Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer B-Agile?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-Agile@kotyk Já mam trojkolku a nastupování do eskalatoru po zadu mi nedělá problém. A chtěla jsem puvodně 4 kolku a ted jsem za 3 kolku vděčná
Taky mám tříkolku. Ale je asi zase rozdíl tříkolka britax a tříkolka co mám já. Moje je opravdu stabilní. Ještě jsem jí nikdy nevyvrátila. Do autobusu i tramvaje jezdím v pohodě a vejdu se s ostatníma kočárkama taky
@Luisiana stabilita 3-kolového britaxu je dobrá, jen otáčení je trochu tvrdší než u klasické trojkolky s jení předním kolečkem, ale to je tím, že ve předu má 2 kolečka u sebe.
Na eskalátory s kočárkem neježdím, snažím se vyhledat výtah, jelikož se na eskalátor s kočárkem nesmí ![]()
Ale je to o tom kdo co preferuje, někdo trojkolky nerad, a někdo nerad 4*kolky.
Já když si představím, že jedu se 4 kolkou v rerénu a musím se vyhýbat 2 kolečky ve předu…tak to by se mi nechtělo. ![]()
Já jsem teda jela na eskalátoru párkrát, ale zato s různými kočárky a pokaždé jsem stála na schodku zadními koly, takže mi přijde úplně jedno, jestli jsou vepředu kolečka dvě, jedno nebo žádné. že by byl kočárek v podobě trojkolky delší, to se mi teda moc nezdá. Tedy chápu u těch kočárků, které mají velká přední kola a zrovna se blbě natočí, ale u těchto malých koleček to může být minimum. A hlavně, s Agile stejně člověk v autobuse trčí, protože nemá polohovací rukojeť ![]()
A tak nebo tak, prostě Agile není do terénu ideální. Se sněhem bych si hlavu až tak nelámala, ve městě je to otázka pár dní v roce. Tedy záleží, kde bydlíš a jak tam rozhrnují chodníky. My jsme vždycky až na posledním místě, takže třeba se stane, že můžu vyjet až odpoledne. V případě kalamtní sněhové a dlouhotrvající situace bych pak koupila nějaký kočár na odpis za 500 s velkými koly.
No, to je taky řešení, Koupit Agile a pak si dokoupit nějaký ultralevný kočár na dojetí do terénu. My jsme takhle koupili za 1 500 Patron a do terénu super. A mám ho i jako pojistku pro případ té sněhové kalamity.
@alviola Ta trojkolka se týkala Slalomu a podobných kočárků coby alternativy B-Agile. Na tříkolku B-Agile teréní kolečka nejdou přidělat, takže předpokládám, že o něm @Kassiel ani neuvažuje. Plus tam rozdíl ve velikosti snad ani není. Ty kočárky se liší jen tím, jak tam přivařili kolo/a.
Ano o 3kolce B-Agile neuvažuji. Kdybych kupovala tuto značku, tak jednoznačně 4kolku. Ale čim víc nad tím vším přemýšlím, tim víc nevim.
![]()
Na jednu stranu si říkám, splňuje tyto mé požadavky
:
Ale na druhou stranu nemá/nespolňuje
:
Ale více méně převažují klady, takho asi zkusím. Ani jsem se nezeptala, víte někdo, jaká je délka lůžku v úplném vehu včetně nohou a nerachtají ty paltová kola moc třeba na zámkové dlažbě?
To nepolohování nohu bych tak moc neřešila. Dá se protlačit ta látka pod nožičkami nahoru, není z toho pak sice rovina, ale nožičky dítko spuštěné nemá a celkem to stačí. Navíc hloubka sedu je dost velká, takže u malých dětí většinou ty nožičky ani moc nepřesahjí přes okraj.
Délku zkusím změřit, ale náš starší má něco přes metr a občas v tom kočárku ještě i spí
Pohodlné to sice moc není, ale jako nouzovka stačí ![]()
Nánožník - někdo se obejde bez, já si to třeba neumím moc představit. Ale dá se koupit třeba i Emitex z druhé ruky, sem tam natrefíš i na Pinkie.
@Kassiel Jo, potřebuješ ten kočárek pravidelně sama zvedat a nosit? Pokud ne, tak bych se opravdu ještě zamyslela nad tím B-Motion, při ježdění ten váhový rozdíl nepoznáš a záda si tím nezničíš. A taky záleží, ajk máš těžké dítko ![]()
Ahoj, nemá někdo tady zkušenost s double verzí? Už jsem ho teda objednala
sem se do nej na první pohled zamilovala.Jo a někdo tady řeší nánožník, tam kde objednávám já je jako dárek bud nánožník, nebo organizer, msdlo a tak…jen já bohužel na dvojčatový nevyužiju.
@zlobikbobik Byla jsem si jí jenom prohlídnout. Je krásná a jezdí se s ní docela dobře na to, jaká má vpředu pidikola.
@zlobikbobik Myslím, že určitě. Jezdilo se s ním líp, než s většinou dvojgolfek a navíc můžeš jednoho trpaslíka vypustit a pořád v pohodě tlačit kočárek s tím druhým.
@alviola To bys byla hodná kdybys to změřila.
Koukala jsem ještě na ten B-Motion a má nafukovací kola a vyhrál dokonce D-test!
Předpokládám, že pultík se na něj dá také nacvaknout místo madla, když je to od jedno výrobce, nebo ne? ![]()
Jinak mi připadají skoro stejní, jen ten rozdíl 2,5 Kg.
No jde mi o cestování MHD a je pravda, že při jízdě se to stratí a kdybych koupila ty sportovní kola na B-Agile, tak se váha taky trochu zvedne. ![]()
Jinak malýmu je 16 měsíců, má cca 12 Kg a 80 cm.
V čem si ještě myslíte, že je B-Motion lepší? ![]()
@Kassiel Nafukovací kola a polohovací rukojeť
Jinak by měl být úplně stejný ajko Agile (sedačka, polohování)
Kočárek změřím, jak půjdu odpoledne ven.
@zlobikbobik Kamarádka ho má a je dost spokojená. Nánožník si nechala ušít u Natydom (nebo Darint) a taky tašku na pláštěnku, kterou má pověšenou zezadu nad košíkem. Jediná nevýhoda je v tom, že se tam nedá dát madlo ![]()