Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@V09 Já s Aniballem dnes 18,3 ..zkoušela jsem v polosedě, kdybych tedy musela..ale jsem na začátku cesty
.. trošičku to bolelo v jednom místě asi vteřinu ..ale hlavně to nehodlám přehánět
.. však je čas
![]()
@V09 @pindulinka89 píchají to do paticky, ale já u toho nebyla pichala to sestra asi když jsem malou zrovna neměla, nějak si to neumí vytvořit nebo co, dělají to všude a každému miminku. Já se Teda po tom nikdy nepidila, ale vím, že to dělají.
@V09 O tom vitamínu zatím nic nevím..jen jsem to dnes někde zahlédla.
No a potom ho budete kapat jednu kapku denně do pusinky jmenuje se to vigantol.
@Terkapali A proč to tedy některé maminky odmítají? Aby se netrápilo miminko tou jehlou? Je tedy jiná cesta, jak mu dát co potřebuje?
@pindulinka89 mně se nikdo na to neptal, v podstatě jsem to ani nevěděla, že ji to pichala až potom nějak na to přišla řeč. Nicméně říkám, potom dostaneš recept a stejně mu ho budeš dávat v kapkách myslím až do roka. Já bych to zas nehrotila jako že ho píchnou jehlou? A očkování taky píchají jehlou… Je to vteřina… Nevím no, já tohle asi neřeším, když je potřeba tak ať mu ho dají, nějaký důvod to má. ![]()
@pindulinka89 píše:
@Terkapali A proč to tedy některé maminky odmítají? Aby se netrápilo miminko tou jehlou? Je tedy jiná cesta, jak mu dát co potřebuje?
Nechci nikoho urazit, ale ty eko matky mě pijou krev, dnes jsem četla zase na FB jak hledá mamina školku pro nenaockovane děti.
chápu že některé neockuji že zdravotních důvodů, ale pak aspoň u nás v Brně je lesní školka pro tyhle „Eko“ matky. Tak ať si ty děti cpou tam. Pak se všichni diví že jsou ve školkách, spalnicky víc než by měli být apod
můj názor
![]()
@pindulinka89 Měl dlouhodobý vztah, když byl v zahraničí, to byli spolu, po návratu ale zjistili, že mají každý jiné představy o životě, o bydlení. Pak chvilku nic, pak další známost, ale prý docela pila a nechtěla sem. On věděl odmala, že chce žít tady v tom našem zapadakove a já jsem taky v dětství prarodicum, ke kterým jsem sem jezdila na prázdniny, říkala, že tu jednou budu bydlet
Vtipný je, že jak jsem tady trávila každý prázdniny, měla jsem tu kamarádku, co sem taky jezdivala v létě a v těch sedmnácti osmnácti se seznámila s místníma borcama a on byl v té partě, takže on ji zná, ona jeho, ale my dva jsme se prostě nějak minuli, i když jsme chodili na stejný místa
No a než jsme se seznámili, tak byl asi 2 roky sám, přitom bydlel ode mě asi 3 minuty a chodil k mým sousedům
Tak snad jsme se potkali ve správný čas.
Je mi špatně, tak vám přeji dobrou noc, snad se z toho vyspim.
@Terkapali Jo já netvrdím, že to chci zakázat..jen chci vědět, jaké jsou důvody a možnosti..zase úplně odevzdaně přihlížet jen neumím
.. ale evidentně se mi to v něčem taky stane, protože spoustu věcí prostě vůbec netuším..no a během porodu/po asi nebudu schopna nechat si něco vysvětlit a budu už jen kejvat
![]()
Jako s tím přeháněním eko matek souhlasím, ale třeba s lesní školkou to spojené nemám
nemyslím si, že každá lesní školka je špatná! Některé soukromé školky, kde pracují mladé holky bez vzdělání v oboru ani nemají své děti ani nic
.. ještě za to solíš jak mourovatá..to je pro mě noční můra..naopak pobyt dětí venku podporuju a když je to vedené dobře, tak proč ne.
@Bufanda No tak to předtím nebylo ještě vhodné se potkat..vše má svůj důvod
! Ať je líp!
Tak já bych řekla, že Šimon už je úplně klidně venku..a nebo už se dere
..
Si delate srandu ne.clovek si odskoci k porodu a vy tolik stran
tak holky 19:48 vykoukl na svět Šimonek?uzasnej,bozi a nunankovej.placli mi ho na bricho
byl bozi.pak odnesli a přinesli do 10minut kradne cistounkyho
3110g
porod tedy 2,5 hodiny
![]()
@pindulinka89 píše:
Tak já bych řekla, že Šimon už je úplně klidně venku..a nebo už se dere..
Tss uz davno
nejsme becka
(ja machruju ale holky 2,5h a stacilo bohate
)
@finduska A teď nás tu bude už jen deptat..a začíná právě teď..s 2,5 h
!!!
Super
!
@finduska bozicku, bozicku uz jsem chtela psat jak si asi na tom. Moc moc gratuluju. A stejne smekam, ze si to tak zvladla s tim lezenim az do ted. Ses dobra!
krasnaa vaha idealka. Takovej porod zavidim teda
pak posli fotecku nejakou
![]()