Bydlení u rodičů před stěhováním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
27.1.25 12:33
@hospodki píše: Více

Přispívat určitě budeme, s tím počítám 🙂 Máma je docela narcis, nicméně je často v práci o víkendech bývá pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
27.1.25 12:35

@merllin13 to jsou celkem podstatné a pozitivní informace, tím pádem to s ohledem na peníze a školku za pár měsíců ne-komfortu stojí..

jestli jde, jak píšeš, u mámy o velký dům, tak třeba kuchyni bych provizorně vyřešila stolem s vařičem (dá se koupit dvouplotýnkový za pár stovek) a rychl. konvicí plus třeba mw s grilem / remoska a takový ten základ jako snídaně, svačiny, ale i rychlé večeře, bych si řešila sama s mužem a dítětem… do společné kuchyně bych chodila jen na „větší vaření“, kde už víc potřebuješ po ruce dřez apod.
zřejmě bych si pořídila i nějakou menší lednici (dá se koupit na bazoši za dva litry)
prostě bych si s mámou sedla a pořešila tyhle provozní věci…
myslím, že pár měsíců to vydržet jde, pokud říkáš, že je tam dost místa
v létě je navíc super pro dítě zahrada, můžete trávit čas spíš venku na terase/zahradě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10225
27.1.25 12:37

NE. Nervy mám jen jedny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
27.1.25 12:44
@1010 píše: Více

hele, tady převažují pozitiva tohoto dočasného řešení…

navíc máma prý o víkendech nebývá doma, to je taky podstatné…
přes týden bych to pofackovala ve svém pokoji na vařiči a dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16500
27.1.25 12:47
@merllin13 píše: Více

Já si myslím, že kdyby byla tvá mamka zase až tak špatná, že by vám to určitě nenabízela a bylo by jí to úplně fuk, jestli ušetříte a jak budete řešit školku a jiné věci…
Chce vám pomoct a určitě to myslí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.25 12:51

Tak školku můžete řešit jen bydlištěm u rodičů. Vezmou ho od září a nastoupí později. Jen budete od září platit. Takže tohle bych jako plus bydleni u rodičů nebrala.

• Citovat
  • Upravit
5314
27.1.25 13:04

Jsem zásadně proti vícegeneračnímu bydlení, ale 1/2 roku bych to dala. Plus bych jako velký bonus brala to, že dítě nebude muset měnit školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
27.1.25 13:07
@Černá Madonna píše: Více

Tak pokud je fakt narcis, těžko říct, mohla chytnout spasitelsky komplex a zakladatelka to bude mít do konce života na talíři, jak je „zachranila“.
Ale to je něco, co my nevyřešíme, objektivně ta pozitiva převládají, ale jak to mají mezi sebou, to musí vědět ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
27.1.25 13:12

@merllin13 jak to, ze budete muset platit hypo, kdyz je dum ve vystavbe? To se preci plati jen nejaka zaloha, ni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2771
27.1.25 13:18

@merllin13 no tak to je za chvilku…jestli se s tvojí maminkou snesete a máte normalni vztah, tak je to super příležitost…a hlavně i kvůli té školky, vem si jaký je problém s místema ve školkách a teď byste ho od září dali v místě vašeho současného bydliště a třeba v polovině roku by bylo problém ho umístit do školky, kde budete bydlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
27.1.25 13:21

S jednou koupelnou pro všechny bych do toho nešla. Už vůbec ne s narcistní matkou, se kterou se štěkáte. 150k nejsou žádné peníze v dnešní době, to by mi nestačilo ani na akutní rezervu, určitě by mi to nestálo za půl roku nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2771
27.1.25 13:25

A navíc jde o tvoji mamku, takže myslím, že byste se dokázali domluvit na provozních věcech v pohode. Jo kdyby to byla tchyně, tak už bych uvazovala, jestli do toho jít, když tam budeš trávit většinu casu :D ale jak sama píšeš, tvoje mamka je často pryč a i o víkendech.

My bydlíme v domě s rodiči, jakože máme patro a taky mi mamka někdy leze na nervy a nechápu některé její názory :D ale teď vidím i pozitiva, sem tam nám uvaří, takže místo vaření se můžu věnovat malé, když chci skočit do obchodu nebo někam, tak malou pohlída, protože bydlí hned dole, když mi něco pochybi, tak jdu za ni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
27.1.25 13:32
@Ahep píše: Více

Plati se uroky. Vezmes si hypo, fixnes na 5 let a zacnes platit uroky plus ti zacne bezet fix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
27.1.25 13:34

Šla bych do toho. Už klidně od jara. Je to velká částka co můžete ušeřit. a ještě navíc ta školka…pro syna bude lepší jak půjde do školky tam kde bude chodit hned od záři.
Za mě jednoznačně ano. Pár měsícu to vydržítě to nepohodlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2421
27.1.25 13:34

Kdyz to je na chvili a kvuli te skolce, tak bych do toho sla ☺️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová