Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Daiquiri : moc kláááásne brisko
to je krasny jak se vsechny kulatime jak melounci
![]()
Tak ja si rikam porad casu dost ![]()
A kdyby nahodou by sme to opravdu nestihli jeste kdyz budu dva v jednom..Tak Markovi v tomhle verim ze by to zvladnul
On totis byl prvni kdo koupil na miminko..ja byla ve druhem mesici a uz nakupoval obleceni a k vanocum jsem dostala na mimiska klokanka mikinu,ale nadherny..V tomhle ja Markovi verim
Jo no vidite lahvicku bych si taky asi mohla poridit co??
No kazdopadne pristi tyden to vse zaridime
ale faaaaakt
![]()
Všem dobré ránko - dneska mě čeká tolik práce, že už teď se mi nechce - jo a mimochodem jsem zapomněla včera poděkovat všem za receptíky- takže „MOC DĚKUJU!!!!“
Je pátek - takže páteční úklid - prach, koupena, vysát, vytřít, chci doumýt ty 2 okna, který jsem nestihla začátkem týdne, pak nás musím pobalit na ten zítřejší výlet, musím zabalit batůžek pejsovi, a hlavně upíct ten Sachr:) takže dneska tu moc nebudu
Doufám, že mě z toho nemrskne, poslední dobou jsem ze všeho hned utahaná a tak ..ale na únavu mám ještě času dost, takže jde se do práce ![]()
Smigii píše:
Já jsem tady stále. V práci se na fb nedostanu. Chodím tam jen přes Ipoda a doma se taky moc nepřipojuji![]()
Jinak s LILI to bylo těžké a nechtěla jsem to vzdát, ale za 2 týdny nás stála 10 000,– a nelepšila se. Naposledy, když jsem si pro ní po kapačkách jela, tak bylo vidět že i ona to vzdává. Tak mi Pája řekl, že jí necháme uspat. Řekla jsem že ano a utekla pryč
![]()
![]()
MOcinko mi chybí. Stále přemýšlím o štěněti, ale nevím jak bych to zvládala i s mimi. I když čivava není náročné plemeno a je skladné. Pája ale nechce. Já to teda již nebudu uspěšchávat - moje teta má chovnou stanici a už bych chtěla jen od ní
[/cito je taks mutné Smigii…je mi to moc líto,že vám takhle náhle a tak mla´doučka Lili odešla
já úplně vím,o čem mluvíš a jaké máš pocity,zažila jsem to také s naším prvním pejskem boníkem..dodnes pro něj pláču,jako kdyby se to satlo včera..také byl hodně nemocný,během jednoho roka jsme do něj dali cca 50tis.Kč a nelepšil se..cvhudáček..přítel ale na to neměl „žaludek“,aby s ním šel ho enchat uspat(uz to jednou azzil atak to bylo na mě..no hruuza.nikomu bych to nepřála..ale každý,kdo má pejska si tím musí projit.zivot je nekdy krutý
Lusisek píše:
Míša řezy??Smigii:jj to máš pravdu..stejně tam holky teď všechny nejsou..já bych to viděla na pokec emimino a fb jen na jukání new fotek
take souhalsim
) Fb jen na fotecky aemimi na poekc…:o)) na tom Fb je to pak takove roztrhane..ty chaty a tak…tady t máme holky tajkove vice osobni…hezky v jednom krouzku
)))
![]()
MillaL píše:
Teada holky, půl dne se tu neukážu a než to vše přelouskám, je půl hodiny pryč.S tím porodným s vámi souhlasím, taky ho nedostanem
ale co.. Miminko je zázrak a těším se na něj i bez porodného. Nějak se to prostě musí zvládnout
Jinak mě na FCB najdete pod jménem Milla Goldbergová. Mohu si vás také přidat?
Jestli mohu poradit, tak já teď dělala strouhaný koláč a opravdu mňamka.
Těsto: •250 g másla •400 g hladké mouky •1 žloutek •1 prášek do pečiva •4 lžíce mléka •4 zarovnané lžíce kakaa
Návod k přípravě
Tvaroh: •2 tučné tvarohy •1 vanilkový cukr •300 g cukru •4 žloutky •1 lžíce rumu •1 lžíce škrobu •rozinky •z 5 bílků sníh
Smícháme všechny sypké přísady na těsto s tekutými přísadami a máslem. Vypracujeme těsto, dokud se všechny přísady perfektně nespojí. Zabalíme do fólie a dáme do lednice minimálně na hodinu ztuhnout. Mezitím si vymažeme a vysypeme plech moukou. Množství vychází na klasický plech. Oddělíme žloutky a bílky 4 vajec. Do jedné misky dáme tvaroh, přidáme žloutky, třetinu cukru, vanilkový cukr, rum, škrob a dle chuti rozinky. Smícháme do jednolité hmoty. V druhé misce šlehačem uděláme z bílků tuhý sníh a přidáme trochu cukru. Šleháme dál, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáváme postupně po trochách zbytek cukru a šleháme, dokud sníh není pevný, to je cca 15 minut. Opatrně vmícháme sníh do tvarohové hmoty. Vyndáme vychlazené těsto z lednice, rozdělíme na dvě poloviny. Na hrubém struhadle nastrouháme jednu polovinu rovnoměrně po plechu. Kde by bylo hoblinek více, rozdělíme vidličkou. Na hoblinky dáme tvarohovou hmotu, uhladíme a nahoru nastrouháme druhou polovinu těsta. Pečeme 40 minut při 180 °C.
anooo,strouhany kolac je opravdu boziii…moc dobry,doporucuji !!take ho delam
)jinak mas Mili prvdu,je to hrozne oheldne toho porodneho,ale nejdulezitejsi je zdravi nas i nasich mrnousku…:o) jaks e rika,zdravi je k nezaplaceni..takze tfuj tfuj a at jsme my i mrnouskove v poardku !!!!
