Bydlení - přestěhovat se nebo zůstat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.9.19 16:01

@P4ja právě proto jsem to teď nechala na manželi. Dala jsem navrh, pro a proti a ze se musí sám rozhodnout. On se svým tátou od mala nevychází. Jeho táta hodně pije, a neumí nic řešit v klidu. Manželi jen dávat příkazy, ale slovo “prosím” od nej neslyšel hodně dlouho.. ale ohledně stěhování na nej netlačím

• Citovat
  • Upravit
13197
30.9.19 16:11
@nelyleia píše:
@markytka3 ja bych radeji strkala prachy do neceho co bude jednou moje nez platila najem v kralikarne… to je zase muj nazor. A nezlob se na me ale jestli ty by jsi nevyhodila chlapa co by ti sahal na deti tak to mas v hlave dost vymetene… takovy chlap by mi neprekrocil prah… :mavam: :mavam: :mavam:

jezis, ty jsi natvrdle stvoreni :-) :-) :lol: oni ted strkaji
penize do ciziho, mamince taky budou davat do ciziho, co to je pravni pojem - " co jednou bude moje"??? ten neznam. myslis, ze kdyby doslo na dedicke rizeni, zakladatelce by stacilo rici „ale maminka slibovala, ze nam dum bekdy da“ a lup, ostatni dedici by byli vyskrnuti? :-))) dokud na ne nemovitost nebude napsana, nikde nemaji pravni jistotu, ze to jednou bude jijech. ntb. vyhodit chlapa, co ti saha na deti, pravne sama od sebe fakt nemuzes :-) myslim, ze se ti to tam holky snazily vysvetlit, ale koukam marne. vis, zijeme v pravnim state a plati zde urcite zakony (dedictvi, sjm apod.) je treba se ridit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 16:18

@markytka3 a kdo říká, ze barák se nenapíše rovnou na nás? To jsem tady vůbec neuvedla, tak nevím co furt děláš chytrou! U mamky mám jistotu bydlení. A barák by do dědictví nešel, už proto ze sourozenci mají své byty, které jim mamka koupila ve stejné hodnotě jako barák. U manžela by šel barák a pozemky napůl s jeho sestrou.

• Citovat
  • Upravit
101641
30.9.19 16:59
@Anonymní píše:
@markytka3 a kdo říká, ze barák se nenapíše rovnou na nás? To jsem tady vůbec neuvedla, tak nevím co furt děláš chytrou! U mamky mám jistotu bydlení. A barák by do dědictví nešel, už proto ze sourozenci mají své byty, které jim mamka koupila ve stejné hodnotě jako barák. U manžela by šel barák a pozemky napůl s jeho sestrou.

Ale uváděla, že až ho splatí, tak ho napíše na Vás… tak nekecej, plus to, že by do dědictví barák nešel je taky pěkná pitomost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 17:09

@j.a.n.i1 když bude barák napsaný na mě tak proč by měl jít do dědictví? :D ano až ho splatí, což tedy budou tři roky.

• Citovat
  • Upravit
92
30.9.19 17:15

@markytka3 predpokladam ze sepisou nejakou smlouvu kdyz pujdou zit a strkat penize do majetku kde bude zit i jejich matka. A vyhodit chlapa z baraku kde nema ani trvale ani to neni majetek jeho manzelky muze… natvrdlost si nech od cesty… s Vama je to marne… koncim protoze mam na starost mnohem milejsi veci nez tady ztracet cas s nekym jako jste vy pani chytre :mavam: :mavam: :potlesk: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
30.9.19 17:15
@Anonymní píše:

no vzhledem k tomu, ze jsi psala neco o hypotece na mamku, tak prepis na vas by sel asi tezko :-))) no hlavne, ze mate vse domyslene :-))) vzhledem k tomu, jak jste dopadli s bydlenim u tchana, kde jste si „taky mysleli“… tak si „myslete“ i dal a budte vdecni, ze mate kde hlavu slozit… nez se do neceho pustite, radim zlepsete si svoji financni gramotnost :mavam:

Příspěvek upraven 30.09.19 v 17:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
30.9.19 17:18

@markytka3 a propo nevim jak hrozne vztahy mas ty. Ale me by teda moje vlastni matka takhle nikdy nevysachovala z majetku… jestli Tebe jo a bala by jsi se do toho jit, tak mi te je uprime moc lito smutne rodinne vztahy :-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 17:19

@markytka3 až mamka doplatí hypotéku, tak se to napíše na mě. Což můžou být třeba tři roky zejo. Ještě něco?

• Citovat
  • Upravit
13197
30.9.19 17:21
@nelyleia píše:
@markytka3 a propo nevim jak hrozne vztahy mas ty. Ale me by teda moje vlastni matka takhle nikdy nevysachovala z majetku… jestli Tebe jo a bala by jsi se do toho jit, tak mi te je uprime moc lito smutne rodinne vztahy :-(((

co to jako placas? jake vysachovani z majetku??? mas alespon elementarni predstavu jak funguje pravne dedicke rizeni? :zed: :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
30.9.19 17:22
@Anonymní píše:
@markytka3 až mamka doplatí hypotéku, tak se to napíše na mě. Což můžou být třeba tři roky zejo. Ještě něco?

muze i rok, ale klido i 30 let, na cem zalezi jiste je ti jasne :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
30.9.19 17:25
@Anonymní píše:. A barák by do dědictví nešel, už proto ze sourozenci mají své byty, které jim mamka koupila ve stejné hodnotě jako barák.

o tomhle jsi fakt presvedcena??? tohle ti rekl kdo? :-)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 17:27

@markytka3 na výši hypotéky, měsíční splatce?
Hrozně chytrá jsi viď? :D

• Citovat
  • Upravit
13197
30.9.19 17:35
@Anonymní píše:
@markytka3 na výši hypotéky, měsíční splatce?
Hrozně chytrá jsi viď? :D

no vzhledem k tomu, ze ani nemate vybranou nemovitost, uz ted vys, ze ji mamka splati za 3 roky. ale vlastne je to jedno, vzdyt by dle tebe do dedictvi ani nesel bo
mamka uz koupila byty sourozencum :potlesk: :potlesk: hele, tvym sourozencum
koupila byty za xx milionu a tebe necha zit v dome s tchanem
v koupelne??? vas nebere stejnou
 mirou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
30.9.19 17:36

@markytka3 @markytka3 no je evidentni ze s tim mas zkusenosti. Bobisku je mi te lito. Ja a predpokladam i pani ma jistotu v tom co dela. Ne kazdy ma rodinu na ho.no a nekde se da i domluvit sepsat smlouva o tom komu majetek bude jednou patrik atp… no diky bohu ze mam rodinu jakou mam a neokradame se :))) a anonymce drzim pesti at vse vyjde jak ma :srdce: :srdce: :srdce: s maminkou to bude fajn ja bych ji tu brala hned :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný