Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@hanka.br. píše: Více
Někdo chce mít dítě doma, jiný mu dá křídla a nechá rozletét. Obě cesty jsou v pořádku.
Zakladatelka asi ví, jakou povahu má její dítě a výhledem k tomu, jak mluví o babičce, by tam dítě určitě nebylo bezprizorní.
Tak kdyby jim to tak vadilo, tak by se přeci hroutily, měly nějaké problémy. Nemají. Dokáží si velmi rychle udělat kamarády kdekoliv.
@Anonymní píše: Více
a kolik je dětí, které v 11 letech jen tak zničeho nic vymyslí, že se odstěhuje od rodičů a půjde na školu, která je 60 km. Jak tohle to dítě vůbec napadne, nebo že by to vymyslel někdo jiný?
Osobně znám takové dítě, které mělo v tomhle věku ambice. Ani takhle malé neopustilo domov. Škola byla 15-20 minut autobusem. Po roce na gymnáziu se vracela zpět na ZŠ. Puberta a tlak ji semlel. Původně jedničkářka spadla na dno. Chytla se špatné party a společnosti. Téměř propadala. Rodiče jsou šťastní, že se alespoň vyučila. Že nemá ve finále jen ZŠ. Původní kolektiv na ZŠ ji zpět nevzal.
@renap píše: Více
Tak jsou děti, které se zajímají o vzdělání v dřívějším věku. Moje dítě třeba už na začátku prvního stupně vědělo, co chce v budoucnu studovat. A těch cílevědomých dětí je dost. Jen je mnohdy rodiče nevnímají, berou to jako jejich rozmar. Nebo si stejně jako ty myslí, že to za mě vymyslel někdo jiný.
@renap píše: Více
Tak děti napadne leccos, ale má rodiče, kteří mají mít rozum.
@MamaZBrd píše: Více
Ale ve finále je mi to fuk, svému dítěti bych tohle neudělala.
Jinak mám kamarádku, kterou rodiče v 11 poslali do boarding school v jiné zemi a vídali se jen o prázdninách. Žádné následky to na ní nenechalo a s rodinou má moc krásný vztah.
Chtěla bych vidět ty rádkyně zde, které tak tleskají, aby dítě v 11 šlo mimo domov. Jestli jejich děti půjdou takovou cestou. Ať ony náhodou nejsou sobecké matky.
Moje dítě ví od 3 let, co chce jednou dělat a jde si za tím. Nikdo to doma neděláme, takže z naší strany není žádný tlak.
Za mě jsou obě školy srovnatelné, možná ta u babičky lehce lepší.
Osobně se od začátku spíš přikláním k tomu, že zůstane doma.
@Anonymní píše: Více
Spíš bych se zamyslela nad tím, proč takhle malé dítě nechce být doma.
@stinga píše: Více
A čeho, třeba výtvarky a tělocviku?
To má stačit? Nikdy, to pro mě vůbec není argument…
není to spíš, že chce na gympl, ale nechce dojíždět na ten bližší?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.