Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@markytka3 samozřejmě věděli. Chtěli jsme barák předělávat tak, aby vyhovoval oběma- což nejde. Ano barák je sice jeho ale vše finančně jde za námi. Což se mě nelíbí.
tak to jste hloupi oba dva, investovat do ciziho
byt tebou, prectu si zivotni scenare lidi, co takhle investovali do cizi nemovistosti. kdyz opomenu, ze bytovou situaci bych resila pred pocetim, sla bych bydlet k mamce, kde budu zit bez stresu a bez tchana v kuchyni a na hajzlu, a mezitim se poohlizela po, pro moji rodinu, vyhovujicim bydleni.
Vysoupni tchana do bydleni ke svoji mamce, vam zustane prazdny barak
a ted vazne: spolecne vicegeneracni bydleni nikdy nefungovalo a nikdy fungovat nebude…
S tchánem bych nezůstávala ani náhodou, s maminkou jedině jako nouzové dočasné řešení a pokud tedy nedosáhnete na hypotéku, šla bych do nájmu. Než se trápit ve vícegeneračním soužití, to raději budu nadosmrti platit nájem někomu cizímu.
Tak mně to připadá jako čiré bláznovství přivést dítě do stávající bytové situace a nechápu, že už nebalíš tašky k mamce ![]()
@markytka3 ano, před tehotenstvim jsme řešili rekontrukce typu výměna oken, podlahy atd. Několikrát jsem potratila, takže jsem nepocitala, ze otehotnim teď. Měla jsem toho hodně v práci, takže i barák jsem vypustila. S mámou je jen problém v tom, ze nejdřív bychom koupili ten barák, a když bychom našli něco jiného, je mi trapné ji v tom nechat. Ona tak velký barák nepotřebuje..
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o radu..
Momentálně bydlíme s manželem v baráku, kde bydlí i jeho otec. Máme společný vchod, kuchyň i záchod- vchod na záchod je v našem malém pokoji, kde by mělo mít pokojíček naše dítě, jsem ve 4.mesici.
S jeho tátou spolu nevychazime. Na baráku je plno věci, co se musí udělat, ale jemu se to nelíbí a mě zase nepřijde normální tam vychovávat dítě, hlavně když na opravu by ani nepřidal peníze..
Vyskytla se možnost od mé mamky, jít s ni a manželem do baráčku, který nebude potřebovat velké rekonstrukce. Mamka by měla svou domácnost a my tu svou. Ale já mám stejně strach. Bojím se, abychom se s mámou zase zbytečně nehádaly třeba ohledně výchovy a dalších různých věci. Nevím jestli zvládnu stěhování jinam, i když by to nebylo daleko.
Nejlepší varianta by byla jít do svého, ale hypotéku nám nedají. Teď za pomoci hormonů nejsem schopna rozhodnout jestli zůstat a předělat rychle barák, což by stalo hrozně moc peněz a stejně bychom neměli svou kuchyň ani koupelnu a nebo tedy využít pomoci mamky a jít do baráku s ni. Ano velké plus je, ze by nám mohla hlídat. Mamka pracuje takže moc ani nebývá doma.. ale nevím.. stále doma manželovi brečím.
Mohl by mi někdo napsat názor nebo radu co dělat? Klidně i zkušenost?
Omlouvám se za sloh.
Poprosím anonym, je to pro mě citlivé téma a mám tu známé..
Sla bych k mamce ❤️️❤️️❤️️
@Michelle_M asi jsem to nebrala tak hrozně dokud nepřišlo tehotenstvi.. teď jsem furt jen ve stresu, co budeme dělat..
@Anonymní píše:
@Michelle_M asi jsem to nebrala tak hrozně dokud nepřišlo tehotenstvi.. teď jsem furt jen ve stresu, co budeme dělat..
Ty hlavne bud rada ze mate strechu nad hlavou a prestan se nervovat. Miminku to nedela dobre
bez s mamkou bude to fajn, budete oddeleni a obcas Ti i pomuze… ja bych fakt nevahala!!!
A uz mate nejaky barak s mamkou vyhlidly? Neslo by koupit nejaky dvougeneracni se dvema vlastnimi vchody? U tchana bych nezustavala ani omylem… bydlela jsem do roka male takhle s tchanovci, protoze jsme staveli a bylo to celkem o nervy. A to mame vztahy dobre.
U tchána bych nezůstala ani omylem už jen ten záchod přes pokoj miminka? co to je za divnou dispozici?
Šla bych raději to bydlení s mamkou ale pokusila bych se sehnat nějaký dvojdomek..
@Anonymní píše:
@markytka3 ano, před tehotenstvim jsme řešili rekontrukce typu výměna oken, podlahy atd. Několikrát jsem potratila, takže jsem nepocitala, ze otehotnim teď. Měla jsem toho hodně v práci, takže i barák jsem vypustila. S mámou je jen problém v tom, ze nejdřív bychom koupili ten barák, a když bychom našli něco jiného, je mi trapné ji v tom nechat. Ona tak velký barák nepotřebuje..
nejak nechapu, jak koupili barak? mamka zadny nema a bavite se hypoteticky? nebo jaky barak by jste nejdriv koupili.
vy jste na tchanove baraku menili okna, podlahy apod., prestoze nemovitost neni vase a dispozicne je nevyhovujici? obcas zasnu, co se lidem urodi v mozku… meli jste nejakeho poradce na tu rekonstrukci - ja teda nejsem zadny stavar, ale prvotne bych predelala vnitrky dispozicne k obrazu svemu a pak se pustila do podlah a ostatniho.
vam treba nedoslo, ze kdyz chcete barak nasledne dispozicne predelavat, ze pujdou i podlahy pryc
hele u tebe fakt neni co radit ![]()
@Anonymní píše:
hlavně přestaň stresovat a brečet manželovi, určitě se přestěhujte k mamince, když spolu dobře vychází tvůj muž a maminka. Maminka ti třeba řekne něco k péči o dítě, s čím nebudeš souhlasit, ale tak si to uděláš dle svého. A budeš občas ráda, když dítě pohlídá, i od sebehodnějšího dítěte si každá matka ráda chviličku odpočine.
Brala bych to tak, že po dobu rodičovské budeme bydlet u mamky a pak se rozhodneme, co bude dál. Když máte u mamky samostatné bydlení, není fakt co řešit.
Tak už nebreč a začněte připravovat stěhování
![]()
Pokud si jediná dedička po mámě, tak bych šla bydlet k mámě s tím, že si doděláte rekonstrukci tak jak chcete. Pokud máš sourozence, pak doporučuji velice dobře zvážit a hlavně případně právně ošetřit rekonstrukci do máminho nebo tchánovho baráku - aby si pak neskončila tak jak moje máma, která taky šla bydlet k matce, s mým otcem udělali rekonstrukci co výrazně pozvedla cenu baráku a pak po smrti rodičů musela vyplatit sourozence i z tohoto navýšení ceny, protože odhadce řekl, že to není jejich a to že do toho dali peníze ho nezajímá. Něco podobného se stalo pak i jejímu bratrovi a jeho ženě - taky žili u tchyně a ta odmítla barák na nich přepsat i když ho matčin bratr kompletně zrekonstruoval - jak jejich část tak tu část kde žila ona. Pak když matčin brácha zemřel, tchyně řekla že barák podědí její děti rovným dílem, bez ohledu na to že zesnulý manžel její vlastní dcery do toho dal všechni jejich peníze. Dcera neměla jinou možnost než u ní s dětmi zůstat a modlit se aby neumřela a nemusela řešit dedičství se sourozenci. Aktuálně je to tak, že má už několik let nového přítele, ten taky platí všecko co se v baráku dělá, ale stará pani odmítá dát podíl na dome - nový přítel má hodně peněz tak to neřeší, ale přijde mi to strasné svinstvo od té staré paní, která takhle vlastně tahá z vlastní dcery a jejího druha peníze pro své další děti - nebot ten barák se zhodnocuje i pro ně i když do jeho opravy nedali ani korunu, ale když se bude delit dedicstvi tak peníze nebo podíl si uplatní.
@markytka3 samozřejmě věděli. Chtěli jsme barák předělávat tak, aby vyhovoval oběma- což nejde. Ano barák je sice jeho ale vše finančně jde za námi. Což se mě nelíbí.