Poradna duly
Jana Čurdová
@Alowen tady jsem nasla clanek http://blog.maminkam.cz/…k-nebezpecne
Zvýšené riziko se týká především výrobků z nepasterizovaného mléka. V Česku přitom sýry z nepasterizovaného mléka v podstatě nekoupíte. K dostání jsou pouze v některých specializovaných prodejnách, které mají v nabídce zahraniční sýry, např. z Francie nebo Švýcarska, kde není pasterizace mléka pro výrobu sýrů povinná.
To jsem se docetla v tom clanku…takze ja jim syry vesele dal, u prvního jsem je taky jedla…
@Petta29 no, jak to tak čtu, tak budu msuet konečně vyklidit a vymýt lednici
Taky jsem dneska četla nějaký články o tom, co se může a co ne. Já bych to nechala na svém těle
Ale tataráček si holt odpustím, no
![]()
@Alowen píše:
@Petta29 mě to říkala moje masérka. Že u prvního dítěte jedla poctivě všechny možný vitamíny a narrodila se jí 4,5kg holkaA u druhého kašlala na vitamíny a cpala se salátem a zeleninou a klučík měl něco málo přes 3kg
Já jím Femibion hlavně kvůli listovce, je tam prý v nějaké lépe stravitelné verzi
já brala vitamíny obden kvůli doporučení dr. protože nemůžu moc jodu a malou jsem měla 4 kg před termínem, švagrovka jedla vitamíny denně celé těhu a po termínu měla kluka 2,4 kg, takže to že se díky vitamínům rodí velké děti je kec, spíš genetika, já měla 4,5 kg při narození a tehdy žádné vitamíny neexistovaly ![]()
Přesně tak, s těma vitamínama a obříma dětma to není pravda, resp. byla to pravda dřív, ale teď už je vyrábí snad s nižším obsahem B komplexu, nebo co, tak už se po nich obří děti nerodí. Já jsem brala u obou Mamavit dcera měla 3,71 a syn 3,63, moje máma pochopitelně nebrala nic a já i brácha jsme měli 3,90 ![]()
Jinak to mléko a výrobky od „vezeme vám mléko“ je pasterované, dodávají to i do Tesca ![]()
Jako vas docist
![]()
Ja beru femibion. Je pry nejlepsi protoze obsahuje nejlepe nastepenpu listovku. Co se tyce ceny me to prijde ok. To potom pleny a UM jsou palky. Jinak ja vitaminy jist budu. Syn se narodil v 41tt jedla jsem vitaminy porad a mel 3030gr
takze za me to neni vitaminama, ale genetikou ![]()
Mam ale teda sileny chute! Na melouny, spenat, colu…
Kafe denne piju 2. A menit na to nechci nic ![]()
Vitam nove prichozi ![]()
Ahoj, ráda bych se k Vám také přidala, ale jelikož jsem ještě nebyla na prohlídce (jdu až v pondělí) a nechci zatím nic zakřiknout, tak anonymně. Dnes jsem 6+1.
Já po zkušenostech z předešlého těhotenství vím, že dítě hrozně přibírá po magneziu, jedla jsem ho poslední 3 týdny těhotenství kvůli preeklamsii a dcera za ty necelé 3 týdny nabrala 1200 g, do té doby měla váhu hodně podprůměrnou (v 31. týdnu 1100 g). Jinak vitamíny na to asi zas takový vliv mít nebudou, ty jsem první 3 měsíce taky jedla a hodnoty měla, jak už jsem psala podprůměrné.
Anonymní 2
Ahoj holky.Vy jste toho popsaly…Dneska posledni den dovci a zaroven zacinam sedmy tt. A zitra zas do prace
,ale uz se tesim na patek a prvni ultrazvuk. Trochu se bojim, aby bylo vse ok.Uz totiz nemam skoro vubec tak citlive bradavky, ale ta bolest…uz nemuzu spat na brise. A jim jaknenazrana, ja teda bohuzel zadnou zaklopku nemam
. Holky zvracite uz? Me totiz opravdu skoro nic neni, jen bricho jak vorvan a obcas motani kebule.Max pocit na zvraceni, kdyz mam hlad -kazde 2 hodky snad ![]()
Holky, já se teď dozvěděla, že mě budou v práci převelovat na projekt, který má trvat minimálně 12 měsíců a začne až někdy v záři
Tak si říkám, že bych asi ěmla v nějakém rozumném čase oznámit, že jim v únoru zdrhnu na mateřskou… Jak jste to řešily v práci? Řekli jste to po 12tt, nebo čekaly, až to bude vidět? já tak nad tím uvažuju, aby to pak nebrali jako podraz - ale naštěstí je tu dost ldií, který tu mojí práci umí taky.
@pettta nezvracím, ale někdy bych docela chtěla
je mi občas na omdlení
@Alowen Já to při prvním musela říct hned, když jsem na to v 7tt přišla, doktor mi hned napsal neschopenku. Odebírala jsem chemické vzorky a do toho mám hypotyreozu štítné žlázy. Teď už vzorky neodebírám, ale pořád je to chemická fabrika, sice sedím v kanclu, ale dole na skladě, takže nevím jak to řešit…
Počkám na konzultaci s doktorkou.
@Lucille87 tak já bych mohla z kanclu odjet do porodnice
Tady riziko není. Kdybych byla na rizikovým pracovišti neváhám ani minutu a už jsem na PN ![]()
@Alowen No jo, jenže já se těch 7,5 měsíce doma kousala nudou. Jsem dost akčí člověk a měla jsem ponorkku. Hlavně na PN jsou omezené vycházky a já mám doma 5ti letého klučinu, jemu nevysvětlím, že nemůžeme jít na hřiště když je venku tak krásně
Musím to nějak vymyslet, případně se přesunout na méně nebezpečné pracoviště.
@Lucille87 jo, tomu naprosto rozumím. Taky si nedovedu představit, co bych doma celou tu dobu dělala…
Femibion obsahuje část už naštěpené kys. listové, které umí tělo líp zpracovat.
http://www.femibion.cz/…femibion-800
Většina preparátů s kys. listovou obsahuje jen tu základní formu a u některých poruch právě tělo neumí štěpit kys. listovou na vstřebatelné části. Jsem laik, takže i tak píšu, ale takhle tomu rozumím. Takže za mě ano, Femibion je lepší. Aspoň si to myslím. Na druhou stranu kolik z lidí má poruchu štěpení kys. listové? Asi je na každém, co zvolí.
Když jste nakously sýry - co takové ty korbáčky? Nevíte, jestli jsou z pasterizovaného mléka?
A1