Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Píchat..no spíše mám takové křeče do pochvy a podbříška…píchnutí s křečí dohromady… ![]()
Lusi : hlavně se hoď do klidu, čím více nad tím budeš přemýšlet, tím to bude horší…mě taky někdy píchne, nebo mě dole něco bolí…to je pořád něco už od pozitivního testu ![]()
Může to znamenat cokoliv, jde o to v jakém týdnu těhotenství, jak silné a jak časté???
Mě pobolívá v podbřišku až teď ke konci, předtím mě ale strašně bolela třísla a jakoby pochva, doktor mi řekl, že je to normální, že jak malá roste a težkne, tak si na to musí tělo zvyknout a taky se roztahujou svaly a kyčle a to taky celkem bolí. Kdyby tě v tom podbřišku bolelo nějak hodně nebo často, tak jeď raději dřív k doktorovi, jinak bolest spodku je (podle mě) celkem běžná, prostě v tobě roste prcek a ten něco váží a chce se někam vejít ![]()
Jinak pokud se otvíráš už teď, tak nádobí tě nezabije, ale neměla bys tahat nic těžkého, nic nikam zvedat, nevytírat, netahat kýbl, neběhat moc po schodech a ani venku se moc nepřetěžovat, prostě si dát volnější režim a všechno s rozvahou…taky jsem chtěla mít doma pořád naklizeno, pořád jsem někde lítala, no a teď máme blbé monitory a v pondělí jdu na vyvolání, takže věř, že to za to nestojí… jinak držím palečky a hoď se do klidu, protože stres je taky na prd a věř, že ti rozhodně nepomůže. Kamarádka je taky předčasně otevřená, ale bere to v klidu a najednou je to mnohem lepší, i doktor jí pochválil ![]()
No právě,že tyhle problémy s křečema a pícháním do pochvy vystřelující do podbříška mám už od druhého,čí třetího měsíce
a chytne mě to i v krámě a tak moc že se až sklonim…
Lusisek píše:
No právě,že tyhle problémy s křečema a pícháním do pochvy vystřelující do podbříška mám už od druhého,čí třetího měsícea chytne mě to i v krámě a tak moc že se až sklonim…
Taky mě to bolelo už dost na začátku těhotenství, ale řekla jsem to doktorovi a ty bys to měla taky udělat, ju ![]()
Někdy to bývá hormonama, to bylo úplně na začátku, kdy se mění hladiny v těle, no a později je to většinou přibývajícím miminkem, možností je ale spoustu a musí to posoudit doktor, který tě prohlíží, ten jedinej může říct co to opravdu je…takže na další kontrole mu to nezapomeň říct ![]()
já už to doktorce řekla a tak mi řekla,že je to prej normální,ale tohle je vážně bolest s velkým B a řekla mi ať beru magnesii tak jí beru a je to pořád stejný..prej po té magnesii se mi změkčí děloha a bude to ok,ale není ![]()
Magnesium (hořčík) mi docela pomohl a té mé kamarádce taky, jen jde o dávkování, někdy se musí zvýšit, protože jedna tableta to nespasí…mě doktor napsal rozpustné, je silnější a rychlejší…
Není to lék na bolest, ale prevence na tvrdnutí bříška a nebo křeče, takže bolestí se třeba nezbavíš, ale bříško budeš mít měkké a to je důležitější.. ![]()
Tak to jich máš až dost, tak uvidíš, jak to zabere. Dej tomu čas a když se to zhorší nebo se ti to nebude zdát, tak jí to řekni znovu, za to nic nedáš ![]()
Tak sem zjistila ,co me trapilo ze zacatku..Taky me tam nekdy pobolivavalo,tak aspon vim od ceho to bylo ![]()
Hořčík sem mela ze zacatku taky,ale tet uz to nejak nehrotim,beru akorat vitaminy CALIBRUM MAMI a dobry
Tet uz je to o tom ze ve me melycky roste a ma min a min mista a vic a vic se roztahuje..Tak kdyz me neco boli tak si jdu hajnout ![]()
A jak ti je Jito?? vse oki??
Jojo, vše ok, tedy podle mě…páni doktoři to vidí jinak, ale nás ženský to nezastraší. Mám jí v bříšku už 9 měsíců, tak jí musím trochu věřit ![]()
Jen kdyby dnes neměla zase lekci gymnastiky, to je síla, to vrtění někdy docela bolí…je to asi tím, že jsem v noci blbě spala, ale plánuju to jít teď dohnat
, musím jí přestat chvíli mačkat a dát jí prostor a snad se uklidní.
Jinak kromě bolestí kyčlí a spodku to jde, už jsem si nějak zvykla…až si říkám, jaké to bude, až bude venku a mě se zase vrátí moje tělo, snad si to neumím ani představit ![]()
tak teď mám řezavopíchavou bolest do podbříška a pochvy..a nemůže to být tím jak se malý hýbe? ![]()
to je dobře,že jste obě v pohodě…přeji to nejlepší a držím palečky ![]()