Brno

• Fotoalbum (183)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
29.6.13 14:47
@Marry11 píše:
Už nepiši stejně si to rozhodneme sami co pro nás je nejlepší děkuji info o Kanicích každý si mslí něco jiného rozhodně spokojově je lepš než Syrovice ;)

Nepis. :nevim:.Ale pak prosim si nestezuj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
29.6.13 17:25
@Marry11 píše:
Už nepiši stejně si to rozhodneme sami co pro nás je nejlepší děkuji info o Kanicích každý si mslí něco jiného rozhodně spokojově je lepš než Syrovice ;)

:palec: :palec: konecne, myslim, ze uz tady nikoho nebavi cist tve myslenkove pochody proc tuto vesnici ne, proc tamtu ano a za par prispevku zas ne, toto mas resit se svym manzelem a ne zahlcovat forum svym monologem. navic tve nazory jsou dle meho hodne mimo realitu. kdybych ja mela se nekam stehovat, tak si do te vesnice zajedu a zeptam se mistnich, co a jak nez si delat zavery od pc. ntb. z kanic do slatiny mhd si myslim je pul dne cesty :-) :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
29.6.13 20:15

Tak se musím přiznat, že jsem dneska asi půl dne myslela na Marry :mrgreen:
Projížděli jsme na kole sever Brna a kdybych si mohla vybrat, tak bydlím tam, bože tam je klid a ten vzduch, taková Bukovina, Bukovinka, Březina, Habrůvka…nádhera :mrgreen:
Juro byli jsme i v Adamově, doufám, že máš kolo, Josefovské údolí je super :palec:
Ovšem pokud se Marry orientuje jen podle práce manžela, tak pak bych opravdu volila něco na jihu, ty Kanice jsou jaksi mimo :roll: A školky mají plno všude, podle toho se snad ani nedá orientovat.
Ovšem trochu nechápu ten životní styl a řád co se týká dětí…chodit spát ve dvě ráno kvůli dětem, to bych tedy nedopustila. A co jako malá dělá takhle pozdě, to si s ní hrajete, nebo co? U nás se od mala položilo do postýlek, řeklo dobrou noc a odešla jsem, zapla chůvičku a chodila tam jen ve chvíli nejvyššího ohrožení…a myslím, že se to tedy vyplatilo.
Já chápu, že pro Marry je to životní rozhodnutí, to je asi normální…ale na mě to celé dává dojem, že oni oba dva nejsou na stěhování mimo Brno vůbec připravení, všechno je problém a to se ještě ani nepřestěhovali :roll: Takže opravdu jak radíme, lepší by bylo si najít za ty peníze v Brně hezký byt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.6.13 23:59

No mě to časově vychází nastejno jako když jsem bydlel v Maloměřicích. Když jsem nastoupil u Maloměřického mostu na šalinu č.4, tak jsem byl u hlavního nádraží za 17 minut. No ateď když vyjedu vlakem z Adamova, tak jsem na hlavním nádraží zhruba za stejnou dobu. Bydlím od nádraží „za kopcem“, takže cesta domů z nádraží je pro mě docela rozcvička, než ten kopec vylezu… Opačným směrem je to o moc jednodušší.
No a musím říct, že to rozhodování Marry11 chápu spíš až v poslední době, kdy jsem se zase intenzívně ponořil do sestavování rodokmenu. Člověk tam kolikrát „ztratí nit“, protože někdy se nedá říct přesně, odkud se v rodokmenu vynořila do té doby neznámá osoba. Tak je potřeba vzít v potaz dobové ekonomické vazby, existenci (nebo neexistenci) cest v okolí v té době… A někdy byla i dvoukilometrová vzdálenost přes zalesněnou krajinu „nepřekonatelnou“ překážkou (lidi z takových sousedních vesnic se mezi sebou moc nebrali). Takže pro mě teda neškodí nahlédnout takto do uvažování jiných.
Já jsem třeba měl svoje rozhodování ohledně Adamova ulehčené tím, že jsem tady už asi deset lidí znal… Ale pořád, dnes a denně, objevuju tady cosi nového… No a na to nové musím nějak reagovat. Zatím je to ale spíš v tom stylu, že zjišťuju pořád nové a nové možnosti. Tak se je holt budu snažit využít. Mějte se, prchám do postele… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
30.6.13 00:43
@AknelinkaO píše:Ovšem trochu nechápu ten životní styl a řád co se týká dětí…chodit spát ve dvě ráno kvůli dětem, to bych tedy nedopustila. A co jako malá dělá takhle pozdě, to si s ní hrajete, nebo co? U nás se od mala položilo do postýlek, řeklo dobrou noc a odešla jsem, zapla chůvičku a chodila tam jen ve chvíli nejvyššího ohrožení…a myslím, že se to tedy vyplatilo.

