Poradna duly
Jana Čurdová
@alca85 píše:
Holky, většina z nás je tady opravdu na začátku těhot. užíváte nějaké vitaminy? jíte něco jiného? děláte něco jinak?
já jím jenom listovku a snažím se do sebe cpát hodně ovoce a zeleniny. Jinak do sebe najednou dostanu oprvdu malou porci jídla, takž mi odpadá přejídání
@Elizabethie mě 25 test, taky ukázal čárku líp než 10 mamatest
zkus zítra a uvidíš ![]()
@Elizabethie taky vidím dušík! Jsem zvědavá na ten digi, co Ti ukáže a držím palce!
A1
@Elizabethie tak zrovna za digitální bych peníze neutrácela
ale chápu Tě, je to něco nového. I když já jsem za testy utratila dost a to jsem digitální neměla ![]()
@alca85 píše:
Holky, většina z nás je tady opravdu na začátku těhot. užíváte nějaké vitaminy? jíte něco jiného? děláte něco jinak?
Užívám Femibion už rok, co se snažíme. Jinak nic navíc. Snažím se jíst kvalitně a pestře - ne vždy se teda daří, ale u mě je z čeho brát ![]()
A1
Holky, ještě takový dotaz…máte nějaký výtok? Já docela jo a řekla bych, že i dost.
Jo a ještě otázečka. Vím, že jste to už tady řešily, ale co kafe?
@Alowen, ty jsi psala, že bez kafe nenastartuješ, viď? Já měla před těhotenstvím místo krve v žilách kafe, piju (pila jsem ho) strašně moc. Od zjištění // jsem teda přestala úplně. Různě se informace liší, obecně prý jedno/dvě denně nevadí, ale já mám teď strach fakt úplně skoro ze všeho, takže jsem vysadila.
Co si myslíte o kávě bez kofeinu? někde jsem četla, že kofein z toho chemicky vyplavují, že to je horší než klasický kafe, tak teď baby raďte. Piju teda bez kofeinu - tak dvě denně, mám z toho lepší pocit a po prvním trimestru bych třeba zas dala klidně i denně jedno dvě klasické. Co myslíte?
A1
@Anonymní píše:
@Alowen, ty jsi psala, že bez kafe nenastartuješ, viď? Já měla před těhotenstvím místo krve v žilách kafe, piju (pila jsem ho) strašně moc. Od zjištění // jsem teda přestala úplně. Různě se informace liší, obecně prý jedno/dvě denně nevadí, ale já mám teď strach fakt úplně skoro ze všeho, takže jsem vysadila.
Co si myslíte o kávě bez kofeinu? někde jsem četla, že kofein z toho chemicky vyplavují, že to je horší než klasický kafe, tak teď baby raďte. Piju teda bez kofeinu - tak dvě denně, mám z toho lepší pocit a po prvním trimestru bych třeba zas dala klidně i denně jedno dvě klasické. Co myslíte?
A1
to je otázka
já četla, že kafe nevadí, jak píšeš…někde, že kofein zvyšuje předčasné porody…těžko říct. já sama kafe moc nepiju, cca 2 kafe max. týdně, nějak jsem se nenaučila kafe pít. takže nevím…ale včera jsem byla s kamarádkou v kavárně a já si dala kafe s velkou chutí
a i kamarádka
e divila, že já jsem si dala kafe, které nepiju.
@Petula155 anonymní: ve skutečnosti je čárka pěkně růžová, ne silná ale je, ty mamatesty jsou ale šitky ![]()
Mám bílý výtok ale ne moc, bylo mi to divné protože jsem ho měla hrozně dlouho, téměř od ovulace až do teď, nikdy jsem ho takhle dlouho nezaznamenala..bradavky citlivé dost, ale to mám i před ms a bolí mě břicho jako před ms, špatně mi není (ťuk, ťuk)…
Ale ještě si z toho nic nedělám dokud čárka nebude sílit a nebudu to mít potvrzené od dr..
Teda holky já vůbec nestíhám Vaše tempo
pěkně se to rojelo a při tom, když jsem tu diskuzi zakládala tak jsem se bála, aby se vůbec někdo přidal a ono ejhle ![]()
jinak všem nově příchozím s objevením // gratuluji ![]()
no jména nemáme..řikám si že je to ještě moc brzo a ani bavit se mi o tom ještě nechce..na první jsme měli jasno kluk Tomášek holka Klárka no a je to Tomík..ale teď ještě nevíme..
vitamíny ještě žádné nemám, ale už se kopu zajít do lékárny pro listovku… ![]()
@Anonymní píše:
A1
některý holky psaly, že pijou Caro, ale tomu jsem na chuť nepšila. Ano, já bez kafe nenastartuju, hlavně v práci. Doma o víkendu to zvládám i bez kafe. Ale jedno kafe denně mám. Na netu jsem k tomu něco hledala, a dozvěděla jsem se, že 300mg kofeinu denně nevadí (snad jsem nepopletla ty jednotky). Což jsou až tři kafe denně, a to už mě přijde docela dost. Někde jsem našla tabulku, kolik je v čem kofeinu, ale ted to nemůžu dohledat ![]()
Tohle jsem našla, docela dobrej článek i s tabulkou http://www.gynweb.cz/…stvi-neskodi
Akorát mi tam chybí kofola, kterou miluju ![]()
Já kafe piju normálně. Dělám si teda malinko slabší do třičtvrtě hrnku a zbytek mlíko. U Samíka jsem taky pila a nic se nestalo.
@Alowen já jsem u prvního milovala kofolu měla jsem na ní úplnou uchylku, tak doufám, že tentokrát už to tak nebude ![]()
@alca85 mne doktor doporucil calibrum babyplan, uziva se do 12tt.