plzeň — KO 31.8. — první mimi — TP 11.3.
MIRCA — 27 let — Praha — první mimi --- TP 13.3.
PETUL --- 25 let — Středočeský kraj — KO 21.8. — první mimi — TP 15.3.
JOSEFINA --- 30 let — Praha — KO 5.9. — první mimi — TP 15.3.
LENKASO --- 37 let — Praha 4 — KO 23.8. — druhé mimi — TP 15.3.
LITTLEMOUSE --- 27 let — Zlínský kraj — KO 23.8. — druhé mimi — TP 18.3.
SARAAI — 29 let — Japonsko — KO 22.8. — první mimi — TP 19.3.
PETULDA --- 28 let — sev. Čechy — KO 21.8. — druhé mimi — TP 19.3.
ALIA --- 36 let — MA — KO ? — první mimi — TP 19.3.
SÝKORKA --- 29 let — Brno — KO 8.9. — první mimi ---TP 20.3.
LENDULKA --- 26 let — Praha — KO 21.8. — první mimi — TP 20.3.
VRONY --- 30 let — Zlínský kraj — KO 24.8. — druhé mimi — TP 21.3.
ROZÁRKA --- 28 let — Praha — KO 22.8. — druhé mimi — TP 21.3.
KOLBA --- 26 let — Jihomoravský kraj — KO 24.8. — první mimi — TP 22.3.
CATE --- 30 let — Olomoucký kraj — KO DNES — druhé mimi — TP 24.3.
ALEX --- 29 let — Český Krumlov — KO 24.8. — první mimi ---TP 24.3.
LASIČKA --- 30 let — Kralupy nad Vltavou — KO 28.8. — druhé mimi — TP 25.3.
LENULINKA --- 27 let ---sev. Čechy — KO 25.8. — první mimi ---TP 26.3.
TRUBKA --- 29 let — první mimi — TP 27.3.
LILIE --- 22 let — Středočeský kraj — KO 4.9. — první mimi — TP 27.3.
JITI --- 29 let — Brno — KO 11.9. — druhé mimi — TP 28.3.
MELIBEA --- 31 let — vých. Čechy — KO 28.8. — druhé mimi — TP 29.3.
WONCA --- 27 let ---Havířov — KO ? — druhé mimi — TP 31.3.
Dlouho nepsaly: PRVOSENKA, EVULA, BETULI, TYNA-V, TARRYNKA, EVULKA I, MALINKA, KACENA, JANDULKA.[/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444]
ahoj, vy jste toho zas vcera jeste napsaly…
Miso - to je dobre, ze jste v poradku, mam z vas radost. 4 cm jsou uz poradna miminka ![]()
Gratuluji ke vcerejsim kontrolam, same dobre zpravy, mimca vam rostou jak z vody.
Rostouci mimiskove, mavajici rucicky, tlukouci srdicka…jezis, uz abych byla na te kontrole. Cas se tak desne vlece. A nervozita stoupa. Manza se tesi, ze jde se mnou a ja mam bobky. ![]()
Dneska tu taky par kontrol je, takze nas cekaji dalsi a dalsi dobre zpravy a fotecky miminek.
Dendulko - co te to napada jist jogurt
Me v nejhorsich casech bylo z jogurtu zle, jen jsem ho videla v lednici. A z mlika taky. Az vcera jsem se odvazila napit mlika a bylo to dobry.
Dnes jsem byla zase u zubare, porad mi cisti ten zubni kamen. Mam hotove spodni zuby a priste jdu na prvni cast hornich. Holky, ja budu mit zoubky jak filmova star.
Je hrozne peclivej, kdyz mi cistila kamen zubarka v Cechach, vzdy to delala jen na tech prednich, na stolicky se nikdy nedivala, no a ted mi dela i stolicky, takze tam je kamen za cely muj zivot. Jako darek jsem dostala zubni kartacek. ![]()
Zacina se mi total kazit plet, kazdou chvilku se mi nekde neco vyroji. Zeby znak holcicky
![]()
Jinak priznaky porad zadny…prsa uz me snad ani nidky bolet nebudou. Teda kdyz me manza zurive objima, tak sycim, ale to jsem delala vzdycky, i netehotna, ale jinak pohoda. Ale asi mi o trochu povyrostly, mam pocit, ze budu potrebovat novou podprdu. ![]()
Dneska je tu naprosto brutalni pocasi. Je hrozne vlhko. Sedla jsem na kolo, 2× jsem slapla do pedalu a pripadala jsem si, jako bych prave vylezla z rybnika…
Konecne mi dneska u zavodni dr. manzela nabrali krev na TSH - kvuli stitne zlaze, vysledky budou az za tyden, tak doufam, ze je vse v poradku, aby mimis nestradal. Mela bych mit odbery kazde 3 mesice, ale tady se k tomu nikdo nijak nemel. Tedy muj gynekolog nabral jednou, bylo to dobry a vic ho to nezajimalo.
Saraai: Já jsem z doktorů taky v rozpacích, na všechna vyšetření, která bych měla absolovovat mě objednávají až na září, nikdo mě nechce vidět dřív než v druhém trimestru, doktoři to nejspíš vnímají tak, že pokud nejsou žádné komplikace tak ok, 40 týdnů je dlouhá doba to se všechno stihne, jsem z toho trochu na rozpacích, dokonce ani krev mi u gyn. ještě nebrali, ale uklidňuju se, že to znamená, že se mimi vyvíjí tak jak má, tak nesmím plašit, ale je to těžký ![]()
Amy , to vis, ze je vsechno v poradku. Krev ti urcite naberou na dalsi kontrole. Me ji sice uz brali, ale vysledky nevim, jen doufam, ze kdyby se jim neco nezdalo, tak by mi zavolali. Uz mas krasnou desitku na metriku. Dle moudrych knih to znamena, ze zakladni vyvoj organu je dokoncen, takze to nejhorsi uz mas za sebou. ![]()
Ahoj holky,
nevím jak u Vás,ale tady krásně svítí sluníčko. Četla jsem si seznámek a jsem překvapená co nás tam je a dokonce jsme tři s termínem 8.3.2007 to je úplně super.
Dneska mi je nic moc, včerá jsem to přehnala s večeří a dneska trpím, protože mě bolí bříško, ale co jdu to rozhýbat, ven na vzduch.
Malibeo:neboj já to s hopsáním na míči nepřeháním, asi jsem to špatně napsala. Jenom udržuju balanac a hlavně mi to dělá dobře na záda ![]()
A kdo jde dneska na kontrolu tak držím pěsti ![]()
Marti 26 - uplne jsem te zapomnela privitat, promin. Tak ted. Vitej ![]()
Resily jste tu bolest zad a hadejte co? Me neboli. Ja totiz za:,–(ne nemam nic z toho, co vy mate. ![]()