Bydlení u babičky kvůli škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2261
12.1.26 16:55

Bude mít tolik učení, že to jestli je doma nebo u babičky ani nepozná. Když zvednete pozadí, můžete ho ve středu odpoledne u babičky navštívit. Jestli chce, nechte ho tam bydlet. Vyšla bych dítěti vstříc. Denní dojíždění je úmorné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cest0vatelka
12.1.26 16:55
@Anonymní píše: Více

Tak v tom případě bych mu nebránila v rozletu a nechala ho jít k babičce. Štěstí dítěte je pro mě totiž nejdůležitější.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.26 16:59

@Cest0vatelka opravdu bys kvůli dítěti prodala dům a šla do bytu? Protože se obávám, že za cenu domu u nás bych dům ve větším městě nepořídila. Těch problémů je samozřejmě víc. Pokud by z děti jedno chtělo do města druhé ne, komu bys vyhověla?
Co se zvířaty? Máme psy, kočky, králíky, kachny, slepice.

• Citovat
  • Upravit
1823
12.1.26 17:00

Bydlení u babičky je myslím bezpečnější, než dojíždění. Jde o čtyři noci v týdnu. Dítě bude mít taky lepší kontakt se spolužáky a bude se moci pohodlněji zúčastnit mimoškolních akcí. Získá víc samostatnost, bude moci babičce pomáhat, doma by díky dojíždění bylo dítě z domácích prací,,osvobozeno". A bude mít o ty dvě + - hodiny víc času na přípravu do školy. Že mu je teprve 11, to mně tedy přijde taky málo, no. Za mě bylo tedy pohodlnější, když se na gympl chodilo v patnácti. Nevím, jak bych se tvářila na to, že dítě půjde tak brzy z domova. Na druhou stranu, když jste si pořídili domek v místě, kde možnost studia není, asi se s tím muselo počítat. Pokud to je vesnice, znamená to v mnoha případech celoživotní dojíždění obyvatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cest0vatelka
12.1.26 17:01

Nešla bych už na začátku bydlet někam daleko od města, kde jsou dobré školy. Takže bych se tomuhle problému vyhnula. Pokud by mým snem byl život v nějaké zapadlé vesničce, tak bych tam šla ať ve chvíli, kdy by děti byly z domu.

• Citovat
  • Upravit
1823
12.1.26 17:05

Bydlení u babičky je myslím bezpečnější, než dojíždění. Jde o čtyři noci v týdnu. Dítě bude mít taky lepší kontakt se spolužáky a bude se moci pohodlněji zúčastnit mimoškolních akcí. Získá víc samostatnost, bude moci babičce pomáhat, doma by díky dojíždění bylo dítě z domácích prací,,osvobozeno". A bude mít o ty dvě + - hodiny víc času na přípravu do školy. Že mu je teprve 11, to mně tedy přijde taky málo, no. Za mě bylo tedy pohodlnější, když se na gympl chodilo v patnácti. Nevím, jak bych se tvářila na to, že dítě půjde tak brzy z domova. Na druhou stranu, když jste si pořídili domek v místě, kde možnost studia není, asi se s tím muselo počítat. Pokud to je vesnice, znamená to v mnoha případech celoživotní dojíždění jejích obyvatel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
12.1.26 17:08

Ja bych to nepovolila, v 15 jo ale v 11 ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 17:14

Nedala bych, ale my máme gymnázium v dojezdové vzdálenosti a v podstatě tu je na území od 12km do 30km několik gymnázií, takže všechny v dohezdove vzdálenosti a pokud ho máte mimo dojezdovou vzdálenost, tak bych tam dítě nedala…nemá ani žádné kroužky v místě bydliště, kterých by se vzdal?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.26 17:18

Jo takže se Ti hodí jedno dítě odložit :roll: to je mazec :roll: vůbec bych se do takových věcí nenechala od prarodičů manipulovat :roll:

• Citovat
  • Upravit
9337
12.1.26 17:19

A ta škola je jediný pravý důvod? A s babičkou se stýká často? Má ještě nějaké sourozence? A je to fakt babička, nebo tchyně? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
12.1.26 17:20

Ahoj,

babička bude asi tchýně, že? Pokud babička zvládá, je vitální, čilá a v pohodě, nebránila bych se. Já byla na pohovoru do domova mládeže (infr) a tam 11leté děti byly :nevim:
Já jako matka bych hledala školu v místě bydliště. Sama mám 10letou dceru a nedala bych ji. Momentálně má i lehce pubertu, klackovatí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 17:21

Nehodí. Myslela jsem to tak, že máme děti dvě, takže se těžko můžeme stěhovat podle přání obou dětí, hlavně kdyby jedno chtělo tam a druhé jinam.

• Citovat
  • Upravit
32158
12.1.26 17:22

Za mě dojíždět, bydlení u babičky bych nepovolila. Je to na celý týden každý den, bylo by to v podstatě všechno pod dozorem a vlivem babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 17:23
@Takyjedna píše: Více

Ano, škola je jediný důvod. Je to moje mamka. Máme děti dvě. S babičkou se vidí, co to jde, mají hezký vztah.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.26 17:24
@chs.jasmin píše: Více

V místě bydliště máme ZŠ a má možnost jezdit do města, což je 30-45 minut dveře - dveře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin