Bydlení - přestěhovat se nebo zůstat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.9.19 14:11

@Lumíkovec právě koukame tak, abychom měli každý svůj vchod, každá svou kuchyň, koupelnu, pokoje. Mamka nám to podala tak, ze ona barák splatí a pak ho napíše na nás, aby po její smrti zůstal nám. Sestře i bratrovi byt dala. My s manželem jsme chtěli radši barák a mamka chtěla z bytu do baráku, tak to mělo být řešení..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.19 14:19

@markytka3 mamka ho chce kupovat, čekala na naše rozhodnutí. Okna se dělat musela, protože byla v baráku zima. Takže logicky se měnila na plastová. Podlahy jsme si dělali u sebe, protože byly špatné. Elektřinu jsme začali řešit teď. Ale nehodlám platit rekonstrukci sama. A on mi na ni nepřidá. No stavař nejsi, tak proč děláš chytrou. Samozřejmě jsme to řešili všude možně. Ale co já s tebou řeším. Poradit nechceš, jen mas plnou pusu kecu jak jsme hloupí.

• Citovat
  • Upravit
92
30.9.19 14:25
@Anonymní píše:
@markytka3 mamka ho chce kupovat, čekala na naše rozhodnutí. Okna se dělat musela, protože byla v baráku zima. Takže logicky se měnila na plastová. Podlahy jsme si dělali u sebe, protože byly špatné. Elektřinu jsme začali řešit teď. Ale nehodlám platit rekonstrukci sama. A on mi na ni nepřidá. No stavař nejsi, tak proč děláš chytrou. Samozřejmě jsme to řešili všude možně. Ale co já s tebou řeším. Poradit nechceš, jen mas plnou pusu kecu jak jsme hloupí.

Kasli na ryoani. S mamkou si sedni domluv se rekni ji sve pocity ze se bojis aby jste si nelezli do “zeli” a bylo soukromi jake ma byt. Ja ych takove bydleni dvougeneracni s mamou brala hned. Pohlida, poradi. Proste si jen urcot pravidla a je to :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
30.9.19 14:27
@Anonymní píše:

Jdi k mamce, nenervuj se…pokud budete mít každá svojí domácnost, soukromí…šla bych tam.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
30.9.19 14:30

Obe varianty jsou špatné, ale pokud z jakéhokoliv důvodu nedosahnete na vlastní bydlení, volila bych žití s matkou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.19 14:35

@nelyleia já to tak beru taky.. hlavně manžel pracuje od rána a kolikrát se vrací pozdě večer. Někdy musí i přes noc a já se doma sama bojím. Ona nám chce jen pomoct a jak jsem psala, chodi do práce, předěláva teď chatu, tak jezdí tam. Není to tak, ze by seděla doma na zadku a nutně si prosazovala svou

• Citovat
  • Upravit
92
30.9.19 14:41
@Anonymní píše:
@nelyleia já to tak beru taky.. hlavně manžel pracuje od rána a kolikrát se vrací pozdě večer. Někdy musí i přes noc a já se doma sama bojím. Ona nám chce jen pomoct a jak jsem psala, chodi do práce, předěláva teď chatu, tak jezdí tam. Není to tak, ze by seděla doma na zadku a nutně si prosazovala svou

No tak tim tuplem nevahej a valte za mamcou :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
30.9.19 14:51

Me neprijde bydleni s mamkou v svougeneracnim spatne. Vazne to ma vyhody. Jasne, jsou lidi, co jsou samotari a nikoho moc nesnesou. Me osobne tohle bydleni se vsemi blizko vyhovuje. I ted bydlime tak, ze na jednom velkem pozemku jsme postavili dum ja s manzelem, vedle jeho bratr a manzelkou a puvodni dum maji na pozemku kluku rodice. A o par vesnic dal pred par lety postavila dvojdum moje sestra s nasi mamkou :lol: chces vecer do kina? Das sousedum chuvicku. Potrebujes si odskocit do kramu a dite spi, reknes u sousedu, ze jses za 10 minut zpet a kdyby ne, neco se stalo… V nedeli obcas tchyne uvari obed. Vypustis dite na zahradu, tam se ho hned nekdo ujme… my jsme spokojeny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 15:00

@Lumíkovec děkuji, jsem ráda za takovou zkušenost, všude čtu jak je to hrozné a nedělá to dobrotu. pro nas by toto bylo řešení. Mohli bychom si dojít s manželem na večeři, do kina, mamka by si užila vnoučata. Nemusela bych řešit, že musíme dítě odvést k mamce a pak ho bud v noci nebo ráno vyzvednout. Jen stále nechápu, proč to hodně lidem nevyhovuje?