jejej aknelinko, tak to mame deti stejne, ja supnu do postylky, dam pusinku, marketce do ruky nutrilon, zhasnu a odchazim :-) deticky spinkaji v prumeru 11-12 hod v kuse :-) dnes jsme to ale pretahli, spinkat se slo o pul devate, vstavali jsme po 11 hodine s jednim malym probuzenim o pul osme na nutrilon :-) :-) :-) :potlesk: taky si nedovedu v cemkoliv, jakkoliv prizpusobovat detem a byt jejich otrokem :-) :-) ale jak pises proti „gustu zadny disputat“ marry promin, ze to zase vytahuju, ale kdysi jsem marry vezla az dom teplaky za 50 kc a byly mi vraceny bo se jeji tehdy 3 lete dceri nelibilo, ze nemaji v pase prostrcenou jakousi snurku, ktera tam mela byt :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
30.6.13 01:37

Tak jsem vas docetla a vychazi mi zaver, ze se navazite do Marry :( ona ma jen obavy a snazi se je tu ventilovat a najit vychodisko…
Katka - zatim nemas dve deti, tak se neohanej, jak to zvladnes ;) Bude to jiny a narocny ;) Markytko - ty vse zvladas autem, deti rady cestuji atd. Marry to tak nema a proto ma obavy a ja ji chapu.. Pokud jeji muz ma bolavy kolena, tak urcite bude rad za bydleni bez schodu.. Rozhoduji se uz na cely zivot, tak je na miste vybirat to nej bydleni..
Ja ti Marry fandim, at dobre vyberete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
30.6.13 01:49

A jeste dodatek k tomu, ze nechavate male deti samy doma.. Nedelala bych to, nikdy nevite a staci i par sekund.. Napr. Muze zacit horet zasuvka.. Dite bude chtit samo varit, necha pusteny plyn apod.. Nebo muze ve spanku se zacit dusit apod. Jsou takove pripady a pak uz zbyva jen plac a trapeni.. Tot muj nazor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
30.6.13 09:33

@Kamka33 : market cestuje busem. ;)
Jenomze ja se tim ze budu mit dve deti neohanim. A zvladnu to a vis proc protoze nic jineho nezbyva.Ale nestanu se otrokem ;).A je to takove jake si to udelas sama a pokud hledam problemy kde nejsou tak to bude narocne vzdycky :lol:
Marry nema obavy a neventiluje.Kdyz ma nekdo obavy je to jine. ;). A taky k tem dvema detem nemam rada kdyz nekdo pise v zasade mam dve deti jsem vic a ty mlc protoze to neznas. ;).JEstli sis nevsimla psala jsem i poznatek jinych matek.
A nevim jak tvoje dite ale moje dite ve 4 ke sporaku neleze.Mame sporak elektricky u nehoz pak vypinam jistic. Takze varit nezacne navic se toho boji.
A jinak by bylo dobre to cist cele a mozna pochopis proc odpovidame marry jak odpovidame. ;). Navic co jsem si vsimla tak kdyz Marry nahodou zalozi diskuzi zadost o radu tak vzdycky je to to same.Proc to nejde…
@markytka3 : nerozumim tomu jak si dite muze urcovat podminky vcem bude a nebude chodit.Asi jinak vychovavam svoje dite ale tohle u nas nehrozi.TA se raduje i opravdu s malickosti a nejakych snurek si nehledi… Samozrejme taky mi rekne kterou si vezme sukynku do skolky ze chce takovou tentokrat ne tu co mela minulej tyden ale to je naprosto normalni.Ale jeste se mi nestalo ze by nechteal teplaky protoze jim chybi snurka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
30.6.13 09:55
@Kamka33 píše:
A jeste dodatek k tomu, ze nechavate male deti samy doma.. Nedelala bych to, nikdy nevite a staci i par sekund.. Napr. Muze zacit horet zasuvka.. Dite bude chtit samo varit, necha pusteny plyn apod.. Nebo muze ve spanku se zacit dusit apod. Jsou takove pripady a pak uz zbyva jen plac a trapeni.. Tot muj nazor..

kamko, do marry se mozna navazim bo mi prijdou absurdni jeji uvahy, kterymi nas par tydnu tady zasobuje. taky mam 2 deti, jezdim busem (ntb. je tady tak 40% mamin co nemaji ridicak, cely zivot ziji tady a cesta do brna je pro ne svatecni zalezitost, a jeste se tam vydaji jen s manzelem, do brna nemas tady potrebu vubec jezdit, teda pokud nemusis do nemocnice napr. davat krev bo nas pan pediatr prijede za tebou domu i o vikendu pokud mu zavolas :-)), podnikam, organizuju akce pro deti, pro dospele, sbirku pro obcanske sdruzeni pro predcasne narozene deti (dekuji vsem kdo jste prispely!!!), s detmi mame dohromady 7 krouzku, neco tady u nas, neco v brne, starost o velky barak… a nedovedu si predstavit, ze bych tady psala slohy se svymi starostmi jak a co udelat. a kdyz tady ctu obavy ktere jsou dle meho opravdu mimo realitu, ale chapu, pokud ma clovek na starosti jen 2 deti, o nic jineho se nemusi starat, tak ma cas nad dumanim o nesmrtelnosti chrousta :-) :-) :-) :-) marry, opravdu nic ve zlem :mavam:

ja rada resim veci konstruktivne, kdybych hledala barak tak bych sem hodila dotaz, ze hledam barak takovy a makovy, ze se nam libi ta a ta lokalita (a nestrilet od boku, ze napr. pozorice ne bo tam nejezdi vlak a pak nadhodit kanice, ktere jsou uplne mimo i od slatiny odkud je to od nas 10min :-)), a zda nahodou nektera z vas tam nebydli, pripadne neznate nekoho kdo tam bydli, aby jste mi poreferovaly, jak se vam tam zije.ze ziskanych informaci si udelat s MANZELEM nejaky zaver a az ten zde pripadne proventilovat, ale jak pise kamka, je to vetsinou rozhodnuti na cely zivot a prijde mi hodne absurdni se rozhodovat podle mineni holek z emimina :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
30.6.13 11:49

No já Marry chápu, že to tak řeší, protože si chtějí vybrat dobře, je to pro ně rozhodnutí na celý život.
Ale je fakt, že už toho tady zaznělo dost na to, aby si Marry udělala nějakou představu a rozhodla se sama se svým manželem. Už se tu pořád opakuje. :nevim: Ovšem myslím, že byste si řeči o tom, že jim to s manželem špatně klape a že mají špatně vychované děti, mohly odpustit. To už je podle mě trochu přes čáru. Ani Vy a Vaše děti nejste dokonalí, každý má něco. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
30.6.13 12:21

@katsha : to mas pravdu. Jenomze si vsimni kde prisel napriklad stim ze ty mas jedno dite.Ja mam dve z toho jednoho nespavce a tim padem jsem lepsi matka takhle a pockej az se ti to druhe narodi. A to ze ma problemy s manzelem jsem napsala to nepopiram lec kdyz to ctu tak vsude ctu, ze to manzel nechce tamhle to to se mu nelibi a vsude slysim manzel ne My proto jsem poukazala na ty problemy. A tim to vzasade zaclo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
30.6.13 12:56

@kattkka
No já myslím, že by už bylo nejlepší toto téma uzavřít a neopakovat se pořád dokola. Pak to vede zbytečně k takovým podobným zbytečným „útokům“. Každý z nás je jiný, někdo je náročnější, někdo se spokojí s málem, co je pro jednoho brnkačka, pro jiného může být problém. Marry a její manžel asi nikdy na vesnici nežili, tudíž možná hledají problémy, tam kde nejsou, ale já je opravdu chápu, že se do ničeho ztřeštěně nehrnou, že si to chtějí dobře rozmyslet, lepší, než kdyby něco unáhleně koupili a pak byli do konce života nešťastní. :nevim:
No nicméně s vámi souhlasím, že není potřeba to tu řešit pořád dokola, že to tu stejně nevyřešíme, musí se rozhodnout oni sami, co pro ně bude nejlepší, už toho tu bylo napsáno dost.
Marry - já Ti přeju, ať máte štěstí a najdete něco podle vašich představ. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.13 13:44

@kattkka bez toho aby som sa kohokolvek zastavala… moja 9 mesacna je odvaznejsia ako 2,5 rocna a nezastavil ju ani horuci caj, ani horuce zemiaky, do vsetkeho strkala rucku znovu a znovu. Ta starsia co chodi, obchadza sporak na kilometer aj studeny. Ta mensia skusa, ze tentokrat to uz mozno nepopali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
30.6.13 17:10

@Bábi Zlopočasná : nejak sem to nepochopila co si tim chtela rict. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.13 17:27

@kattkka len reakcia na „A nevim jak tvoje dite ale moje dite ve 4 ke sporaku neleze.Mame sporak elektricky u nehoz pak vypinam jistic. Takze varit nezacne navic se toho boji.“…

Ja sa bojim tu mensiu spustit z dohladu na 5 minut, lebo kde sestra necha stupatko, tam vylezie. Kym som vcera dala detske veci do skrine, uz som ju tak tak stihla chytit na nocnom stolku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová