Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Bogaboo Cameleon?
Přidejte zkušenost s Bogaboo CameleonTak teď jsem zase zmatená… Myslela jsem, že mi to je už jasný, ale narazila jsem na tento kočárek a majitelka píše, že se jedná o jedničku, ale tady podle popisů to spíš vypadá na dvojku… ![]()
Udělám to jednodušejc… Jedná se mi o tento kočárek, je to jednička, nebo dvojka?
Tohle rozhodně je dvojka. Podle toho bílýho obdélníkovýho plastu kterym se seřizuje výška rukojeti. U jedničky, jak už bylo řečeno, se seřizuje takovy motýlkem, kterym se otáčí. Navíc rok 2009 tomu taky nasvědčuje.
Já bych do něj šla ![]()
Není to kočárek od paní, která prodává pod jménem Lea, odněkud z Letovic? Když koukám po inzerátech, tak kočárků Bugaboo cameleon nabízí opravdu hodně a zajímalo by mě, jestli už někdo od ní kočárek zakoupil a má s ní případně dobrou zkušenost.
Díky
@IvonM
Tato paní má bazar s těmito kočáry a holka na jedné skupině psala, ze zkušenost ok.
Ahoj Beetree,
nečetla jsem všechny příspěvky co tu máte, jen tvé narychlo tak se omlouvám předem jestli budu trochu mimo mísu
Ale musím hned opovědět a přidat se do zástupu maminek co nedají na Bugaboo cameleon dopustit! Je to výborný kočár i se svými menšími negativy!
My osobně ho pořídili přes německý ebay po jednom dítěti před skoro dvěmi lety, dorazil k nám ve výborném stavu spolu s doplňky a autosedačkou maxicosi navíc. Moje dcerka je prosincová, zimní, takže jsme prožili většinu procházek ve fusaku maximalně zabalený a korbičku jsme využili až do 8 měsíce, do srpna. A se sportovní verzi jezdíme do teď. Nám dcerka usíná právě většinou venku, takže 2-3 hodinové procházky s miminkem dopoledne a pak odpoledne nebyly vyjímkou. Sněhu bylo hodně, ale namísto zimních koleček jsme si nakonec koupili terénní kolečka, říkali jsme si, že budou lepší i do lesa než ty přední malé. Můj muž je má docela rád (sám je totiž vysoký a silný) musejí se ovšem zaaretovat, otáčet vůbec nejdou a v té chvíli máte kočár co je nutný neustále nadzvedávat z chodníku dolu a nahoru různě ho přesouvat vaši silou, no, opravdový terén je pro tyhle kolečka určitě výhodnější, přes kořeny stromu a sníh snáz přejedete a nezstavujete tolik jako z chodníku na chodník. Ale jakmile jste malá jako já a spíše ve městě, je lepší mít ty malé kolečka. Mě nevadí ani na dlažební kostky.
Dcerka neměla ani problém se sportovní sedací verzí, spí se jí v tom výborně. Ještě dneska nám nejlépe usíná právě v kočárku.
A nejlepší je rukojeť, kterou neustále přesouvám podle sluníčka i naše paraplíčko na slunce je užasné, je to lepší, dle mých zkušeností, než ta nová verze střehy s prodlouženým předkem, přes to dítě nic nevadí a rozčiluje ho to. Jízda autobusem, tramvají je úplně bez problému, pokaždé si řeknu jak jsem ráda, že ho mám.
Co mě osobně trošku vadí, jsou ochranný pásy pro dítě, přijdou mi moc vysoko nad ramena položené, vyhovují asi spíš ještě staršímu věku dítěte. Uvidíme jaký to bude s kočárkem v zimě ve dvou letech dcerky, ráda se vozí, a s fusakem, kdy to bude přeci jen tesnější, snad ji to bude ještě bavit.
Ale to řeší asi každá maminka s kočárkem, že? ![]()
Mě se také moc líbí Bugaboo Bee jako sporťáček, určitě by se nám taky hodil, jako golfky.
Tak ať Vám to poslouží
Ahoj
Zdravím všechny milovnice bugaboo kočárků ![]()
Holky, měla bych dotaz.,Od kolika měsíců jste začali používat sporťák? Malá má pět měsíců a už máme docela problém s tím, že je skoro přes celou korbu a hlavně začíná pěkně protestovat, že nic nevidí ![]()
Jedna maminka ve školce mě dneska pěkně nahlodala, měla necelou šesti měsíční holčičku ve sporťáku bugaboo a malá si tam skvěle lebedila..Říkala teda, že ji vozí jen v tě střední poloze..Myslíte si, že je na to brzo?
Díky moc, za odpovědi.. ![]()
@Silwinka87
my jsme prechazeli nekdy koncem 9teho mesice… Takze asi moc neporadim. Ale v synove pul roce jsme jeli na dovolenou a rikala jsem si ze mu dam sportak, nechtelo se mi tahat se s korbickou a pripadal mi na nej strasne maly. Ze v tom jakoby plaval, nemel to pohodlne, takze jsme do sportaku prechazeli koncem unora (maly je zacatkem dubna).
Ale je Pravda ze syn je drobnejsi a nikdy mu nevadilo lezet v hluboke korbicce, vydrzel by tam I dele, ale nechtela jsem rocni dite vozit v hluboke korbe
![]()
@aknah31 píše:
@Silwinka87
my jsme prechazeli nekdy koncem 9teho mesice… Takze asi moc neporadim. Ale v synove pul roce jsme jeli na dovolenou a rikala jsem si ze mu dam sportak, nechtelo se mi tahat se s korbickou a pripadal mi na nej strasne maly. Ze v tom jakoby plaval, nemel to pohodlne, takze jsme do sportaku prechazeli koncem unora (maly je zacatkem dubna).
Ale je Pravda ze syn je drobnejsi a nikdy mu nevadilo lezet v hluboke korbicce, vydrzel by tam I dele, ale nechtela jsem rocni dite vozit v hluboke korbe![]()
![]()
![]()
![]()
No naše malá je celkem velká a puclík, ale pořád váhám..Nechce se mi totiž předělávat celý kočárek, abych pak zjistila, že je na to malá. Když jsem v tom viděla tu půl roční holčičku, tak mi to připadalo v pohodě.
Každopádně děkuji za reakci ![]()
Ja @Silwinka87 Ja presla na sportak v 6ti mesicich. Malymu se v korbe uz nelibilo, jezdil na brise, tak jsem ho uz dala do sportaku a byl spokojeny. Vozim ho v ty stredni poloze.
@Silwinka87 píše:
No naše malá je celkem velká a puclík, ale pořád váhám..Nechce se mi totiž předělávat celý kočárek, abych pak zjistila, že je na to malá. Když jsem v tom viděla tu půl roční holčičku, tak mi to připadalo v pohodě.
Každopádně děkuji za reakci
nejlepsi asi bude si tak tu pulhodinku casu udelat a vyzkouset. Druhorozenemu synovi bude pristi tyden ukonceny 4ty mesic a nedokazu si ho v tom sportaku predstavit. Je Pravda ze se svyma 5.7kg a 60cm by tam asi opravdu hodne plaval.
Kdyz jsem do neho zkousela davit sveho pul rocniho prvorozeneho tak v tom sportaku strasne plaval, jakoby se v nem skroutil do neprirozene polohy a hlavne ty popruhy mu nedrzely tam kde mely a sly mu hodne nad ramena kolem krku… Ale jak rikam asi nejlepsi je vyzkouset.
Hodne kamaradek prechazelo do sportaku (v jinych kocarech) kolem 5-6mesice.
@Levandulina @aknah31 Holky díky za postřehy..Asi to teda vyzkouším a uvidíme..Malá se právě pořád snaží si sedat, jak se má čeho chytit, tak se posazuje a v té korbě celkem vyvádí, protože nevidí..Sporťák jsem zrovna vyprala, tak to zítra vyzkouším a pošlu vám foto
Ještě jednou děkuji ![]()
Pro mě je bugaboo úplně srdeční záležitost, ale pořád si říkám, jestli je to úplně vhodná volba, když se mimi má narodit na začátku února, tak v hluboké korbičce bude pravděpodobně do konce léta a pak si možná bude chtít už sedat nebo koukat. Od kočárku jako uživatelka chci hlavně kvalitní zpracování, lehkou a nízkou konstrukci a pěkný exteriér. Jsem hodně malá a zatím jsem nenašla alternativu k bugaboo. Poraďte mi na jaké kočárky se mám ještě zaměřit?
@vanadim píše:
Pro mě je bugaboo úplně srdeční záležitost, ale pořád si říkám, jestli je to úplně vhodná volba, když se mimi má narodit na začátku února, tak v hluboké korbičce bude pravděpodobně do konce léta a pak si možná bude chtít už sedat nebo koukat. Od kočárku jako uživatelka chci hlavně kvalitní zpracování, lehkou a nízkou konstrukci a pěkný exteriér. Jsem hodně malá a zatím jsem nenašla alternativu k bugaboo. Poraďte mi na jaké kočárky se mám ještě zaměřit?
Já můžu Bugaboo jen doporučit..Je lehoučký, lehce ovladatelný. často skládám kočárek do auta a to je naprostá pohodička, jak to chytneš do ruky, máš ho složený během chviličky. Já bych rozhodně neměnila.. ![]()