Buržousti - aneb volby 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5579
26.5.10 21:29
Anonymní píše:
Hmmmm hezký :roll: a teď otázka koho volit?? :think:
Paroubka nemá nikdo rád,ale stejně si myslím vyhraje,někde sem slyšela předvolební průzkum a vyhrál na hodně místech…

Koho teda budete volit,ODS???Já jsem taky proti zadlužování státu,ale i proti,aby zkrouhly mateřskou,a vůbec zkrouhly příjem mladým rodinám,vám to nevadí???V tom případě jste na tom všichni finančně velmi dobře :roll:

My bohužel máme na poslední týden před výplatou cca 100,–kč víc díky splátkám atd…nezbívá,když se přikročí stahování mateřské a příspěvků,pomřem hlady-páč se celý měsíc nemůžem moc rozcapovat,a vtomto případě by to byla pro nás katastrofa :cert:
TAK GRATULUJU VŠEM,CO NEMUSÍ TAKTO PŘEMÝŠLET!!!ALE V ČR NEJSOU JEN PODNIKATELÉ,ALE I DĚLNICKÁ TŘÍDA KTERÁ NEMÁ TAKOVÉ MOŽNOSTI JAKO OSTATNÍ!! :cert: :cert:

A TEĎ TO MĚ… :-)

Ja porad nechapu, nikdo se tu do nikoho prece nenavazi… zatim tady nejvic utocis ty na pravicovy matky… uz jsem tu rikala, ze chapu lidi jako matky samozivitelky atd. i kdyz vim ze byt v jejich situaci, moje pravicove smysleni se nezmeni (s prvnim ditetem jsme zili v byte - najem 4tis. a meli jsme muj rodicak, tehdy 3500, manzel vydelal na brigadach kolem 3tis. + pridavky na syna - 500 a manzela studenta 800, a vyzili jsme a smyslela jsem stejne - chtela jsem volit lidi, kteri mi nebudou nesmyslne zvysovat pridavky, ale kteri se budou snazit mi umoznit treba si dustojne prividelat i s malym ditetem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
26.5.10 21:30
Betty03 píše: Ten přepočet procent na poslance je někde dost nespravedlivý a profitují na tom ty větší strany, minulé volby např. tratili hodně zelení při přepočtu na mandáty, takže hlasovat pro jasný propadák se ještě víc hodí těm dvěma největším stranám, protože jak je vidět již výše, ty jakoby z toho hlasu mají procent nejvíc! Takže těm, kterým všichni vadí, bych doporučila volit ty, co jim vadí nejméně, případně pokud si najdou někoho, komu skutečně věří. Žádná strana není ze samých skvělých lidí, nakonec je dost těžké bránit se přívalu kariéristů, kteří cítí, že by se mohli přiživit na úspěchu, TOP se tomu bránila před sjezdem, ale trvale to určitě není jednoduché.

Bett - nespravedlivé jsou všechny existující volební systémy, každý jinak, tak si nevybereš :nevim:

Zelení a vůbec všechny menší strany doplácí na to, když mají například ve všech krajích kolem 5% ale nikde žádný výraznější podíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
26.5.10 21:32

Budu volit ODS.TOP09 je pro mne programově asi blíže,ale ještě mám stále v paměti,jak při vládní krizi to byl pan Kalousek,co chtěl ještě za KDU-ČSL do koalice s ČSSD.Pan Kalousek je pro mne názorově nečitelný.Zvažovala jsem ještě SSO,líbí se jejich program a hlavně negativní postoj k EU,ale jejich předseda Mach je spíše ekonem než politik,nemá žádné všeobecné vize,kam by naše společnost měla směřovat a místopředseda Matějka,to je kapitola sama pro sebe.VV-vlastně neznám žádný jejich politický názor,jsou to obecné teze,jak nesnášejí korubci atd.,ale jestli se chtějí ubírat do leva nebo do prava,to jsem nikde nevyčetla.SZ,na jejich vysněné plány nemá ČR podle mě dosti financí,nechci zdražování elekřiny,benzínu…
Mateřská je u nás opravdu neuvěřitelně štědrá,a já máma čtyř dětí si uvědomuju,že to jednou ty moje děti budou muset zaplatit,kdy půjdou do důchodu,to vůbec netuším,takže mi tenhle luxus zaplatí stejně nakonec moje děti,klidně bych se pro ně tohohle luxusu vzdala.Chci pro moje děti společnost,kde budou odměňováni lidi pracovití,zodpovědní,tak se je i snažím vychovávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
26.5.10 21:36

stanusko SSO chce volit svagr :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
26.5.10 21:36

