Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bea6 Je mi to líto.
Záleží, jaký měly s tatínkem vztah. I tříleťákovi ale začnou vzpomínky blednout, resp. v hlavě budou, jen je bude těžší a těžší vybavovat. Záleží na Tobě, jak moc jim je budeš oživovat. Každopádně buď teď hodně vnímavá k tomu, co se Ti budou snažit děti říct. Přeji hodně sil a pomoci, díky které bude alespoň trochu snazší tohle šílené období překlenout. ![]()
Moc mě mrzí co se stalo - upřímnou soustrast.
Nám sice nikdo neumřel, ale odešel od nás tatínek, když malýmu byli necelý dva roky.Ty první dny byli strašný, malýmu se stýskalo a pořád ho hledal. Stál v domě na schodech a volal na něj, myslel si že se vrátí. Díval se z okna a volal"táto, táto…Mě bylo hrozně, bolelo mě z toho u srdíčka. Ještě i skoro za měsíc když třeba viděl na chalupě podobný bačkory co nosil táta, vzal je do ruky, chodil s nima a pořád opakoval „táta, táta“.Než jsem z bytu dala pryč všechny fotky na kterých byl, kolikrát chtěl nějaký rámeček sundat, ukazoval prstíkem a pořád opakoval"koukej, táta".Byla to hrozná doba, protože tatínek zájem neměl a malej ho už nikdy od tý doby neviděl. Děti si pamatují hodně a hlavně dokážou překvapit. Tříletý si bude pamatovat určitě, roční ai ne, spíš z vyprávění a z fotek. Přeji hodně sil a držte se, tohle nepřebolí nikdy, jen ta bolest časem otupí. Je mi to neuvěřitelně líto, až mi ukápla slzička