Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer B-Agile?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-Agile@kotyk píše:
@Kassiel Kolečka do terénu nejsou nafukovací, jen stejně velká jako zadní a neotočná. K pobíháčku nafukovací existují k Valco Snap, ale zase se sem nedováží. S Runnerem moc neporadím, ale je to od pohledu úžasný kříženec Zee a NunyObecně tuhle značku moc nemusím. Jinak na diskuzi o Runnerovi si asi koukala https://www.emimino.cz/…2013-155239/
Koukala, psala si s majitelkou Runnera, ale trochu mě odrazuje, že si 99% lidí stěžuje na špatnou manipulaci a že váží 10 Kg. ![]()
@Kassiel No tak moje malá 14m 12 Kg. Takže mám zkušenost kam se vleze a kam ne. Do britaxu se ti vleze ale za mě, kdyby byla horší zima tak jsem nešla nikam. Fakt to nic neprojede. Letošní zimu skoro nikdo nezkusil pořádně. Měla jsem ho v Rakousku i na sjezdovce a teda zaaretované kolečka a nějak to šlo po zadních ale třeba ve Špindu jsem ho vyloženě tahala za přední madlo jak to prostě nejede. Zaboří se to a šmitec. Opravdu to obojí nezvládne. Zase teď jezdím slalom. Jako slalom je lehký, taky skladný skoro jako britax a hlavně zvládne terén. Je prostorný a vleze se tam mnohem větší dítě.
@Luisiana Měla jsem ho minulou zimu a město dá v pohodě. Do hor bych ho netahala ani s těma extra kolečkama.
Jané Slalom je super kočárek do auta, ale nečapneš ho do ruky, když v druhý táhneš dítě. Taky je celkem dlouhý, a má děsnou boudu a košík. I když upřímně proti B-Agile zase není ten košík tak děsný
S váhou taky není nijak slavný, těch 8 má holá kostrukce. Reálná váha byla někde pod 12 kg. Plus s jakoukoliv tříkolkou je utrpení cestovat MHD, i když pokud bych už musela, tak to bude právě klasický Slalom. Cenově byl taky někde jinde. Prostě úplně jiná třída kočárku.
@Kassiel Já nejsem u týhle značky moc objektivní rádce, podle mě dělaj, co zrovna frčí bez ohledu na praktičnost a často i kvalitu
A to říkám jako někdo, kdo má některé polské značky i celkem rád.
@kotyk Určitě nesrovnávám, je to jako jablko z hruškama. Slalom je jiná kategorie, já ho teda jednou rukou v pohodě řídím.
Bouda je opravdu děsná, to máš pravdu, asi si ji nechám přešít.
No sníh ve městě jako poprašek nebo posypaný chodník možná ale jinak vůbec. Jo a když s ním zajedeš v zoo nebo jinde na dětské hřiště do štěrku tak to samé. Tahám ho za madlo. Ale jinak je fakt super. No hold je to o prioritách. Já mám prostě kočárky dva.
@Luisiana Já myslela složený
Slalom se jednou rukou řídí v pohodě.
Ach jo, už jsem byla více méně rozhodutá, že do něj jdu a teď zase nevím.
Pravda je, že potřebuju jak kočár do města, se kterým budu moc cestovat MHD, bude lehký a pro dítě pohodlný, tak ale i do mírného terénu na výlety, na dovolenou a podobně. A 2 kočáry na to prostě nemám jak finance, tak místo.
Už z toho začínám být jelen… ![]()
@Kassiel Kočárek vhodný do terénu nebude mít osm kilo. Jukni na čtyřkolku City Mini, má trošku větší přední kola a je slušně odpružený, takový obojživelník je Versa, ale zase už je peněžně krapet jinde a má něco kolem deseti kil. Ale pokud by ty výlety byly jen občasné, tak úplně stačí koupit ta přední kolečka k B-Agile.
V tom případě bych zvolila ten Motion. Ten už je přece jenom víc „terénní“. My teda jsme jeli s Britaxem i terén, ale zničili jsme u něj konstrukci. Je teď taková rozviklaná a pro dítě to teda moc pohodlné není. Ještě bych se zamyslela na Agile v té trojkolce, zdá se mi, že tím, jak to má to kolečko vepředu trochu jinak uchycené, tak to bude na hrbolatou cestu lepší a obecně jsou na nerovnostech trojkolky stabilnější než čtyřkolky s otočnými kolečky.
@kotyk Taky si říkám, že by se to možná dalo přežít i s těmi dokoupenými kolečky na B-Agile, ale ty jsou zase bez aretace.
Možná by stačili i na sníh. nemáte s nimi zkušenost?
@alviola Já si právě nejsem úplně jistá, jestli bych do trojkolky šla.
Zdá se mi právě docela nepraktická při nastipování a vystupování z MHD a tou jezdím neustále. ![]()
@Kassiel Na sníh stačí určitě, ale do závějí jsou lepší sáňky. To, že jsou napevno, je celkem logické. V terénu bys stejně i otočná kolečka zaaretovala.
@alviola píše:
V tom případě bych zvolila ten Motion. Ten už je přece jenom víc „terénní“. My teda jsme jeli s Britaxem i terén, ale zničili jsme u něj konstrukci. Je teď taková rozviklaná a pro dítě to teda moc pohodlné není. Ještě bych se zamyslela na Agile v té trojkolce, zdá se mi, že tím, jak to má to kolečko vepředu trochu jinak uchycené, tak to bude na hrbolatou cestu lepší a obecně jsou na nerovnostech trojkolky stabilnější než čtyřkolky s otočnými kolečky.
jj trojkolka je do terénu lepší, proto jsem si já trojkolku pořídila a 4-kolku bych nechtěla. navíc, zaaretuji jen jedno kolečko a jedu.
@Kassiel
Trojkolka je při nastupování a vystupování v MHD v pohodě, Nikdy jsme malou ani nenaklopila či nějak jinak ohrozila. Já měla i jané slalom pro s kornou a pak sporták, a bylo to naprosto v pohodě.
@kotyk To mě vůbec nenapadlo, že se vlastně kolečka v terénu zaaretovávají…
Už je to tak dlouho co jsme někde byli, že ani nevim…
@Lussye Mě se právě zdá trojkolka míň stabilní, a le možná je to tím, že jsem nikdy žádnou neměla, neřídila. ![]()
@Kassiel Trojkolka je opruz, při nastupování je kočárek na jednom kole a nástup na eskalátory hezky zádama nebo s kolem ve vzduchu. Sice jsem nikdy děti nevyklopila, ale s čtyřkolkou je život prostě jednodušší. Navíc tříkolka znamená, že si buď širší nebo delší. Když si v busu sama, tak je to celkem šumák, ale ve chvíli, kdy se štosují kočárky vedle sebe, buď trčíš do uličky nebo zabereš místo jak kočárek pro dvojčata.
Já jezdila se 4-kolkami co měli sestry, a já měla 3-kolku. Jak říkám, nikdy jsem neměla žádný problém z nastoupení, ani vystoupením. V terénu je dle mě též nezastoupitelné, manipulace a řízení mi s ní příjde lehčí.