Budeme i my uprchlíci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6611
5.9.15 07:53

Už jsem párktát přemýšlel proč se všichni táhnou do evropy a nejdou do států které jsou jim blíž jak mentalitou tak i náboženstvím a dozvěděl jsem se že je prostě nechcou a bez víza se tam nikdo nedostane, okamžitě je lifrujou zpět. Proč to nefunguje u nás v Evropě to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
5.9.15 09:30
@jakanas píše:
Už jsem párktát přemýšlel proč se všichni táhnou do evropy a nejdou do států které jsou jim blíž jak mentalitou tak i náboženstvím a dozvěděl jsem se že je prostě nechcou a bez víza se tam nikdo nedostane, okamžitě je lifrujou zpět. Proč to nefunguje u nás v Evropě to netuším.

Tak ona třeba SA nebo Katar pro spoustu těch uprchlíků fakt bezpečnější nejsou a dalo by se i spekulovat o tom, že jsou jim „mentalitou i náboženstvím“ blíž. Fakt už byste mohli opustit představu, že muslim jako muslim. Například alevité jsou nám kulturně i ideologicky mnohem mnohem blíž než většině větví islámu.
V Evropě to nefunguje proto, že naštěstí nemáme politiku jako zmiňované arabské státy. A co se týče států jako je Turecko (i když to konkrétně třeba pro Kurdy taky není žádná výhra), Libanon, Jordánsko a některé další, tak ty už pro uprchlíky udělaly fakt hodně, nicméně taky nejsou nafukovací a jejich pomoc nemůže být neomezená (čímž se tu v diskusi taky tak často operuje).

@Jura007 píše:
@blobfish No to si nemyslím. Ta současná uprchlická vlna je cosi výjimečného a to, co ji tlačí před sebou (a má potenciál dokráčet až sem…) taky není nic, nad čím bychom se měli usmívat. Tohle tu nebylo od doby druhé světové války…

Nerozumím, co si nemyslíš? Že třeba ti Syřané na bezpečí před IS a lepší život právo nemají, ale my jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
5.9.15 10:14
@monrom píše:
@blobfish Jura myslí to, že s uprchlíkama sem přicházejí i skrytí bojovníci IS a pak tedy již i Evropě bude hrozit válka s IS.

Díky za vysvětlení. Už jsem tu několikrát psala, že souhlasím s opatrností při přijímání uprchlíků, máme prostředky, jak „skryté bojovníky IS“ identifikovat. Ale je potřeba si uvědomit, že většina uprchlíků před IS naopak utíká.
Schválně se na ty krvelačné teroristy jeďte podívat do Maďarska nebo do Rakouska. Ale určitě by mi tu spousta z vás řekla, že jsou to jen mimikry. Hlavně u těch batolat, oni totiž schopnost přetvařovat se a klamat nás, civilizované Evropany, získávají už při narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
5.9.15 10:18

@Jura007 Já se přidám, čtu tě strašně ráda a také děkuji, že tu jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
5.9.15 10:28
@Medvídek Kulicka píše:
@Blackova.K Děláš si z toho srandu?

jo protože už jsem alergická na ty rádoby vlastenecký kecy co má každej u PC. Všichni víme naprostý h.ovno, víme jen to co nám ukáže TV či zprávy na netu. Si proboha uvědomte že tam je válka, masakry atd. To že utíkají je snad logický ne? Zajímalo by mě kolik chytrolínů s řečma že mají zůstat doma by doma zůstalo kdyy se u nás děla taková zvěrstva :roll: a ty se tam dějí!
Nejsem naivní a ani sluníčková maminečka, jsem člověk co myslí především na sebe/svou rodinu. Přesto si myslím že lidem se pomáhat má, a že sem jdou bojovníci IS, to bohužel zjistit nejde. A já osobně bych si na triko nevzala to že odmítnu komplet uprchlíky a tím i když nepřímo zaviním smrt několika tisíců/statisíců nevinných lidí. Myslím že se máme dobře a je naší povinností pomoci potřebným.
Je to stejný jako když já peníze mám a jiná mamina ne, ji pomoct. Nebo obráceně, to je jedno lidi si mají pomáhat.
Co se týče diskuzí na netu, je to hnůj a většinou to píšu lidi co byli nejdál v Praze a to ještě na školním výletě.
Jinak já jsem částečný rasista, v tom smyslu že bych nesnesla a bylo by veliký zle kdyby si třeba moje dítě přivedlo cikána. Přesto jim nepřeju nic zlého, nebo utrpení. Pořád jsou to lidi stejně jako my, a tak beru i muslimy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
5.9.15 10:47
@Blackova.K píše:
jo protože už jsem alergická na ty rádoby vlastenecký kecy co má každej u PC. Všichni víme naprostý h.ovno, víme jen to co nám ukáže TV či zprávy na netu. Si proboha uvědomte že tam je válka, masakry atd. To že utíkají je snad logický ne? Zajímalo by mě kolik chytrolínů s řečma že mají zůstat doma by doma zůstalo kdyy se u nás děla taková zvěrstva :roll: a ty se tam dějí!
Nejsem naivní a ani sluníčková maminečka, jsem člověk co myslí především na sebe/svou rodinu. Přesto si myslím že lidem se pomáhat má, a že sem jdou bojovníci IS, to bohužel zjistit nejde. A já osobně bych si na triko nevzala to že odmítnu komplet uprchlíky a tím i když nepřímo zaviním smrt několika tisíců/statisíců nevinných lidí. Myslím že se máme dobře a je naší povinností pomoci potřebným.
Je to stejný jako když já peníze mám a jiná mamina ne, ji pomoct. Nebo obráceně, to je jedno lidi si mají pomáhat.
Co se týče diskuzí na netu, je to hnůj a většinou to píšu lidi co byli nejdál v Praze a to ještě na školním výletě.
Jinak já jsem částečný rasista, v tom smyslu že bych nesnesla a bylo by veliký zle kdyby si třeba moje dítě přivedlo cikána. Přesto jim nepřeju nic zlého, nebo utrpení. Pořád jsou to lidi stejně jako my, a tak beru i muslimy.

Tak jako bych to psala ja, az na ten posledni odstavec.Nic takoveho jako „castecny“ rasista neexistuje-dle me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
5.9.15 10:50

@Blackova.K Já s tebou souhlasím - a to včetně toho posledního odstavce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
5.9.15 11:15
@Sue.Ellen píše:
Tak jako bych to psala ja, az na ten posledni odstavec.Nic takoveho jako „castecny“ rasista neexistuje-dle me.

to jsem si sama vymyslela, jsem nevěděla kam se zařadit :mrgreen: Celkový nejsem, protože je třeba nemlátím, neházím ji zápalný lahve do domu a tak. Když poznám rodinu která potřebuje pomoc tak jim pomůžu ale doma je nechci. Jako nechci černocha, muslina, číňana vlastně jediný pro mě přijatelný cizinec je moravák :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
5.9.15 11:19

@Blackova.K No jo, ale problém je v tom, že i kdybychom všichni opravdu upřímně chtěli, otevřeli jim tady svá srdce, domovy a peněženky, nikdy, opravdu nikdy nedokážeme zachránit všechny trpící, kteří na zeměkouli jsou. Naopak, jak se jim otevřeme, přijde jich sem takové množství, až už je nebudeme mít z čeho zachraňovat a pomáhat jim, a pak se naplno projeví odlišnosti kultur a nastane právo silnějšího (nebo drzejšího) a začne tady teror, protože oni si budou vše nárokovat, tak jak byli z dob, kdy na tu pomoc ještě bylo, zvyklí.
Nikdo nevíme, co všechno za tou imigrační vlnou je. Vzhledem k tomu, že sem nepřicházejí jen Syřané, tedy lidé, kteří prchají před válku - a tady bych chtěla říct, že pomoct v takové situaci ženám, dětem a starým a nemocným lidem považuji za zcela samozřejmé - ale hrnou se sem ve velkém mladí chlapi v produktivním věku i ze zemí, kde žádná válka není. Podle mne by účinná pomoc byla na jejich území, nebo vybudovat nějaké záchytné tábory z vytvořenou infrastrukturou na nějakém ostrově mimo Evropu. Do Evropy vzít skutečně jen ty ženy, děti… a těm chlapům pomoct v tom, aby ve svých zemích sjednali pořádek a jejich rodiny se tam mohly vrátit.
Jestli bude tahle imigrační vlna pokračovat jako dosud, a jakože to vypadá, že pokračovat bude a bude ještě zesilovat, tak nás nic dobrého nečeká. Možná to v nejbližších letech ještě tak nepocítíme, a vem jed na to, že naše děti a vnoučata ano. A budou to možná pak oni, kdo budou zoufale hledat útočiště někde jinde, a to jen pro to, že jejich rodiče měli tenkrát před lety dobrý úmysl a chtěli pomoct potřebným. Stačí se podívat do Francie, jak vděční jsou potomci v druhé a třetí generaci uprchlíků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
5.9.15 11:25

@monrom souhlasím až na to že se náš stát nedokáže postarat o vlastní lidi. Nevím, píšeš o konkrétním příkladu maminy s dětma. Ale ty jsi u toho byla? můžeš té paní věřit 100%? Já mám zas takovou zkušenost že se spíš haní a dost i lže, hysterčí. To samé je se zdravotní péčí v ČR, každá druhá doktorka/doktor je totální trotl který tomu nerozumí/ubližuje stačí číst zde na epipi.
Sociální systém je moc štědrý, pokud ovšem někdo žije na c´vysoké noze, neumí hospodařit tak ano žije se mu těžko, přesto si myslím že v naší zemi nikdo nemusí mít hlad, skončit na ulici. Většinou to jsou lidi co si za svůj špatný a chudobný život můžou sami. Půjčky na telku, půjčky na vše.
Takže dle mého by stačilo vyučovat finanční gramotnost a začít už na školách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
5.9.15 11:33

@Denisa56 rozumím a souhlasím. Nemyslím si že by jsme dopadli třeba jako Francie, právě proto že už víme kam až to může zajít. Co se týče těch snímků převážně můžu uprchlíků, tak si myslím že je to maipulace. Je to jen fotka, udělaná tak jak má vypadat/působit. I já když se snažím vypadám na fotkách hezky ;)
Co se týče uprchlíků co jdou jen pro lepší/bohatší život tak to tak je vždy a všude, akorát teď se to víc sleduje. Právě kvůli té situaci která je. Však i češi jezdí za lepším životem.
Opravdu si myslím že je to nafouknutá bublina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
5.9.15 11:45

Mně je těch lidí nesmírně líto, myslím si, že potřebují pomoc a obdivuji Německo, které se k tomu problému postavilo čelem a fakt nejlépe jak mohlo. Tam žijí turci atd. již dávno a nikdy se tam žádný teroristický útok nestal. Jestli se IS bude chtít dostat do Evropy, tak se sem dostane i tak, bez uprchlíků, to je můj názor.

• Citovat
  • Upravit
2940
5.9.15 11:52
@monrom píše:
@Blackova.K S tou tvou definicí rasizmu. Ty nechceš za partnera nebo kamarádku výše vyjmenované, ale pokud tvoje dítě si vybere někoho z nich, to ho také odsoudíš?

Moje dítě si nikoho takového nevybere, to vím na 99%. To jedno procento dávám abych nevypadala nafrněná :lol: Je to vliv rodiny, pokud v něčem vyrůstám nesu si to do života. Moje děti vyrůstají v tom že rasy se nemíchají, samozřejmě že stát se může ale co bych udělala nevím, nikdy jsem v takové situaci nebyla. A už spousty let neříkám předem co bych kdy a jak udělala.
Jinak ano já osobně bych si nikdy partnera jiné rasy nevybrala to vím na 100%, kamarádka je něco jiného je to cizí člověk. Ale asi taky ne, jsou jiný než já. Pak je tu ještě skupina známý, tak to je zas něco jiného. Příklad- znám cikánku, v obchodě ji budou chybět peníze, bude chtít před obchodem pohlídat kočárek, pán bude chtít roztáhnout auto tak v těchto úřípadech pomůžu a nijak se nad tím nepozastavím, je to pomoc. Kamarádství a rodina je něco jiného. Nemiluju celý svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
5.9.15 12:07

@Blackova.K Ono s těma fotkama je to asi jinak. Když to někdy v květnu, červnu, takhle masově začalo, byly noviny a net plné fotek člunů na kterých byli jen samí chlapi. Až když na to lidi začali upozorňovat a nazývat to invazí, začaly se objevovat fotky matek s dětmi. A na tom jedou doteď, ačkoli prý asi 80% jsou chlapi, podle fotek to vypadá, že k nám emigrují jen samá batolata (nadsázka). Já osobně nevěřím v podstatě nikomu, svůj názor si skládám z různých zdrojů. A myslím, že za tím vším je něco, co my prostě nevíme, protože vědět nesmíme. Dozvíme se jen to a často i cíleně zamnipulovaně, co se dozvědět smíme. A je nám i formou citového vydírání podsouváno, co si máme myslet a jak k tomu máme přistupovat a pokud vyjádříme jiný názor, jsme za rasisty a xenofoby. V podstatě my všichni „obyčejní“ lidi na téhle planetě jsme jen figurky na šachovnici. Ještě před asi dvěma lety, když jsem se dozvěděla o Barnevernetu a Novém světovém řádu, jsem se tomu v duchu smála a říkala si, to je nesmysl, někdo chce jen vyvolávat v lidech nejistotu. Bohužel, s ohledem na to, co se děje a jak k tomu evropští představitelé přistupují, si začínám myslet, že je na tom velký kus pravdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
5.9.15 12:16
Omlouvám se za OT, ale ten pravopis je hrozný.
@toooja píše:
Omyl. Letoun sestrelili ukrainci. Vysledky vysetrovani, a nerikam o zrovna rus. vysetrovatelich, potvrdili, ze rusy to nebyli. Nesir zde lzi.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová