Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bubís-Já to dělala že jsme ven už mohly hned z porodnice protože malí měl víc jak třikilča a do školky my měly školku taky v patře nechávala ho dole spinkat v kočárku a jak byl straší a nechtěl spávat tak normálně jsem si ho vzala sebou pro syna.
o a taky jsem musela jezdit od měsíce na nožičky sním vlakem do děcké nemocnice a nikdy se mu nic nestalo.
.
Ten nejmenší neměl a ani tři kila tak ten byl 14.dní doma než jsme vyrazily do školky a měl víc jak ty tři kila.Normálně sním jezdila v autobuse a je zdraví.
bubis já neporadím..Am je snad jediné dítě kolem 4 let co nechodí do školky
.
Holky nebude sraz?????????
labbell není Niki taky nechodí do školky a ted už ji dáš do školky od září?Zrona když si ted budou moc spolu pěkně hrát to je na prd no ale chce to aby měla kolektiv tak snad na 4hodiny ale aby nealy přednost těm co to chtějí na 8 hodin
u nas to tak je a to je zase škoda NEli bude mít už přes 1 rok tak tu bude divošit v plné polní a Nikča ji mohlo komentovat toto nedělej Nelíku ![]()
Marry11 teď už by ji vzít měli…letos tady berou dětí hodně. Máš ale pravdu, holky si spolu hezky hrají…Bet bude určitě smutno.
my ji ve 3 letch dávat ani do školky nechtěli bylo mně to jedno, že ji nevzali já ani nešla se do té školky podívat a podat přihlášku.
Myslela, jsem že to bude lepší a nebylo by bylo by ji moc smutno narozeni Neli 3/8 a ona by šla hned v září mohla by možná jít později jenže na 4 hodiny mně odmítly a mít ji tam 8 hodin vždyt by se cítila odstrčená aspon mně by to i tak přišlo a bylo by mně po ní smutno.
A ted přemýšlíme že ji možná i alší rok necháme doma a přihlásíme do kroužků at má kolektiv že ted se Neli rozjede a už se pomalu snažila plazit a Nikča je posedlá Nelinkou furt se těší až něco bude dělat a vlastně bude a ona bude zase celý den pryč otázka je zda by ji vzali na 4 hodiyn či zase dají přednost celému dnu.
Ale zase ji už budou 4 a už možná by ta školka byla ptořba otázka je jak to tam vypadá to nevím…Ale kolektiv to chce no těžký rozdnutí ![]()
Moc diky za rady a vase zkusenosti.
Doring, v satku jsi nosila od narozeni ten uvaz kolibka ze? A mimi ti v tom v pohode vydrzelo trebas hodinku,dve? Ja uz jsem se parkrat pokusila o kolibku s malym, ale zatim jsem ho s tim jen nastvala a pak rev. No popravde, asi ten uvaz nebyl dokonalej, trochu mi v tom asi „plandal“. Musim to vychytat. Doufam, ze se mu v tom bude nakonec libit.
Jinak prave kvuli te me neobratnosti v uvazovani satku jsem chtela tu Manducu.. ale i s tou novorozeneckou vlozkou je mimco ve vertikalni poloze, proto mi to prijde jeste brzo.
No kazdopadne od pondelka vyrazime do skolky..bud v tom satku, kdyz to behem vikendu vychytam nebo kocar to jisti.
Jinak teda obdivuju vas, ktere mate doma obe deti, labell a Marry11.
Ja si to teda nedovedu predstavit, kdybych ted litala kolem minca a jeste tu mela toho svyho ctyrletaka..uf, ani si to nepredstavuju
Ale tak u vas je ten vekovy rozdil preci jen jiny, holky si uz alespon trochu vyhraji.
Tak jeste jednou diky
bubis Ja nakonec misto kolibky dělala kříž s kapsou a ukládala do toho jak do kolíbky(na netu jsou návody jak tam to dítko vlastně dát). V tom vydrželi normálně i dvě hoďky, většinou beztak spali
Kolibku klasickou jsem se nikdy nenaučila pořádně vázat a taky se jim v ní nelíbilo ![]()
marry Na půl dne ti nevezmou dítě nikde, musíš platit stravu a školkovné v normální výši, ale vyzvedávat denně po obědě není problém (známé chlapeček chodí od tří let, teď je předškolák a ani jednou ve školce nespal). A tu zaplacenou odpolední svačinu dostaneš s sebou. Oni na půl dne neberou protože na ty děti nedostanou skoro žádný dotace, celodenní mají normálně dotované a je jim jedno zda jdou po obědě nebo tam opravdu spí.
Doriang, tak prave jsem mela malyho cca hodku v satku uvaz kriz s kapsou (kolibka) a beeezva. Vygooglila jsem si video, jak na to a myslim, ze takhle by to mohlo fungovat. Snad tam vydrzi tu hod a pul.. v pondeli to vyzkousime. Diky ![]()
marry11 já zas nechci aby byla plachá..což nikdy nebyla, ale už teď vidím rozdíl mezi ní a dětma co do školky chodí a taky jí tam naučí víc než já doma..já nevím co furt s ní, navíc nám Bet stejně všechno sebere a zničí ![]()
taky to tak vidím já si ji budu brát po tom obědě když je to možné a vyýjde to na stejno nechci aby byla bez kolektivu ale Nikča se neztratí to spíš Nelinka byla plachá od narozeni ale už je kamarádka skor ze všema ![]()
takže obě jsou jiné a nejen v tomto Neli ta vydrží nespat i přes 6hodin dnes jede ted ji zkusíme uspat ale to je asi zabitý ![]()
mary11 odkud ste??
Jako o Am se taky nebojím, ale jde vidět že mmj.není zvyklá řešit takové ty slovní přestřelky co ve školce probíhají atd.
Já nechápu jak někomu může i 4 leťák spát a naše Bet si dává max. jeden spánek a to tak hodinu a večer ještě vřeští že spat nechce. Teď je tu všude keramzit po zemi a rozdrcené gelové kuĺičky..už mě mrskne.
ahoj holky, omlouvám se, že vám odbočím od tématu, ale chtěla bych se zeptat kde všude se vydávaj ty průkazky pro doprovod s dítětem do tří let? Na stránkách podniku píšou: Průkazky jsou vystavovány na všech prodejních místech DPMB… Ale já jako vůbec nevím kde mají prodejní místa
Nezlobte se, že otravuji s takovym pitomym dotazem ![]()