Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Proč bych kopala do země? Když je tam pumpa
abys zavedla tu vodu ne. Nebo napojis hadici na pumpu? Jsi nevedela, ze kdyz chces pozemek zasitovat vodou, musis se napojit na vodovodni rad, ktery je prekvapive vedeny v zemi?
@matkabagristy píše:
abys zavedla tu vodu ne. Nebo napojis hadici na pumpu? Jsi nevedela, ze kdyz chces pozemek zasitovat vodou, musis se napojit na vodovodni rad, ktery je prekvapive vedeny v zemi?
A ty víš jestli se ta voda dá pít z té studny?
@Anonymní píše:
nevim, je to v tomto pripade uplne fuk
Ty tady zavrhujes chaty s tim, ze jim chybi voda, elektrina, topeni… A jako alternativu predkladas MH na pozemku, ktery nema vubec nic. Furt ti to nedocvakava? Ze je to blby napad?
@Anonymní píše:
Aha, takze když nebude pitna, tak ji budes na myti nosit v kyblu…
@j.a.n.i1 píše:
Aha, takze když nebude pitna, tak ji budes na myti nosit v kyblu…
Pokud by pitná byla, tak skvělé. Pokud ne, pátrala bych se, zda je tam někde poblíž jiný zdroj pitné vody např studánka nebo býva kohout v zahrádkářské kolonii. S nošením vody v kýblu ( preferovala bych spíš v konvi ) problém nemám. Měla bych? Však si lidi tahají plata pet lahví vody ikdyz doma tu vodu mají..A ti lidé, domácí, ikdyby jen přes léto, se tam taky nějak umyvat musí. Každopádně jsou i takové metody jako plechové necky, pod kterymi se zatopí na zahradě.
@Lucie_Sx píše:
Tak ono to zasitovani neni az tak nemozny ci drahy (treba u elektriny je drahy od metru ten kabel, kterym se to tahne do baraku, takze staci byt blizko u sloupu).
Spis je kolem toho hromada papirovani a dlouhy cekacky, takove jednani s CEZem je chutovcicka.
Taky si myslím, že veeelmi záleží na vzdálenosti od sítí. Je to logické. Nejsem inženýr. Ale zjistit si vše můžu
@Anonymní píše:
Pokud by pitná byla, tak skvělé. Pokud ne, pátrala bych se, zda je tam někde poblíž jiný zdroj pitné vody např studánka nebo býva kohout v zahrádkářské kolonii. S nošením vody v kýblu ( preferovala bych spíš v konvi ) problém nemám. Měla bych? Však si lidi tahají plata pet lahví vody ikdyz doma tu vodu mají..A ti lidé, domácí, ikdyby jen přes léto, se tam taky nějak umyvat musí. Každopádně jsou i takové metody jako plechové necky, pod kterymi se zatopí na zahradě.
Jasně, to vis, ze jo. Zacinam Hurvinka povazovat za vrchniho vojenskeho stratéga.
@Anonymní píše:
Jakoze podzim zima bys topila pod neckama na zahrade? Tahala vodu na vareni, koupani, nadobi a uklid v konvich? S malejma detma?
Neblbni, vyckej rok, pronajmi si maly byt s koupelnou a vsim blízko prirody a pak uvidis dal co zivot prinese.
@Konnny píše:
Jakoze podzim zima bys topila pod neckama na zahrade? Tahala vodu na vareni, koupani, nadobi a uklid v konvich? S malejma detma?
Neblbni, vyckej rok, pronajmi si maly byt s koupelnou a vsim blízko prirody a pak uvidis dal co zivot prinese.
ale klid, vyse pise, ze ji vadi, ze v chate neni sprcha a bojler ![]()
@matkabagristy píše:
ale klid, vyse pise, ze ji vadi, ze v chate neni sprcha a bojler
Aha.Ale nize zas, ze ji nevadi nošení vody v konvich.Ono staci rupnout v zadech. Bydleni bez tekouci vody nebrat.
@Anonymní píše:
Budeš pátrat po zdroji pitné vody? hledat studánku nebo kohout v zahrádkářské kolonii? A máš dvě malé děti? Začínám mít pocit, že si z nás buď děláš legraci nebo jsi opravdu hloupá. Ani se nedivím, že tvoji rodiče stojí na straně tvého manžela, protože to co vymýšlíš, že čím dál větší scifi…
@Konnny píše:
No možná to někomu zní až jako troll, a nepopírám, že bych byla mnohem radši, kdyby tam vše bylo tak, jako v klasickém bytě. Ale to víte, za prvé jsem nedávno prošla tak těžkou depresí, po porodu syna, že jsem ani nemohla vstát z postele. Chtěla jsem a nešlo to. Mám tedy asi ty priority nějak poskládané jinak, oproti tomuhle ikdybych měla 100× denně jít s plnou konvi tak mi to přijde jako brnkačka. A další věc je, že na zahradě skutečně tahám konve v období sucha, pac na druhý pozemek nedosáhla hadice. A co se týče koupání, nyní běžně praktikuju koupel malé ve vodě ohřáté na kamnech. Ale co chci říct, tak ten pohyb na zahradě, a pohyb vůbec, práce na zahradě, slunce, čerstvý vzduch jsou velmi účinné nástroje proti návratu ( skutečné ) deprese.
Máte pravdu, že nejradši bych ještě ten rok počkala, a až budu moct začít chodit do práce, teprve si něco našla. Ale to právě nevím, jestli je reálné to ve stávajícím vydržet.
@Anonymní píše:
Tak ano, muset odejít od muže, když s ním má člověk děti, zoufale je vždy samo o sobě.
Ale rozhodně nevidím žádné zoufalství žít v mobilheimu a o tom je tady řeč
Já ti nepsala, že MH je zoufalství. Ale ty nemáš naprosto představu o ničem. Jen svoji utkvělou myšlenku MH s pronajatým pozemkem…a každou chvíli píšeš něco jiného. Jednou je to MH, pak chata…pak chata ne, není tam voda, ale po chvilce zase budeš hledat studánku či kohout s vodou v zahrádkářské kolonii. Přitom všem jsi na MD, máš 2 malé děti a trošku peněz na kus MH a potřebovala bys příspěvek na pronájem pozemku pro ten MH…tohle skončit dobře nemůže.
@Anonymní píše:
No možná to někomu zní až jako troll, a nepopírám, že bych byla mnohem radši, kdyby tam vše bylo tak, jako v klasickém bytě. Ale to víte, za prvé jsem nedávno prošla tak těžkou depresí, po porodu syna, že jsem ani nemohla vstát z postele. Chtěla jsem a nešlo to. Mám tedy asi ty priority nějak poskládané jinak, oproti tomuhle ikdybych měla 100× denně jít s plnou konvi tak mi to přijde jako brnkačka. A další věc je, že na zahradě skutečně tahám konve v období sucha, pac na druhý pozemek nedosáhla hadice. A co se týče koupání, nyní běžně praktikuju koupel malé ve vodě ohřáté na kamnech. Ale co chci říct, tak ten pohyb na zahradě, a pohyb vůbec, práce na zahradě, slunce, čerstvý vzduch jsou velmi účinné nástroje proti návratu ( skutečné ) deprese.
Máte pravdu, že nejradši bych ještě ten rok počkala, a až budu moct začít chodit do práce, teprve si něco našla. Ale to právě nevím, jestli je reálné to ve stávajícím vydržet.
A co se deje? Co dela manzel, je hnusnej?…Ja si nemyslím, ze jsi troll.Tu touhu po přírodě a uniku tam vidim.
Ale musis trochu s rozmyslem, aby to slo realne zvladnout.
Proč bych kopala do země? Když je tam pumpa