Budeme i my uprchlíci?

4.9.15 19:14

Budeme i my uprchlici?

Právě jsem četla článek na Novinkách, kde píše velitelka ženských milicí. Píše o IS, že to Evropa podceňuje a že to, co se děje v Sýrii, bude i u nás. Popravdě jsem zoufalá z toho, co se to děje. Tisíce uprchlíků, všichni vyznávající islám…v Evropě jich bude strašně moc, moc lidí věřících v islám..islámský stát prý vede náboženskou válku, kdy se k němu tito uprchlíci přidají? Kolik je mezi nimi zamíchají bojovníků IS? Naprosto jiná mentalita, jiné vyznání…Proti IS západ bojuje pouze letecký, a on se veselé rozrůstá dal a dal…Úplně se mi svírá srdce, co s námi bude..bude válka? Ale válka s IS znamená hroznou smrt, nebo včasný útěk…takže i z nás se jednou stanou uprchlíci? Kam budeme utíkat a kde žádat o azyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1883
4.9.15 19:19

Válka bude, jestli s IS, to říct nedokážu, viděl bych reálnější možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
4.9.15 19:20

Taky jsem nad tim premyslela, pracujeme castecne v USA, jestli by nebylo lepsi tu zustat i za cenu zhorseni zivotniho standartu. S partnerem jsme nad tim uz permysleli pred tremi roky, otazka je kdy poznat ze je spravny cas. Evropa je krasna, ale neverim, ze tam bude klid a mir.

• Citovat
  • Upravit
11700
4.9.15 19:33

@Medvídek Kulicka
Jestli budeme i my uprchlíci?? A kam by si chtěla utíkat? Jestli IS dorazí i k nám, v takové míře, tak už nebude kam utéci…
Ano, svět jde do kopru, užij si času, který nám zbývá! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
4.9.15 19:38
@Medvídek Kulicka píše:
Právě jsem četla článek na Novinkách, kde píše velitelka ženských milicí. Píše o IS, že to Evropa podceňuje a že to, co se děje v Sýrii, bude i u nás. Popravdě jsem zoufalá z toho, co se to děje. Tisíce uprchlíků, všichni vyznávající islám...v Evropě jich bude strašně moc, moc lidí věřících v islám..islámský stát prý vede náboženskou válku, kdy se k němu tito uprchlíci přidají? Kolik je mezi nimi zamíchají bojovníků IS? Naprosto jiná mentalita, jiné vyznání…Proti IS západ bojuje pouze letecký, a on se veselé rozrůstá dal a dal…Úplně se mi svírá srdce, co s námi bude..bude válka? Ale válka s IS znamená hroznou smrt, nebo včasný útěk…takže i z nás se jednou stanou uprchlíci? Kam budeme utíkat a kde žádat o azyl…

s tím bych si dovolila nesouhlasit, právě uprchlíci bývají spíš křesťané a proto utíkají, protože kvůli jejich víře jim v jejich státu hrozí smrt ze strany IS
to samozřejmě ale neznamená, že mezi nimi nemohou být i islamisté/teroristé, kteří si založí spící buňky a bude to tu jako ve Francii, Španělsku, Anglii…nebudete vědět, kdy vám hrozí třeba bomba - to je prostě daň za svobodu
za komančů jsme neměli svobodu, ale cítili jsme se bezpečněji :nevim: s tím nikdo nic neudělá

jediné co mě teď relativně uklidňuje, že Rusko se do toho začalo vkládat, jedná s USA a Damašku už poskytlo leteckou podporu, protože Asad jaksi nezvládá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
4.9.15 19:40

Presne tak.Usa se nezastavi.Oni potrebuji valku, ale ne na svym uzemi, pochopitelne. Delaji to desetileti. Rozestvavaji narody,okupuji.Jen si vsppmente zacatky USA. Nikdo nerekne nahlas o nejvetsim vrazdeni indianu, kdo vi, kolik je byl a jak dlouho vrazdeno, aby „amercane“ se citili ted fajn a na „svem“?A japonske Herosima a Nahasaki? Kdo se omluvil???Za co mohli ty lidi??a proc take USA se tam cpalo??Cizi stat. A vietnam? Co tam delali americane? Staci zdravy selsky rozum pochopit, co delaji. Vsechny zaviraji oci i ted, kdy Evrope hrozi, diki USA, co udelali v Syrii…nebezpeci. Hlavni cil:roztrhat Evropu zevnitr, coz se ji dari.Jen se zamyslete. Evropa musela prstat obchdovat s Ruskem, ne USA.Kdo na tom pohorel??Evropa, ale kdo rekl to udelat…Zaplavi nas muslimove a nejspis nejlepsi reseni pro nas by bylo bojovat. Zacit z toho, ze migranty posilat zpet, i cenou nasili.Tato vlna se nezastavi, oni nas zaplavi tak, ze za chvili vlezou i kazdemu do baraku, zabiji bez vycitek svedomi a budou zit.Mam strach, co ceka nase deti.Kdo rekl ze Slovenska, jestli dobre rikam:prijmem pouze krestane, nemuslimove. A tak je to spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.9.15 19:41

Uprchlíci z nás budou v případě, že svoji zem někomu odevzdáme… Což bych nedělal.
Jinak za posledních 150 let nás vojensky podrazili vždycky jen a pouze bývalí/současní spojenci. 28. září 1938, 21. srpen 1968 - našly by se i dny, které nejsou tak mediálně profláklé.
Pro nás bude určující, kdy Němci nebo Francouzi řeknou, že si nenechají líbit situaci, kdy nějaký arabský (nebo jiný hejhula) vyhání lidi ve své zemi z jejich domovů a oni potom hledají útočiště u nich. A viděl bych jako reálnou možnost, že Němci začnou cvičit novou armádu Syřanů složenou z Kurdů, jezídů, drúzů i muslimů. Holt černí bubáci v Sýrii už lezou krkem kdekomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
4.9.15 19:42
jediné co mě teď relativně uklidňuje, že Rusko se do toho začalo vkládat, jedná s USA a Damašku už poskytlo leteckou podporu, protože Asad jaksi nezvládá

To rusko co má tanky na hranici EU a sestřeluje civilní letadla? Tobě stačí ke klidu málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
4.9.15 19:43

Příchozích obyčejných uprchlíků se nebojím, stejně tady nechtějí zůstat, chtějí jít dál, vědí, že jsme pěkní rasisti a že jim tady pšenka nepokvete
nicméně když vidím fotky běženců - rodin s malými dětmi - trhá mi to srdce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
4.9.15 19:48

@AlphaOmega prosím tě nemíchej hrušky s jabkama - do problematiky Ukrajiny, Krymu a Ruska obyčejně informovaný Čech prostě nevidí, neříkám, že to letadlo nesestřelili ruští separatisté - taky si to myslím, ale uvědom si, že i tohle může být mediální masáž nás co čučíme každý večer na TV noviny :nevim:

a krom toho pokud si mám vybrat jestli se dohodnout s islamistou nebo s Ruskem, tak za mě teda beru radši to Rusko, ale každý to má jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
4.9.15 19:49

Valka mozna bude, ale prsty v tom bude mit spis Putin nez islamisti. Migrace muze vest k destabilizaci vnitrniho klidu v evropskych zemich, ale ne ke klasickemu valecnemu konfliktu.. To je trochu jinej level.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
4.9.15 19:51

@Jura007
Předem se omlouvám za výlevy, ale já Vám to musím už konečně napsat. Jste tady pro mě na emimi takový záchytný potizivní bod, máte velký všeobecný přehled a Vaše příspěvky, mě přivádí k pozitivnějšímu myšlení a detailnějšímu vyhledávání informací. Ještě jednou děkuji, že si uděláte čas na diskuzi na ryze ženském serveru a pomáháte mi na MD udržovat zdravý selský rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
4.9.15 19:52
@Conulka píše:
Příchozích obyčejných uprchlíků se nebojím, stejně tady nechtějí zůstat, chtějí jít dál, vědí, že jsme pěkní rasisti a že jim tady pšenka nepokvete
nicméně když vidím fotky běženců - rodin s malými dětmi - trhá mi to srdce

to je sice pravda, že k nám nechtějí, ale německo je všechny nepobere, možná tak první vlnu, ale druhou si budou muset rozdělit okolní státy, to německo není nafukovací a upřímně jsou tam taky pěkní rasisti ne jen u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
4.9.15 19:56
@Conulka píše:
nicméně když vidím fotky běženců - rodin s malými dětmi - trhá mi to srdce

Ale prd. Oni tady nechtějí zůstat protože v Německu dostanou za válení na gauči mnohem víc. To je jedinej důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.9.15 20:06
@admenL píše:
@Jura007
Předem se omlouvám za výlevy, ale já Vám to musím už konečně napsat. Jste tady pro mě na emimi takový záchytný potizivní bod, máte velký všeobecný přehled a Vaše příspěvky, mě přivádí k pozitivnějšímu myšlení a detailnějšímu vyhledávání informací. Ještě jednou děkuji, že si uděláte čas na diskuzi na ryze ženském serveru a pomáháte mi na MD udržovat zdravý selský rozum.

Neděkujte - dělám to na základě vzájemné výhodnosti. Já zase sbírám podněty, co potřebuju - třeba bez emimina bych těžko řešil daňové přiznání nebo bych se ve svém rodokmenu nedostal tak daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová