Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer B-Agile?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-Agile@Elenore Je to teda na podvozku b-motionu, ale tak pro představu to myslím stačí ![]()
@Terunka super, dík moc! A jak jsi jinak s korbou spokojená? Přemýšlím, jestli jít do této nebo do té levnější.. U této se mi líbí, že je mimi víc chráněné..aspoň mi to tak připadá z obrázků.
@Elenore Nevím, vozit budu až tak za 3-4 týdny
Mně ta korbička přijde dost úzká (ale má stejné rozměry jako ta obyčejná (levnější), takže je to asi jedno)..a to chránění je takový diskutabilní, jak vidíš na obrázku, je tam mezi tím krytem korbičky a boudičkou docela mezera - ten kryt se teda dá ještě natáhnout směrem ke korbičce a z korbičky se dá ještě vytýhnout stříška proti slunci, ale i tak tam pořád nějaký místo je, takže tam bude asi trochu foukat. Holt budu muset pak prcka pořádně zachumlat ![]()
Pro mě byla priorita skladnost a lehkost (budu muset kočár brát po schodech do bytu do 1. patra, tak jsem chtěla něco, co složím 1 rukou) - nejdřív jsem vybrala sporťák a když jsem zjistila, že jde k tomu i ta korba, tak jsem vzala i ji. Ale kdybych nebyla omezená tímhle a měli jsme např. výtah nebo by šel kočár nechat dole v baráku, tak jdu do jiného.. Ta korbička mi prostě přijde úzká, navíc ten podvozek není kdovíjak odpružený (jako na sporťák to asi stačí, ale u hlubokého bych si představovala větší) a tak..
@Terunka tyjo, já myslela, že z toho podvozku nejde odstranit ta sedačka, co tam už je - když vidím tu fotku, takže to jde všechno nějak dolů?
Celý botah se dá kompletně sundat. Při vození autosedačky to není nutné, ale třeba pro praní je to obrovská výhoda. Ale nějaké hodně staré typy (někdo to tady psal), prý sundat nejdou. Ale tojsou prý jedny z prvních Britaxů.
@Terunka jj, jasně…Já jsem kupovala B-Agile jako přenosný, lehký sporťák pro první dcerku, tak teď chci jen dokoupit tu korbičku pro druhé mimi, abych měla pořád skladný kočárek do auta a doma mi zůstane Maxi Cosi Mura po starší.. Ta má tu korbičku velkou, ale taky tam není mimi moc chráněné, je dost otevřená a pamatuju si, jak mě to štvalo, jak jsem tam dávala plenku apod.. Ten Britax mi přijde v tomto lepší. A ta korbička se dá taky nějak rychle složit/rozložit? To asi ne, že?
Odpružený není skoro vůbec, ale mě to bude stačit, příp. mám tu Muru.
@Terunka jinak teď mě napadlo, jestli nejsi Terunka z diskuze z Modrého Koníka červnovky 2014 a jestli jsme se už o kočárku Britax spolu kdysi nebavily
na MK mám nick pampeliska1
![]()
@cybermis Jo jo, jde..jde to sunda komplet celé, zbyde jen podvozek a něj se dá dát buď hluvoká korba nebo autosedačka ![]()
@Elenore No jó, to jsem!!
Dobrá náhodička.. Tak to máš super ještě s tím druhým kočárkem..Na tvoje potřeby bude ta korbička od Britaxu myslím ideální..a já bych asi klidně vzala tu obyčejnou a ne Affinity - ale já chtěla když už mám hnědý sporťák, tak i hnědou korbičku a to je jen ta Affinity, no..Jinak ta korba už nějak složit/rozložit nejde..ale je super, že ten podvozek jo, takže do jedné ruky vezmu podvozek a do druhé korbu s dítětem a budu posilovat na schodech ![]()
@Terunka dobrý
![]()
No já chci kupovat bazarovou a zrovna tu Affinity tam teď jedna paní nabízí (za 2200,– 4měs. používanou v té zelené kaktusové barvě), tak uvažuju no.. Ještě jsem zahlédla i tu obyč. za 1500,– tu bych za tu cenu brala, ale je černá, což nechci
A na prostor (myslím jako vnější) jsou ty korbičky asi nastejno, co? Jde mi to, jestli některá zabere míň místa v kufru.. Díky
@Elenore Tak to je dobrá cena, já ji kupovala novou za něco málo přes 3 tisíce a to byla ještě v akci..Jo jo, ty rozměry jsou u obou stejné, co jsem koukala.
@Elenore A nechceš spíš mítso korbičky do toho koupit vložnou tašku? Přijde mi to praktičtější a je to do auta i skladnější. Já jsem v případě nouze do toho strčila i obyčejnou Emitex vložnou tašku. Briotax má svoje a myslím, že se to tam dá i nějak připnout a pojistit proti vypadnutí.
@Elenore To je fakt, pokud bys tu hlubokou korbu používala jen příležitostně, tak by možná ta vložná taška byla praktičtější řešení..
@Elenore A kdy budes vozit? Ja taky uvazuju o koupi korbicky, ale nechci kupovat nez budu aspon v druhem trimestru, tak treba bych ji pak vyuzila po Tobe:-)
@alviola já právě nevíííím
není to divné vozit malé mimi od sebe?
Jako asi by to bylo celé kompaktnější a měla bych zachovaný ten sporťák pro 2 letou dcerku, která se ještě ráda sveze…
@zupe TP mám na začátku června ![]()
@Elenore Naše nejmladší byla čumákem ke mě snad jednou. Je to o zvyku. Naučila se, že maminka je nad ní. Plus ta bouda je v zádech odepínací, takže se k ni dostaneš bleskově. Není potřeba obíhat kočárek.