![]()
ahoj holky,já mám vždycky počteníčko.jsem tu vždycy dopo a občas se mi povede tu být i odpoledne,ale to je málokdy.A vy toho vždycky tolik napíšete
já postýlku měla od 29 tt.kamarádka mi to všechno napakovala protože holce předělávala pokoj tak všechno co ji zbylo mi ¨dala.i všechny věcičky.jen něco málo jsme si koupila novýho.jsou to krásný hadříky i když jsou z druhý ruky.Plímek máme doma taky hafo.Přítel vždycky od někud přijede a přiveze aspon jeden balík.jsme říkala abych si s nima pak nemusela otvírat obchod ![]()
bambulinek píše:
Holky jsem z utz doma tak malej má 32 cm 1600 gr je menší ale v normě a kdyby šel dřív tak by se udrželtakže jsem naprosto v klidu
a jak vypadá??Má nos po mě bambulku buclatý tváře po nás obou a má ďolík na bradě miluju ho
prdelku naši až mi slza ukápla je nádhernej
jeee..to je krany
jsem moc rada ze jste s mrnouskem oba v poradku..a nevadi,ze ej mensi,vsak on to dozene
hlavne ze je vse oki,jen tak dááál !!!! ![]()
dobre ranko zlaticka ![]()
Tak ten strouhany kolac na to ze jsem cukrarka tak slysim poprve
ale bude to nejaka mnamka,uz to mam vytiskle a zitra to skusim upect
![]()
Jinak sem vam chtela rict z jsem si nedelala mimiska kvuli penezum,ale kvuli tomu ze sme si prali mit miminko a ze je to to nejcenejsi co zenska muze v zivote mit
Ale je fakt ze v dnesni dobe kazda korunka dobra..za to porodne se muze dokoupit dost veci pro mimiska,ale sou to proste hamouni nenazrany..At si to narvou do chrtanu..me jde o to aby mimisek byl zdravej
Jinak jak se dneska mate?? Venku je osklivo,prsi,ale tet jak koukam tak trosku vykouknul pukavec jupiiiii
![]()
DaiquiriQ píše:
Tak jsem zpět…KO super, malý si velebí v peřince, rosteme jak máme, jsem prý 24–25tt, asi každá končetina jinak veliká a další KO, až 10.3. Jo a mám vyfoceného pinďoura…A zítra v 7 ráno jdu na cukrovku…
supeeer,halven ze jste oba ok:o) take se uz holky tesim na ten velky UTZ
![]()
Krasny den holky, i kdyz u nas ubreceny, lije jak z konve. Taky si jdu maknout s uklidem a o vikendu bude pohodicka.
abych se priznala tak nam uz postylka stoji, vsechno co mame je vyprane, vyzehlene a slozene v jen jeho komode. za par dni ma prijit povleceni a ja se uz nemuzu dockat ![]()
jsem rada, ze vam kontroly dopadly OK a Daiquiry mas krasne brisko
![]()
tikule píše:
ahoj holky,já mám vždycky počteníčko.jsem tu vždycy dopo a občas se mi povede tu být i odpoledne,ale to je málokdy.A vy toho vždycky tolik napíšete![]()
já postýlku měla od 29 tt.kamarádka mi to všechno napakovala protože holce předělávala pokoj tak všechno co ji zbylo mi ¨dala.i všechny věcičky.jen něco málo jsme si koupila novýho.jsou to krásný hadříky i když jsou z druhý ruky.Plímek máme doma taky hafo.Přítel vždycky od někud přijede a přiveze aspon jeden balík.jsme říkala abych si s nima pak nemusela otvírat obchod
No bud rada ze pliny vozi,…terab vzdycky chytne nejakou akci a vyplati se to..Ja to mam pres segru a pres avru..Segra je tedfa na matersky ale oba delaj v Ontexu,firma ktera je zamerena na plinky,vlozky,kapesnicky tampony,apodobne..No a tam mam pres ne ze me plinka vychazela na 1.5kc takze supr
a vlhke kapesnicky 100ks na 25kc …Takze ja sem za kazdou levnejsi vec rada..a obleceni to mam taky hodne z druhe ruky,ale krasny…mam to po svych bratrankach.. jednomu je teprve 7 a ten mensi tomu josu 4 takze krasny nezniceny hadriky
a no a taky sem si neco dokoupila ![]()
joo a kde je ten pukavec???u nás je zataženo a prší… ![]()
HOlky dneska jsme 35+1 tt.a chcci se vás zeptat jo,chci jet ještě k mamce na hory.je to 90km.asi tak hodky a půl jízdy.říkala,že má pro nás nějaký korunky a něco na mimíska.hlavně se tam chci ještě podívat páč tam je i segra.ale nevim jak s tou cestou… ![]()
no tak to jak koukam tak rodim tady mezi nama asi jako prvni a mam toho nejmin
![]()
hlavně musíš mít účet