Tak jsem to jenom zhruba proletěla, ale koukám, že anonymní většinou Socani. Já bych dala nevím co za to, aby ten „sexy mozek“nevyhrál a spadl mu hřebínek. Sám si žije snob a pořád hlásá o skromnosti, kočáry mají dva, jeden za 25tis a bude hlásat a skromnosti. :mrgreen: Já vím, že do toho, jak žije nikomu nic není, ale je lidem na očích a hlásá do světa to, co on sám neplní. Rozčiluje se, jak novináři fotí jeho dceru, a pak na mě koukají z dvaceti bilbordů a na každé druhé straně v novinách. Tak ať si rozmyslí, jestli chce pro svoje dítě anonymitu. Každopádně i dědu s babičkou vezu k volbám, protože každý hlas proti oranžovým je důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.5.10 21:37

Tak mě napadá, jestli dneska už to rozdělení pravice-levice není spíše zavádějící. Ona i ODS se leckdy chovala levicově a např. komančové vymysleli tu ekologickou daň za prodej starých aut, to jsem teda koukala 8-o (při prodeji/převodu auta staršího 10 let zaplatíte 10 tis) vždyť tohle je vlastně proti sociálně slabým, bohatí staré šunky nemaj ani neprodávají :nevim:

Vulpes, já se taky považuju za prospěchářku :mrgreen: jenže vidím to asi jinak než ty holky na BC - přesně jak tu už zaznělo - mně přidají pár stovek na mateřské a pracujícího přítele, tátu a sourozence - všechny skrouhnou o několik tisíc na daních. No too bych byla blbá, kdybych šla do takovýhohle zisku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
26.5.10 21:40

Já tedy rozhodně budu volit pravici.....přestože se mi setsakramentsky líbí se doma 6 let povalovat za luxusní rodičák, v roce 2005 jsem měla 3600 a i to mi přišlo neskutečné, dostávat takové peníze za nic :nevim:

Problém naší země je právě tahle názorová rozpolcenost, a dokud to u voleb bude pořád vycházet nerozhodně (tj. žádný suverénní vítěz), žádná strana si neprosadí svůj volební program uceleně, stále to budou ústupky, něco za něco, ve smyslu - teď se to nějak zaplácne a příští volby stejně vyhraje ten druhej, tak si to vyřeší on…žádný směr někam, žádná kontinuita :nevim:

A neodpustím si poznámku k anonymní, viz to, jak ke konci měsíce díky splátkám musí vyžít se stovkou…to by mě teda zajímalo, co se tak neodkladně musí splácet, resp. pořizovat, za situace, kdy se žije z ruky do huby :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
26.5.10 21:47

No v Brně kousek od hotelu GRAND někdo upravil předvolební billboard ČSSD, kde bylo napsáno: Bohuslav Sobotka - proti placení u lékaře. Připsal tam: „Moje nová rovnátka - zaplatí to vnoučátka…“

Co dodat…

No a v posledních dvou letech je zajímavé pozorovat, kolik našich diskriminovaných spoluobčanů v brněnském ghettu vyrazí v neděli do ulic v černém obleku s oranžovou košilí a oranžovou vázankou. Já coby člověk manuálně i duševně pracující už patnáct let nemám peníze na to, abych si nějaký oblek koupil - a jen si ho půjčuju na zvláštní příležitosti…

Co dodat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
26.5.10 21:48

Juro :lol: :lol: tam se snad pujdu podivat :lol: :lol: a v Reflexu ho trefne prejmenovali na Dluhoslava :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7853
26.5.10 21:51
Gina108 píše:
Vulpes, já se taky považuju za prospěchářku :mrgreen: jenže vidím to asi jinak než ty holky na BC - přesně jak tu už zaznělo - mně přidají pár stovek na mateřské a pracujícího přítele, tátu a sourozence - všechny skrouhnou o několik tisíc na daních. No too bych byla blbá, kdybych šla do takovýhohle zisku.

Jenom pro upřesnění,aby to nevypadalo, že tu šířím lživé bludy, to bych nerada - na BC je očividně silná pravicová páka, pro ČSSD tam „hlasovalo“ jen asi 7 mamin z 300 a některé to v diskuzi komentovaly…takže moje poznámka je k té levicové menšině, tj. ne že by celé BC bylo levicové… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
26.5.10 22:05
mabit píše:A z čeho jí zaplatit tu hlídačku?!Bych jí mohla nabídnout tak 500 měsíčně a to nevím nevím kdo by za tohle pracoval.Na pravici taky všechno neházej to ČSSD přišla s návrhem na poplatky u doktora a teď má plnou h.bu keců tak je zruší :nevim:
Paroubek hlásá jak nehrozí ČR krize ,jak má ČR dostatek peněz- to přece víme všichni jak je stát v prd.. Možná to tu nebude jako v řecku,možná to nebude tak hrozný a nebo to bude katastrofa ještě větší než v řecku. Ale nejde o Řecko jde o náš stát a naši budoucnost. A jistě politici by měli s odebíráním peněz začít u sebe,ale taky by neměli slibovat nesplnitelný!!

MAbit promin ale nesouhlasim.
500???? Mesicne? Za to fakt nikdo nebude hlidat.
Ale 5000 uz je slusny privydelek, ne?
Proste abych si udrzela praci, klidne obetuji tuhle castku z vyplaty do doby kym umistnim dite do skolky

Nebo je lepsi skudlit a radeji byt doma s ditetem a bez prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.5.10 22:09

Katko, pro mě třeba jo, mám problém si pozvat do svýho budoáru cizí uklízečku, natož svěřit malý dítě cizí ženský, to se raději omezím. No, ale jsem dost paranoidní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
26.5.10 22:09
ka-tka píše:
mabit píše:A z čeho jí zaplatit tu hlídačku?!Bych jí mohla nabídnout tak 500 měsíčně a to nevím nevím kdo by za tohle pracoval.Na pravici taky všechno neházej to ČSSD přišla s návrhem na poplatky u doktora a teď má plnou h.bu keců tak je zruší :nevim:
Paroubek hlásá jak nehrozí ČR krize ,jak má ČR dostatek peněz- to přece víme všichni jak je stát v prd.. Možná to tu nebude jako v řecku,možná to nebude tak hrozný a nebo to bude katastrofa ještě větší než v řecku. Ale nejde o Řecko jde o náš stát a naši budoucnost. A jistě politici by měli s odebíráním peněz začít u sebe,ale taky by neměli slibovat nesplnitelný!!

Proste abych si udrzela praci, klidne obetuji tuhle castku z vyplaty do doby kym umistnim dite do skolky

Nebo je lepsi skudlit a radeji byt doma s ditetem a bez prace?

Katko, vsak jo, jenze za 5tis. ti nikdo nebude hlidat 8 hod denne A za soucasne situace,na castecnym uvazku vydelas tak tech 5 tis. Takze financne lip vychazi sedet doma na RD. Prace se vzdycky najde, kdybych mela jit zase za kasu nekam do obchodaku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
26.5.10 22:15

Když to beru podle sebe tak já když bych šla teda na plnej a zaplatila si hlídačku za 5000 tak jsem na tom hůř než ta hlídačka :nevim: když bych si z výplaty odečetla její výplatu :nevim: No a já si musím sama platit kurzy v práci a neustále se vzdělávat to je cca 5000 za půl roku,cesta ,ubytování tak by to nešlo… já bych jí víc jak to pěťo dát nemohla+ dítě,plíny,jídlo..
Jinak k anonymní já nevím proč si myslíš,že jsou tady jen bohatí..já + muž máme na den jídlo+drogerka 70 kč,já jsem na neschopence kvůli velmi rizikovýmu těhu a fakt si nevyskakujeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
26.5.10 22:18
doriang píše:
ka-tka píše:

Nebo je lepsi skudlit a radeji byt doma s ditetem a bez prace?
Katko, vsak jo, jenze za 5tis. ti nikdo nebude hlidat 8 hod denne A za soucasne situace,na castecnym uvazku vydelas tak tech 5 tis. Takze financne lip vychazi sedet doma na RD. Prace se vzdycky najde, kdybych mela jit zase za kasu nekam do obchodaku…

No právě, a to je to, co je špatně. Že se vyplatí sedět doma a ne jít makat aspoň na půl úvazku. Kdyby se tato forma podpořila a dávky omezily, stát by na tom vydělal, kdo pracovat chce, byl by spokojený, a kdo nechce, má smůlu.. Ale chce to podporu státu na správném místě (zvýhodnění zaměstnání matek, školky, atd…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová