Bydlení u babičky kvůli škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14103
12.1.26 18:26

Asi budu jediná, které to nepřijde jako problem? Když oba chtějí?

Proč to není vhodné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
12.1.26 18:26
@Veveří píše: Více

ale pořád se dojíždí, ztráta času, zpoždění spojů, hlavně v zimě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
12.1.26 18:27
@Flyingfrog píše: Více

já to také moc nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
12.1.26 18:29
@Veveří píše: Více

ale dítě má zájem o to jiné gymnázium, a dojíždět 2× denně do bližšího gymplu po 45minutách je daleko náročnější, než aby dítě bydlelo u babičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
12.1.26 18:33
@Flyingfrog píše: Více

já jsem z toho pochopila, že pro všechny je dítě majetek matky a babička by dítě mohla ovlivňovat svými názory :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
12.1.26 18:40
@stinga píše: Více

Spíš si má člověk užít s dítětem jeho dětství, dokud to jde. Někdy si kladu otázku, jestli je víceleté gymnázium opravdu nutné. Pro každého určitě ne (pokud vyloženěně ZŠ netrpí). I se 4G se dá vystudovat VŠ s červeným diplomem. Ale každého věc, zakladatelka se nějak rozhodne, ať si myslíme, co chceme, a beztak u nich ještě zasedne rodinná rada včetně otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
12.1.26 18:45

Ciste prakticky si to nejako neviem predstavit, predsa na zdruzenie chodia rodicia, ked sa nieco stane (choroba, zlomyselnost, nehoda) tak sa vola rodicom.
Ale rodicia vlastne nebudu mat predstavu, pretoze sa cez weekend dozvedia ze sa v skole stalo NIC.

Ked si predstavim tak 12r je tak samostatna a schopna ze o ucenie by som nemal obavu, na druhu stranu jej o 2r starsi brat by skoncil zo samymi 5kami - tym som chcel povedat ze kazde dieta aj kazda babicka su ine povahovo, fyzickymi/mentalnymi moznostami a treba vzdy zvazit konkretny pripad.

Skor by som mal obavu co mimo skolu? To bude sediet u babicky? Ked si chce pritiahnut kamaratky, predsa len babicka je asi starsia ako mamicka a obecne by som predpokladal ze bude skor preferovat svoj klud…

Napriklad ked hrame stolovu hru v 4 je to vzdy zabava, ked hrame 2 tak to nebavi ani mladych ani mna. Ked diskutujeme dovolenku, alebo nejake vazne rozhodnutie sme zase vsecia 4 k diskusii, takto by bola od toho vsetkeho odstrihnuta.

Videl som 92r babicku tancovat, ale to rozhodne nieje reprezentativny pripad a dost pochybujem ze si babicka s nou pojde opekat. Mal by som obavu ze sa cely jej svet zmensi na skolu a tablet a to by sa mi nepacilo.

Netvrdim ze to nema pozitiva, ale u mna prevladaju skor negativa. Podla mna to bude pre babicku vacsia zataz ako si pripusta, pre malu to zase bude vacsia osamelost ako si pripusta. Nesuhlasil by som. Pre istotu by som si este pozrel ratingy tych skol o ktore sa jedna. Keby tam bol nejaky velky rozdiel zvazil by som ci to rozhodnuitie neprehodnotim, ale obecne si nemyslim ze druhy stupen budu nejake priepastne rozdiely ktore by ju obmedzili pri vybere dalsieho studia/povolania…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
12.1.26 18:51

To vubec, ja bych na bydleni sverila dite mame i tchyni, ale ne v 11 letech, kdy je jeste „maly“. Chci s nima byt, prozivat s nima, ucit se s nima, vedet jak se citi. Ne ho videt prakticky jeden den v tydnu - v patek prijet a v nedeli se zas pakovat k babicce.
Kdyby to byla kombinace ze tam prespi treba 1× v tydnu kdy ma skolu delsi a zbytek jezdi domu tak bez problemu.
Ja bych to ale s ditetem resila hodne a vysvetlila mu, co mi na tom vadi a na ten gympl by bez problemu mohlo v 15 i s babickou, ja jsem tedy byla na intru od 15 do 17 a bylo to moc fajn, rada na to vzpominam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.1.26 18:52
@Anonymní píše: Více

Za mě ne. Pro mě - absurdní představa, že takhle malé dítě nechám přes týden u kohokoli. A že si to upekli s babičkou by mě fakt moc nezajímalo. Pokud chce jít chlapec na víceleté gymnázium, pak buď v dojezdové vzdálenosti, nebo na gympl po devítce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
12.1.26 18:55

Ať si lidi klidně odlifrují děcka kdy chtějí, třeba od 7 na boarding school, nebo od školky k babičce, co je doma a může dítě vyzvedávat každý den po o. Nebo jako Brejchová k sestře od narození. Nebo k bohatému strýčkovi do Ameriky. Já tu jenom píšu za sebe, že by se mi to moc nepáčilo. :dance:. Majetek matky pro mě děcka nejsou, ale spíš vzrušující možnost vylepšovat svoje geny, pozitivně zasahovat do vývoje, něco se zpětně o sobě dozvědět a mít svojí vlastní komunitku ( rodinu psát nebudu, v dnešní době sprosté slovo) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
12.1.26 18:59

V 11 letech stále ještě probíhá výchova dítěte, a ano, i ohledně jeho názorů. To je práce rodičů. Babička není rodič dítěte. Není to její role.

Nehledě na to, že většina rodičů má svoje děti rádo, a ano, to eventuálně zahrnuje nestát jim v cestě k vlastnímu životu, ale fakt ne v 11 letech.

To, že dítě není majetek ještě neznamená, že role babičky a matky (nebo rodiče obecně) ja na stejné úrovni a že mají ve výchově vnoučete stejné slovo a zodpovědnost.

Chápu, že pokud někde chybí např otec, tak babička může do jisté míry tu rodičovskou roli kompenzovat, ale zakladatelka nepsala, že by tohle byl ten případ. A i kdyby. Tak taková situace vzniká s přítomností rodiče, ne že babička s dítětem něco upečou, matce to oznámí, a ta má povoleno jedině sklapnout podpatky a vykonat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
12.1.26 19:02

no, tak tohle by třeba mě vůbec nenapadlo.Ale prostě bych nechtěla nebýt s dítětem v posledních pár letech jejho dětství. Odcizí se, v nejcitlivějším věku bude dítě mimo rodinu. Zřejmě by muselo jezdit k babičce už v neděli večer, takže většinu týdne mimo domov. A to proč? Kvůli gymplu, na který může jít až za pár let? Za mě je to blbost a nikdy bych to nedovolila i kdyby babička byla mladá, skvělá úžasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8951
12.1.26 19:06

Těžko jiný něco pochopí, když nemá vlastní zkušenost. Pak se snadno soudí.

Příspěvek upraven 12.01.26 v 19:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
12.1.26 19:13

Já jsem asi zaujatá. Ale matka si vybrala, co je pro ni důležité, když se odstěhovala na konec světa, kde se musí všude dojíždět :nevim: má svůj domeček, bez ohledu na ostatní, tak ať si ho užije :jazyk: navic, ten cas 45 minut, to vam jezdi autobusy treba kazdych 5 minut, nebo jak jsi to zvladla nacasovat, kdyz ani nevis, v kolik hodin jim bude zacinat/koncit vyucovani? Jestli jezdi bus 1× za 30 minut, coz bych spis tipla víc, vzhledem k tomu, jak je to daleko a k tomu, ze do 60 km vzdaleneho mesta nelze jednoduše dojet, tak to realne nebude dojezd 45 minut ale 1 hodina 15 min, když to špatně naváže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
12.1.26 19:18

Nesouhlasila bych, pokud má možnost i jiných gymplů s dojezdem z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin