Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Marbuli
ty bláho ty máš výdrž já začala nakupovat oblečení už ve třetím měsíci
a teď se nemůžu dočkat až všechno koupíme a budeme to mít doma a tašku si začnu připravovat tak někdy ve 32. tt nikdy nevíš ![]()
Jinak s tebou souhlasím, že bysme měli vědět jak malej roste a tobě doktorka dělá UZ při každý kontrole nebo podle čeho ví kolik malej váží a měří?
Lusisek
já jsem se tady ptala holek měla jsem dilema právě ohledně tříkolky nebo čtyřkolky a většinově se holky shodli, že tříkolka je parádní jak na ovládání tak na stabilitu takže asi záleží na stabilitě
a ještě k tý stoličce - to my asi budeme kupovat až když bude potřeba jelikož budem přistavovat a zatim máme jenom 1+1 takže budu ráda když se mi tam vejde postýlka a všechno potřebný
už abysme to měli hotový
no právě,že vim naposledy malého výšku a váhu 29.12 a gynekoložka mi řekla,že ať se na tohle ptám na genetice,ale já jdu na genetiku až koncem března,takže já jako kvůli tomu nebudu vědět kolik měří a váží?Podle mě blbost ![]()
Smajlíček : Jako abych pravdu rekla tak tatka na nase miminko koupil do tet vic nez ja
Ale kdyz sem kupovala dudlika,mela sem z nej hroznou radost
Tet kdyz neco koupime nebo dostaneme tak z toho mam radost jako male dite ![]()
A tu tasku,no jo uz budu muset,aby me to neprekvapilo v nepravou chvily.. To by bylo nemile ![]()
Ne doktor mi delal UZ OBnavstevu,ale nekdy mi ani nerekl jak je velke nebo vazi az pak sem zjistila ze to rika jen na pozadani..
Jinak mi mame 2KK a upa mi to vyhovuje,tet je to lepsi nez barak,min uklizeni a vse po ruce,nemusim nikam litat do patra ze sem tam neco zapomela
az bude mimisek vetsi tak pujdeme do vetsho ![]()
Jinak stou tvou lekarkou bych se domluvila aby ti rekla jak je velke a kolik vazi..Mas pravo na vyzadani to vedet..To je moc dlouho takhle cekt..Newis jak roste a tak..Doktorka je od toho aby ti odpovedela na kazdou otazku
si teda myslim ja ![]()
Abych pravdu řekla, kdybych se neptala doktora kdy mi udělá tohle vyšetření a kdy zase tohle, tak mi nic neřekne. Přijde mi to jako by si myslel, že to nechci vědět. Vždy si něco mumlá, tak se ho ptám a kolik měří? A je zdravé? A co znamená tohle a co tohle? Ani mě neváží - vždy mu říkám kolik cca vážím. Ani o EKG mi neřekl, tak jsem mu volala a on mi řekl — no tam vás musí poslat vaše obvodní!!! Jak to mám sakra vědět? Jsem těhu poprvvééééé halooooo
Takže asi tak no.
Ahojky, tahle diskuse me donutila jit vyfotit brisko. Jsme cca 25 tyden a nahore 9 kilo.
girlie sage píše:
tahle je lepcejsi![]()
![]()
Jůů krísné bříško. A tak si říkám, že mě roste jako z vody. Bůh ví co já tam bdu umít ve 25tt ![]()
A ja asi zase dostanu vynadano, ze jsme moc veliky. Minule se me pani primarka ptala, jestli chci rodit peti kilovy mimco…ehmm ne dekuji ![]()
Uvidime v utery na kontrole ![]()
Smigii: No tak kdyz ja prisla na gynekologii,tak sestricka mi zmerila tlak,popripade kdyz sem sebou mela mit moc tak si vzala, musela sem se vazit a ptala se na otoky a jestli me neco trapi.Pak jsem dostala papir do porodnice na kterem bylo co vsechno po me chteji za vysetreni a podle toho mi sestricka rekla nebo poslala.
Doktor me vysetril,rekl ze je vse oki.Kdyz sem chtela vedet neco vic taky sem se musela ptat a UZ to taky,proste na vse ptat ![]()
Jinak ti nic nereknou.. jj na EKG te posila obvodak a nebo bez obvodaka si muzes zajit ale to platis 150kc.A berou te hned..nenechaj te sedet mezi duchodci.. coz je vyhoda:) uz tohle mam za sebou me tet ceka prvni navstea porodnice ![]()
Girlie,teda takove brisko
ale moc pekne,ale sem rada ze to ze ho mam mensi a mensi miminko,asi bych nedokazala rdit 5kg veho mimiska .. ale je klááásnýý ![]()
my musíme na EKG??? a v kolika týdnu se chodí?
mě taky nikdo nic neřekl..
a v kolika týdnu se chodí navštěvovat porodnice?A to vás pošle gyndařka a nebo musíme sami a máme?A jak se to dělá?Aby jsem navštívila porodnici,tak se musím zeptat gyndařky? ![]()
Lusisku koukám, že máme stejné informace. Já jsem právě dostala papír na veškerá vyšetření v porodnici při zápisu a divila jsem se co tam vše je. Spousta vyšetření ale většinou krev, moč, výtěry ( to co dělá gynekolog) a pak právě EKG, doporučují 1× návštěvu zubaře a pokud jsou nějaké obtíže tak výpis od obvodní, že jsi se léčila s tím a s tím.
MArbuli To já když přijdu, tak mi tlak měří doktor, ptá se též na otoky a to je asi tak veškerá konzultace. Jo ještě svlékněte se a pak oblékněte se a jdeme na UZ ![]()
Na veškeré detaily co se týče mimi se musím ptát já. TAkže při každém měření se ho ptám jestli je to správně a jestli to tak má být atd atd.
Holky Občas mi přijde jako by si ty dokrtoři mysleli, že víme co všechno máme dělat a kam máme chodit atd přitom jsme některé prvorodičky tak to si musíme vše načíst na netu? Než teda aby nám to řekli?????
ZAjímavé že?
holky mám takový problém…občas mi úplně ztvrdne břicho..jako kámen
ale na levé straně u pupíku a ztvrdne mi tak 6cm od pupíku…a je mi to divné..ztvrdne mi to pokaždé když se s přítelem pohádáme jako včera,tak mi hned ztvrdne bříško,protože se nervuju,ale neztvrdne mi hned…a nebo i jen tak,když jen tak ležím na zádech a cítím tvrdé bříško
a teď mě od rána bolí celé bříško…nevíte holky,jestli je to vážné?
![]()
no já mám na zadní těhu kartičce od gyndařky zaškrtlé kam všude mám do porodu jít..je tam obvoďák,plicní,zubní a to EKG,ale kamarádky co už porodily mi řekli,že to ani neoběhali a taky se prej nic nestalo..a co se týká návštěvy porodnice,to se musím zeptat gyndařky?A nebo tam můžu jít jen tak sama do porodnice bez ohlášení? ![]()
Marbuli ja taky doufam, ze to nebude petikilovy chlapak
. Doufam, ze me jen tak strasila, abych se krotila v jidle. Ja byla pri narozeni malinka, ale pritel byl velike ditko…no holt nejak ven musi at je jakykoliv ![]()
Lusisku tak o EKG nic nevim ![]()
Lusisek píše:
holky mám takový problém…občas mi úplně ztvrdne břicho..jako kámenale na levé straně u pupíku a ztvrdne mi tak 6cm od pupíku…a je mi to divné..ztvrdne mi to pokaždé když se s přítelem pohádáme jako včera,tak mi hned ztvrdne bříško,protože se nervuju,ale neztvrdne mi hned…a nebo i jen tak,když jen tak ležím na zádech a cítím tvrdé bříško
a teď mě od rána bolí celé bříško…nevíte holky,jestli je to vážné?
![]()
![]()
Mě břiško tvrdne k večeru a taky občas i dosti tlačí. Pak si dám sprchu a lehnu si v klidu do postýlky a je to mnohem lepší. Když se rozčiluji, tak mě bříško spíše bolí a berou křeče. TAkže si myslím, že to není nic špatného. ![]()