Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno, i když vidím, že až tak dobré není ![]()
@kaczule1 -
ach jo
, držte se ![]()
Příznaky- u mě nic moc. U prvního těhotenství jsem dost zvracela, děsná únava a citlivost na pachy/vůně, ale už si nepamatuju přesně, kdy to začalo. U druhého nic, skončilo to špatně. Teď mám žaludek na vodě, jsem unavená - ale zatím ne až tak moc, vůně mně zatím nevadí, takže jsem někde napůl mezi prvním a druhým těhotenství co do příznaků, tak uvidím. Zatím jsem ale taky dneska 4+5 asi, čili jen 5.týden, takže úplně na začátku a myslím, že i u prvního mně nevolnosti chytly až později.
Jména vybraný zatím nemáme, já mám nějaké favority, ale záměrně píšu „já“, protože vím, že to bude boj a mnou vybraná jména neprojdou. Když se muže zeptám, tak řekne pro kluka Honzík
. Krásné jméno, ale pořád vede v pořadí nejčastěji dávaných jmen. Sama mám jméno hitovku 70. a 80. let, vždy nás ve třídě bylo několik, takže bych radši něco míň frekventovaného. Nelíbí se mně nějaká extravagance, ale prostě ne ty úplně nejčastější jména, ačkoliv většina z nich jsou fakt krásná jména.
Jo a taky jsem pro uzavřenou skupinu, ale zatím je ještě čas, určitě aspoň dalších 14 dní budou psát holky s pozitivním testem někdy teď. Jen mám docela hrůzu z toho, kolik nás bude. Hrůzu proto, že mně bude chvíli trvat, než se zorientuju. V té uzavřené to je přece jenom lepší - člověk vidí seznam na straně a je to trošku přehlednější. Tady se přiznám, že mám občas trošku zmatek ![]()
A1 (první anonymka)
@Lucille87 no, já bych tam šla, nebo aspon zavolala, abys věděla, co si mlžeš dovolit. Já bych se bála v takhle raném stádiu na kolo, ale třeba to nevadí.
Holky, jak jste na tom s pohybem, cvičením? Já jsem chtěla přes léto bruslit a jezdit na kole, chodit do posilky, ale teď se bojím. Na brusle nevlezu (nejsem zdatná a dost padám), ale kolo by vadit nemuselo?
@JANÝNEK… já vím no nevím, že mě to teď tak přepadlo
ale děkuji
@Lucille87 gratuluji já myslím, že je to už není dušík, ale hezká růžová čárečka
držím pěsti
U nás jména budou asi dost problém hlavně pro kluka to fakt vůbec nevím. U holčičky se mi líbí Laura, Ela nebo Elena.
Taky mám problém se orientovat v jménech a kdo je kdo
asi to chvíli potrvá ![]()
Co se týče pohybu a cvičení, tak já jsem na tom teď dost bídně. A štve mě to, protože už mně začíná lízt břicho. Ale není to samozřejmě ještě to pravý břicho, jen se vylouply ty pneumatiky, co mám (pěknej hnus) a nejde to zatáhnout
.
Cvičím Mojžíšovou, ale mám svoji zkrácenou verzi od fyzioterapeutky, asi tak na 15 min. denně a stáhla jsem si pilates pro těhotné, takže se na to zkusím podívat (a třeba i zacvičit
). Mám doma podložku flowin, tak zkusím, jak mně bude, když budu každý den chvilku jako že „jezdit na bruslích“ na tom. Minulé těhotenství jsem nabrala 14 kg, což bylo celkem ok, bohužel toto těhotenství začínám cca tam, kde jsem minulé končila, čili hrůza a potřebuju se dost hlídat, abych pak po porodu z toho nebyla zoufalá. Vím, že teď člověk v euforii věří, jak by se v těhotenství tím neměl stresovat a jak to pak půjde dolů, bohužel já za sebe můžu říct, že kojením jsem nehubla, spíš naopak, čili já se budu snažit bojovat už teď a přibírat co nejmíň. Jenže k mé smůle jsem pěkně žravá a fakt zatím to moje sebeovládání je spíš jenom tady napsané, v reálu to je úplně jinde
![]()
A1
@Anonymní píše:
Co se týče pohybu a cvičení, tak já jsem na tom teď dost bídně. A štve mě to, protože už mně začíná lízt břicho. Ale není to samozřejmě ještě to pravý břicho, jen se vylouply ty pneumatiky, co mám (pěknej hnus) a nejde to zatáhnout.
Cvičím Mojžíšovou, ale mám svoji zkrácenou verzi od fyzioterapeutky, asi tak na 15 min. denně a stáhla jsem si pilates pro těhotné, takže se na to zkusím podívat (a třeba i zacvičit). Mám doma podložku flowin, tak zkusím, jak mně bude, když budu každý den chvilku jako že „jezdit na bruslích“ na tom. Minulé těhotenství jsem nabrala 14 kg, což bylo celkem ok, bohužel toto těhotenství začínám cca tam, kde jsem minulé končila, čili hrůza a potřebuju se dost hlídat, abych pak po porodu z toho nebyla zoufalá. Vím, že teď člověk v euforii věří, jak by se v těhotenství tím neměl stresovat a jak to pak půjde dolů, bohužel já za sebe můžu říct, že kojením jsem nehubla, spíš naopak, čili já se budu snažit bojovat už teď a přibírat co nejmíň. Jenže k mé smůle jsem pěkně žravá a fakt zatím to moje sebeovládání je spíš jenom tady napsané, v reálu to je úplně jinde
![]()
A1
holka, to vypadá, jako bych to psala já
až na to první těhotenství
Po porodu založíme diskuzi - hubneme po porodu ![]()
Mě pneumatiky pěkně lezou, čekám až budu mít po kontrole a poptám se, co vlastně je vhodný a co ne
Fotka se předtím nezobrazila tak to zkouším znova, co řikáte?? ![]()
Holky, většina z nás je tady opravdu na začátku těhot. užíváte nějaké vitaminy? jíte něco jiného? děláte něco jinak?
@Elizabethie píše:
Fotka se předtím nezobrazila tak to zkouším znova, co řikáte??
vidím tam ducha ![]()
@Elizabethie píše:
Fotka se předtslabá čárečka tam je. Jak jsem psala -o řikáte??
no, slabá čárečka tam je
Jak jsem psala, kup si clear blue a zkus test za dva, tři dny. To dopadne, hodně štěstí
@Alowen píše:
holka, to vypadá, jako bych to psala jáaž na to první těhotenství
Po porodu založíme diskuzi - hubneme po porodu
Mě pneumatiky pěkně lezou, čekám až budu mít po kontrole a poptám se, co vlastně je vhodný a co ne
Třeba pak budeš hubnout při kojení - spousta holek to tak má! Já bohužel ne
A vzpomínám si na to zoufalství, když jsem si coby nezkušená prvomatka oblíkla na cestu z porodnice svoje těhotenský kalhoty, ve kterých jsem přijela a ony mně byly pořád dobře přes pupek
. Jako nečekala jsem, že pojedu domů s přettěhotenským břichem, ale tohle byl pro mě šok! A vůbec to vytahaný plandací tělo po porodu je labůžo samo o sobě a když vidím, jak jsem žravá, tak bych se vážně měla hlídat…
Až budeš mít info od doktora, co Ti doporučí za pohyb, tak napiš. Za prvý si myslím, že sem každá napíšeme doporučené něco trochu jiného, protože co doktor to názor a za druhý já se chystám na kontrolu tak za měsíc, tak ať vím dřív! Ale obecně si myslím, že když člověk nejančí a s rozumem naslouchá tělu, tak snad by to mělo být ok. Samozřejmě když není problém jako krvácení apod.
A1
@Alowen jj v pátek budu testovat znova, určitě koupím ten digitální, už se na něj třesu ![]()