• Citovat
  • Upravit
13197
30.9.19 15:01
@nelyleia píše:
Kasli na ryoani. S mamkou si sedni domluv se rekni ji sve pocity ze se bojis aby jste si nelezli do “zeli” a bylo soukromi jake ma byt. Ja ych takove bydleni dvougeneracni s mamou brala hned. Pohlida, poradi. Proste si jen urcot pravidla a je to :)))

klido, at na me kasle, co je mi po ni :-) no jestli ty ji poradis, jako autorce ve vedlejsi
diskuzi, az te holky usmernily, ze nemas kafrat do neceho, cemu nerozumis :-) ntb. podlahy se pri rekonstrukci se delaji az uplne posledni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
30.9.19 15:06

@markytka3 holky usmernily? Myslis tu jednu vulgarni pani co si poradne ani neprecetla stav a situaci autorky? Prosim nebud k smichu :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 15:06

@markytka3 Nevíš nic, co jsme na baraku dělali, proč jsme to dělali. Byli jsme rozhodnuti udělat si část baráku a tu jsme si udělali. Ty si představuješ rekonstrukci jinak, než my bychom dělali ;)

• Citovat
  • Upravit
9935
30.9.19 15:18
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o radu..
Momentálně bydlíme s manželem v baráku, kde bydlí i jeho otec. Máme společný vchod, kuchyň i záchod- vchod na záchod je v našem malém pokoji, kde by mělo mít pokojíček naše dítě, jsem ve 4.mesici.
S jeho tátou spolu nevychazime. Na baráku je plno věci, co se musí udělat, ale jemu se to nelíbí a mě zase nepřijde normální tam vychovávat dítě, hlavně když na opravu by ani nepřidal peníze..
Vyskytla se možnost od mé mamky, jít s ni a manželem do baráčku, který nebude potřebovat velké rekonstrukce. Mamka by měla svou domácnost a my tu svou. Ale já mám stejně strach. Bojím se, abychom se s mámou zase zbytečně nehádaly třeba ohledně výchovy a dalších různých věci. Nevím jestli zvládnu stěhování jinam, i když by to nebylo daleko.
Nejlepší varianta by byla jít do svého, ale hypotéku nám nedají. Teď za pomoci hormonů nejsem schopna rozhodnout jestli zůstat a předělat rychle barák, což by stalo hrozně moc peněz a stejně bychom neměli svou kuchyň ani koupelnu a nebo tedy využít pomoci mamky a jít do baráku s ni. Ano velké plus je, ze by nám mohla hlídat. Mamka pracuje takže moc ani nebývá doma.. ale nevím.. stále doma manželovi brečím.
Mohl by mi někdo napsat názor nebo radu co dělat? Klidně i zkušenost?
Omlouvám se za sloh.
Poprosím anonym, je to pro mě citlivé téma a mám tu známé..

A co najem? Bydlet sami v najmu, sice vam budou „utikat“ penize, ale za me lepsi nez bydleni at uz s tchanem nebo s mamkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 15:23

@Kotatko03 manžel do najmu nechce.. Já bych asi i klidně šla, i když to jsou zbytečně vyhozené peníze..

• Citovat
  • Upravit
21091
30.9.19 15:32
@Anonymní píše:
@Lumíkovec děkuji, jsem ráda za takovou zkušenost, všude čtu jak je to hrozné a nedělá to dobrotu. pro nas by toto bylo řešení. Mohli bychom si dojít s manželem na večeři, do kina, mamka by si užila vnoučata. Nemusela bych řešit, že musíme dítě odvést k mamce a pak ho bud v noci nebo ráno vyzvednout. Jen stále nechápu, proč to hodně lidem nevyhovuje?

No, my máme s mamkou supe vztah, ale myslím, že je fajn bydlet si každý sám. Ano kousek od sebe, to souhlasím. Ale je to tom, že je lepší si to doma pískat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný