Bude si dítě pamatovat, že jsem hrozná matka?

Anonymní
20.9.20 08:24

Bude si dítě pamatovat,že jsem hrozná matka?

Ahoj, máme doma čerstvě tříletou holčičku a já mám posledních 14 dnů hrozný splín a je mi to líto.
Poslední měsíce je u nás peklo, malá fakt neposlechne, neustále se vzteká a dělá scény. Teď začala chodit do školky a scény i tam, jak ráno tak při vyzvednutí.
Nechce si hrát, nebaví jí kreslení, puzzle,…jenom na hřišti vydrží.
Neustále vyžaduje jídlo, ale pořád. I na hřišti je drzá a chodí ujídat druhým dětem. Když jí vysvětluji, že tohle dělat nebude, zase scéna. Babičky nemáme, ale s manželem si pomáháme, ale přijde mi, že jsme na ní oba krátcí. Celý den brečí nebo se vzteká, už je to na palici a poslední dobou se mi dost stává, že bouchnu a zakricim na ní nebo jí rázně chytnu za ruku a vysvětlím, že takhle teda ne. Na zadek už ode mě taky dostala. Pak přijde s něčím, co se naučila, třeba s novou písničkou a my roztajeme a říkám si, jak je vlastně šikovná. Pak se rozbrecim, protože nechci aby si pamatovala, jak jsem na ní křičela nebo byla nepříjemná ☹️ Co když si to v sobě ponese a jednou mi to vyčte?
Já už ale fakt nemůžu, celodenní scény se prostě nedají vydržet.
Teď jsme s manželem řešili druhé dítě a já včera řekla, že nechci. Jenže mi bude 34…myslím, že to psychicky nedám. Už jsem myslela, že si začneme zase užívat, ale u nás to prostě nejde.
Jsem prostě špatná máma :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1380
20.9.20 08:31

Jaky si to udelas, takovy to mas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
20.9.20 08:35

Nebude si pamatovat, že jsi hrozná matka :D Nebude si ani pamatovat, že sama byla k nesnesení ;) ono se to srovná, neboj. Vyroste z toho a ty budeš reagovat klidněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
20.9.20 08:36

Když vydrží jen na hřišti, tak s ní budu trávit maximum času na hřišti, ne? Bude mít skvělou fyzičku, bude otužilá, stahaná, bude chtít brzy spát a doma bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
20.9.20 08:37
@TeSudička píše:

Neni nad trochu empatie, ze? :roll:

Zakladatelko, nejsi spatna mama, dite zadne vedome vzpominky z tohoto veku mit nebude, ale potrebujes se to naucit zvladat, to jo. Sceny jsou v tomhle veku normalni, musis se naucit nechat se jimi mene vytacet. Kdybys umela anglicky, poradila bych ti dobry zdroj.

Příspěvek upraven 20.09.20 v 08:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
20.9.20 08:38

Hrozna matka je neco uplne jineho. Musis vymyslet, jak se hodit zpatky do pohody a tohle bude jen obdobi, ktere si fakt pamatovat nebude, kolikrat jsi zvysila hlas atp.

Na synovi vidim, ze kdyz nejsem ok, proste to na nej prenesu, je s nim horsi porizeni temer okamzite - naopak kdyz se dokazu vyklidnit, dostane se do pohody i on.

Nevim, kolik casu mas teoreticky k dispozici, jestli uz jsi zpatky v praci- ale minimalne mas muze a muzete se domluvit, ze kazdy dostane par hodin tydne, kdy nebude resit uklid a vareni, ale vyhradne to, co ho dobiji.

Ted je stresu proste vic, skolka je velka zmena, mozna se citite provinile, kdyz dela sceny- chce to nekde nabrat zpatky, abyste ji zase mohli byt oporou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
20.9.20 08:39

Nějaké opožděné období vzdoru? Asi bych to musela vidět, třeba ve školce máme matku, co vztekle a sprostě řve na úplně normální dítě. :cert: Ale ona má pocit, ze je dítě úplně nemožný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
20.9.20 08:42

Ja nevim, ja jsem taky na dite neprijemna, nekdy extremne neprijemna, kdyz dela neco, co nemá :nevim:

Muj chlapec neni ochoten si svleknout kalhoty a nejak je slozit, domaci ukol napsat bez padesati škrtancu (ne, nema poruchu, je jen prase), kdyz ma neco udelat, tak odmlouva, kdyz ma prehravat, tak je dusno a z tech jeho ksichtu musim obcas do lesa, abych ho nezabila. Babicka se na me taky mraci, ze jsem na nej zlá, ale ona za nej je ochotna vsechno delat a vubec ho celkove rozmazlovat. No tak u me ma vojnu. Pocitam, ze mi jednou vmete, ze jsem na nej byla zla :nevim: lepe to neumim, ale snazim se :nevim:
Pres to vsechno jsem presvedcena, ze jsem dobra máma a on vi, ze ho moc miluju :srdce:

Příspěvek upraven 20.09.20 v 08:43

• Citovat
  • Upravit
85544
20.9.20 08:43

Je to faze… zase prejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
20.9.20 08:43

Dceři budou 3 za 2 měsíce. A když dělá něco, co nechci, aby dělala, tak prostě důsledně zakazu. Klidně ji i jednu lisknu, přijde mi to kolikrát účinnější, když už fakt zkouší trpělivost. Co se toho pamatování týče, myslím, že když tu ráznost a přísnost vyvazis taky časem, který ji venujes a hlazením, mazlení, tím, že s ní děláš blbiny, tak to v ní určitě nic špatného nezanechá. Jen ohybej proutek, dokud je mladý. Až z ní bude slečna, můžete se začít pomalu kamarádit :)

Příspěvek upraven 20.09.20 v 08:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
20.9.20 08:45

Když moje tehdy asi dvacetiletá dcera přijela domů z praxe na dětském táboře, řekla mi: „Mami, já ti děkuju za to, jak jsi mě vychovala.“ Já jsem odvetila:" No, ale rvala jsem na tebe a občas jsem tě zmydlila." A ona na to: „Ono to, mami, někdy asi jinak nejde, viď?“
Nejde! 😍

Příspěvek upraven 20.09.20 v 08:46

• Citovat
  • Upravit
13048
20.9.20 08:45

Řekla bych, že je taková, protože jsi příliš benevolentní rodič.
Pokud je až tak rozcapená, že ujídá dětem na hřišti, ačkoli ví, že nemá, tak cítí tvoji nejistotu a tím je to horší.
Pokud si vyčítáš i to, že ji rázně chytneš za ruku, je to špatně. Děti reagují často na jasné a rázné způsoby. Tím neříkám, že ji máš mlátit, ale rázné chycení za ruku je velmi dobrý a v určitých situacích i nejlepší způsob reakce.
Jo a určitě nejsi rodič, který by s echoval staršně ke svému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
20.9.20 08:47

Nejsi hrozna matka ta vypada uplne jinak :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.20 08:50

To znám. Synovi je ale už 4,5 roku… Bez hlídání, já teď těhotná. Miluji ho nejvíc na světě, ale dost často to nedávám no. Drž se…

• Citovat
  • Upravit
10073
20.9.20 08:53
@TeSudička píše:

To si říkají tvoji rodiče když tě vidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí