Budit nebo nebudit - 4,5letý syn se v noci počůrává
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
A nepije hodně na noc? Tak 3 hodiny před spaním už nedávat moc pít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rozmary píše:
Já bych nebudila, ale skusila mu tu plínku sebrat, pokud jí má, tak proč se nevyčůratMáme na posteli pod prostěradlem igelit a když se zadaří, tak se to vypere.
o vyprání nejde, ale když je počůranej každý den? Kdyby se počůral třeba jen jednou do týdne, tak to neřeším…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adusinka píše:
A nepije hodně na noc? Tak 3 hodiny před spaním už nedávat moc pít.
zkusila jsem mu už nedát někdy kolem 18 hodiny a stejně byl počůranej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule79 Mě se takhle počůravala malá pár měsíců, denně jsem prala, po pár týdnech už to nebylo vyloženě počůrání, ale jen přicvknuté pyžamnko. Motivovat, dávat odměny za suchej pelíšek
rozhodně netrestat, když se počůrá.
- Citovat
- Upravit
@Martule79 měli jsme to samé, počuraná denně, vyzkoušeli jsme snad všechno od úpravy pitného režimu, buzení (stejně se stihla do rána počurat i dvakrát), savé podložky, nakonec jsme se střídavě vraceli k plenám protože se to nedalo, ne kvůli praní, ale kvůli dceři, být noc co noc mokrý je nepříjemné. Takže univerzální radu nemám
, střídavě jsme to zkoušeli/nechávali být a přestala nakonec chvíli před pátými narozeninami s tím, že se ze dne na den přestala počurávat úplně, nehoda od té doby žádná, podle mě dozrál organismus. Měla jsem strach jak to bude probíhat u druhého dítěte, ale tam je od tří let samo od sebe sucho bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Té mojí neteři se to lepšilo za prvé když se to doma uklidnilo a za druhé když se jí máma večer plně věnovala, šla si s ní lehnout, číst, nebo jen tak mazlit a trochu blbnout, dívat se na pohádku atd. Jenže ona je jedináček, s malým miminem to asi nepůjde. Prostě mi přišlo, že to dělá ze strachu a osamění, ale to je zas jen moje domněnka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my mame presne to same. 4,5 roku a pocurava se temer kazdou noc. Jinak je bez plen taky od 2let. Cetla jsem, ze musi dozrat nervova soustava. Neresime to. Proste ma holt plenu a kdyz se povede sucha noc, tak hodne chvalime. Nejsem ho schopna dostat v noci na zachod, zkusila jsem to parkrat, ale on se vubec nevzbudi, malem mi spadnul z misy. Proste cekame…
Je lepsi pohoda s plenou nez kazdodenni stes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to stejné do 4 let. Pak se mu zalíbilo lego k narozeninám, tak jsme mu slíbili další za to, že se nebude v noci počůrávat a trochu to zabralo. Dalšího půl roku se počůrával tak jednou týdně, pak už ne. Teď bude mít 5 let a občas nehoda většinou při nachlazení.
Já jsem pro to, v noci děti nebudit, nemá to smysl, prostě k tomu dospějí samy, ikdyž je to o nervy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme to samé. Ted měl 4 a pořád na noc plínu. Přitom přes den byl bez plenky taky brzo. Už jsem to asi 14 dní zkusila bez plínky, že jsem ho v noci dávala vyčurat. Ale stejně u toho spal a ve finále se stejně počural. Tak na to kašlu a má plínku no aco. Já se za to nestydím a on to neřeší. Prej do těch 5 až 6 let se to nemá řešit, že je to normální. Tak budem čekat
Spíš by mě teda holky zajímalo, ajké dáváte plínky? Dávám 6 různé značky, ale v pase mu je teda tak tak zapnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ad pleny: no to by me taky zajimalo. nejlepsi budou asi takove ty snimatelne slipkove pleny, nejlevnejsi jsou, myslim, z DMka. Ale i tak jsou dost drahe. Ja kupuju relativne nejlevnejsi v Kauflandu, Maxi velikost. Je pravda, ze obcas protecou, ale da se s tim zit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš 4 letý je také 1× za 3 dny v noci počůraný. Budit ho nechci, má problémy se spaním. Ale plínu bych nedala. Ať cítí, že je v mokrém. Máme igelitové prostěradlo a holt peru. Naštěstí máme sušičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule79 píše:
Budit nebo nebudit?Ahoj, můj 4,5 letý syn se stále v noci počůrávápřes den bez plínek se naučil docela rychle tak kolem 2 let, ale v noci zkrátka musí mít stále plínku. Paní doktorka nás poslala na sono ledvin zda je vše v pořádku a tam má vše v naprostém pořádku a říkala, že je zbytečné ho v noci budit, že až to dozraje tak vydrží až do rána. Když jsem ho v noci zkusila vzbudit, tak spí tak tvrdě, že to bylo nemožné, tak jsem ho dala vyčůrat i v tom polospánku a nic. Někdo říká budit a někdo zase, že to nemá smysl…
My jsme budili donedávna. Vždycky než jsme šli spát kolem 22-22:30.A pak většinou vstával nad ránem sám ještě jednou, ale teď ho už necháváme, budí se sám, ale čurat chodí, aspoň jednou za noc.4 roky bude mít v červenci. Plénku na noc nemá asi tak od 2 let a 3 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bebinka29 píše:
Máme to samé. Ted měl 4 a pořád na noc plínu. Přitom přes den byl bez plenky taky brzo. Už jsem to asi 14 dní zkusila bez plínky, že jsem ho v noci dávala vyčurat. Ale stejně u toho spal a ve finále se stejně počural. Tak na to kašlu a má plínku no aco. Já se za to nestydím a on to neřeší. Prej do těch 5 až 6 let se to nemá řešit, že je to normální. Tak budem čekatSpíš by mě teda holky zajímalo, ajké dáváte plínky? Dávám 6 různé značky, ale v pase mu je teda tak tak zapnu.
já kupuji plenkové kalhotky od Pampers, vyzkoušeli jsme z dmka i z Alberta, ale ty pampersky byly nejlepší, sice jsou drahý, ale dobrý..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak čoveče asi se blýská na lepší časy
Ted dva dny se probudil s úplně suchou plínkou
Tak snad… at to nezakřiknu
Měl z toho sám velkou radost
A to jsem zrovna koupila novej balík plínek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to blahopřeji
u nás se nepočůral asi jen jednou zatím.. tak snad se to už taky brzy zlepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit