Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Právě jsem četla článek na Novinkách, kde píše velitelka ženských milicí. Píše o IS, že to Evropa podceňuje a že to, co se děje v Sýrii, bude i u nás. Popravdě jsem zoufalá z toho, co se to děje. Tisíce uprchlíků, všichni vyznávající islám…v Evropě jich bude strašně moc, moc lidí věřících v islám..islámský stát prý vede náboženskou válku, kdy se k němu tito uprchlíci přidají? Kolik je mezi nimi zamíchají bojovníků IS? Naprosto jiná mentalita, jiné vyznání…Proti IS západ bojuje pouze letecký, a on se veselé rozrůstá dal a dal…Úplně se mi svírá srdce, co s námi bude..bude válka? Ale válka s IS znamená hroznou smrt, nebo včasný útěk…takže i z nás se jednou stanou uprchlíci? Kam budeme utíkat a kde žádat o azyl…
Válka bude, jestli s IS, to říct nedokážu, viděl bych reálnější možnosti.
Taky jsem nad tim premyslela, pracujeme castecne v USA, jestli by nebylo lepsi tu zustat i za cenu zhorseni zivotniho standartu. S partnerem jsme nad tim uz permysleli pred tremi roky, otazka je kdy poznat ze je spravny cas. Evropa je krasna, ale neverim, ze tam bude klid a mir.
@Medvídek Kulicka
Jestli budeme i my uprchlíci?? A kam by si chtěla utíkat? Jestli IS dorazí i k nám, v takové míře, tak už nebude kam utéci…
Ano, svět jde do kopru, užij si času, který nám zbývá! ![]()
@Medvídek Kulicka píše:
Právě jsem četla článek na Novinkách, kde píše velitelka ženských milicí. Píše o IS, že to Evropa podceňuje a že to, co se děje v Sýrii, bude i u nás. Popravdě jsem zoufalá z toho, co se to děje. Tisíce uprchlíků, všichni vyznávající islám...v Evropě jich bude strašně moc, moc lidí věřících v islám..islámský stát prý vede náboženskou válku, kdy se k němu tito uprchlíci přidají? Kolik je mezi nimi zamíchají bojovníků IS? Naprosto jiná mentalita, jiné vyznání…Proti IS západ bojuje pouze letecký, a on se veselé rozrůstá dal a dal…Úplně se mi svírá srdce, co s námi bude..bude válka? Ale válka s IS znamená hroznou smrt, nebo včasný útěk…takže i z nás se jednou stanou uprchlíci? Kam budeme utíkat a kde žádat o azyl…
s tím bych si dovolila nesouhlasit, právě uprchlíci bývají spíš křesťané a proto utíkají, protože kvůli jejich víře jim v jejich státu hrozí smrt ze strany IS
to samozřejmě ale neznamená, že mezi nimi nemohou být i islamisté/teroristé, kteří si založí spící buňky a bude to tu jako ve Francii, Španělsku, Anglii…nebudete vědět, kdy vám hrozí třeba bomba - to je prostě daň za svobodu
za komančů jsme neměli svobodu, ale cítili jsme se bezpečněji
s tím nikdo nic neudělá
jediné co mě teď relativně uklidňuje, že Rusko se do toho začalo vkládat, jedná s USA a Damašku už poskytlo leteckou podporu, protože Asad jaksi nezvládá
Presne tak.Usa se nezastavi.Oni potrebuji valku, ale ne na svym uzemi, pochopitelne. Delaji to desetileti. Rozestvavaji narody,okupuji.Jen si vsppmente zacatky USA. Nikdo nerekne nahlas o nejvetsim vrazdeni indianu, kdo vi, kolik je byl a jak dlouho vrazdeno, aby „amercane“ se citili ted fajn a na „svem“?A japonske Herosima a Nahasaki? Kdo se omluvil???Za co mohli ty lidi??a proc take USA se tam cpalo??Cizi stat. A vietnam? Co tam delali americane? Staci zdravy selsky rozum pochopit, co delaji. Vsechny zaviraji oci i ted, kdy Evrope hrozi, diki USA, co udelali v Syrii…nebezpeci. Hlavni cil:roztrhat Evropu zevnitr, coz se ji dari.Jen se zamyslete. Evropa musela prstat obchdovat s Ruskem, ne USA.Kdo na tom pohorel??Evropa, ale kdo rekl to udelat…Zaplavi nas muslimove a nejspis nejlepsi reseni pro nas by bylo bojovat. Zacit z toho, ze migranty posilat zpet, i cenou nasili.Tato vlna se nezastavi, oni nas zaplavi tak, ze za chvili vlezou i kazdemu do baraku, zabiji bez vycitek svedomi a budou zit.Mam strach, co ceka nase deti.Kdo rekl ze Slovenska, jestli dobre rikam:prijmem pouze krestane, nemuslimove. A tak je to spravne.
Uprchlíci z nás budou v případě, že svoji zem někomu odevzdáme… Což bych nedělal.
Jinak za posledních 150 let nás vojensky podrazili vždycky jen a pouze bývalí/současní spojenci. 28. září 1938, 21. srpen 1968 - našly by se i dny, které nejsou tak mediálně profláklé.
Pro nás bude určující, kdy Němci nebo Francouzi řeknou, že si nenechají líbit situaci, kdy nějaký arabský (nebo jiný hejhula) vyhání lidi ve své zemi z jejich domovů a oni potom hledají útočiště u nich. A viděl bych jako reálnou možnost, že Němci začnou cvičit novou armádu Syřanů složenou z Kurdů, jezídů, drúzů i muslimů. Holt černí bubáci v Sýrii už lezou krkem kdekomu.
jediné co mě teď relativně uklidňuje, že Rusko se do toho začalo vkládat, jedná s USA a Damašku už poskytlo leteckou podporu, protože Asad jaksi nezvládá
To rusko co má tanky na hranici EU a sestřeluje civilní letadla? Tobě stačí ke klidu málo.
Příchozích obyčejných uprchlíků se nebojím, stejně tady nechtějí zůstat, chtějí jít dál, vědí, že jsme pěkní rasisti a že jim tady pšenka nepokvete
nicméně když vidím fotky běženců - rodin s malými dětmi - trhá mi to srdce
@AlphaOmega prosím tě nemíchej hrušky s jabkama - do problematiky Ukrajiny, Krymu a Ruska obyčejně informovaný Čech prostě nevidí, neříkám, že to letadlo nesestřelili ruští separatisté - taky si to myslím, ale uvědom si, že i tohle může být mediální masáž nás co čučíme každý večer na TV noviny ![]()
a krom toho pokud si mám vybrat jestli se dohodnout s islamistou nebo s Ruskem, tak za mě teda beru radši to Rusko, ale každý to má jinak
Valka mozna bude, ale prsty v tom bude mit spis Putin nez islamisti. Migrace muze vest k destabilizaci vnitrniho klidu v evropskych zemich, ale ne ke klasickemu valecnemu konfliktu.. To je trochu jinej level.
@Jura007
Předem se omlouvám za výlevy, ale já Vám to musím už konečně napsat. Jste tady pro mě na emimi takový záchytný potizivní bod, máte velký všeobecný přehled a Vaše příspěvky, mě přivádí k pozitivnějšímu myšlení a detailnějšímu vyhledávání informací. Ještě jednou děkuji, že si uděláte čas na diskuzi na ryze ženském serveru a pomáháte mi na MD udržovat zdravý selský rozum.
@Conulka píše:
Příchozích obyčejných uprchlíků se nebojím, stejně tady nechtějí zůstat, chtějí jít dál, vědí, že jsme pěkní rasisti a že jim tady pšenka nepokvete
to je sice pravda, že k nám nechtějí, ale německo je všechny nepobere, možná tak první vlnu, ale druhou si budou muset rozdělit okolní státy, to německo není nafukovací a upřímně jsou tam taky pěkní rasisti ne jen u nás
@Conulka píše:
Ale prd. Oni tady nechtějí zůstat protože v Německu dostanou za válení na gauči mnohem víc. To je jedinej důvod.
@admenL píše:
@Jura007
Předem se omlouvám za výlevy, ale já Vám to musím už konečně napsat. Jste tady pro mě na emimi takový záchytný potizivní bod, máte velký všeobecný přehled a Vaše příspěvky, mě přivádí k pozitivnějšímu myšlení a detailnějšímu vyhledávání informací. Ještě jednou děkuji, že si uděláte čas na diskuzi na ryze ženském serveru a pomáháte mi na MD udržovat zdravý selský rozum.
Neděkujte - dělám to na základě vzájemné výhodnosti. Já zase sbírám podněty, co potřebuju - třeba bez emimina bych těžko řešil daňové přiznání nebo bych se ve svém rodokmenu nedostal tak daleko…