Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky,
snad tady objevím nějakou maminku, která bydlí ve Zlončicích a podělí se o své pocity a dojmy z této lokality. Pravděpodobně se tam budeme s manželem stěhovat, barák už tam máme (manžel ho měl dříve, než jsme se seznámili),ale momentálně žijem z pracovních důvodů v Ostravě, ale asi už ne dlouho. Nikoho tam bohužel neznám a tak nevím, zda se tam nezblázním (pocházím původně z Ostravy a nikdy jsem nebydlela jinde).Jsem na mateřské dovolené s 3 měsíčním Kubíkem, trochu sice o zábavu bude postaráno, ale nic víc mne nenapadá, co tam budu dělat..Touto cestou bych se i ráda popř. s nějakou maminkou odtamtud seznámila.. ![]()
Nebydlím přímo ve Zlončicích, poblíž taky v jedné prdelce. Jako nic moc, no. Vesnice vedle letiště, z Kralup je cítit občas Kaučuk, chcíp tam pes. Ale zase určitě stokrát lepší než Ostrava a pokud máte domeček se zahrádkou, pak super, v létě se vyvalit na zahradě, dát kafčo a tak. Nakoupíš v Kralupech nebo zajedeš do Prahy.
JJ, no toho se právě bojím, že nevím, co tam jinak budu dělat..v létě se to i dá, tak jak přesně říkáš-zahrada, opalovačka, kafíčko, ale co v zimě? Je poblíž něco, kde se dá zabavit s dítětem nebo musím jen do Prahy? Co se týče seznamování s novýma lidma, tak kdysi jsem byla dost ukecaná a neměla jsem problém zkecnout s každým ![]()
Teď se bohužel jen tak neseznámím, ale i přesto doufám, že s nějakou maminkou si tam padnu do noty…:-D ![]()
A kdy se stěhujete? Můžem dát kafčo v Kralupech. Taky tady nikoho s dítětem neznám. S manželem jsem žila v Praze a teď jsem musela na přechodnou dobu k našim, rozvádíme se. Ale hledám bydlení někde poblíž, u našich to je na palici. ![]()
V zimě? Podle toho, co si představuješ jako zábavu. S tak malým toho asi moc nenaděláš. Max posadíš na sáňky. Já se teď chystám, že s malým začneme vymetat takový ty akce pro malý děti, tak snad budou i v zimě. Myslím karnevaly, divadýlka, do kina na pohajdu a tak. V Kralupech je plavečák, tak bych chtěla s malým chodit, moc lidí tam nechodí, před těhu jsem chodila docela často plavat pro relax a často se mi stalo, že tam se mnou bylo třeba jen pět lidí. Je tam malé brouzdaliště pro prcky a teplejší voda. No tak uvidím.
@Tučňáčci
Ahoj, taky jsem kouek od Kralup z vesničky která nemá ani 300 obyvatel, ale zase je tu super - klid, šude okolo lesy takže to není tak špatné
každým dnem čekám první mimčo ( holčičku), pokud by se nudila můžeme se sejít v Kralupech na kafíčku ( tak jezdím často, nebo jezdím po slánské dálnici - ta co vede okolo letiště do Prahy) ![]()
No jestli se teda budeme stěhovat (stále se rozhoduji, jelikož jsem strašná konzerva),tak od července bychom už byli tam…Na baráku je to zas něco jiného než v bytě 2+1 a s prckem..Spoustu věcí a málo místa:(
Ze začátku se samozřejmě zabavím i tím vybalováním, uklízením, zvelebování, ale to netrvá věčně..
Co se týče zábavy, tak třeba nějaké herny pro děti nebo něco podobného:)
Jo a jestli se prosím můžu zeptat, dětskou lékařku máš kde?
@Tučňáčci k dětský jezdím do Kralup k Vokálový, podle mě je to nejlepší dětská v Kralupech, má ordinaci i ve Veltrusích. Herny tady nejsou, to spíš do té Prahy. Ale malej má patnáct měsíců, takže jsem nějakou hernu a tak ještě nijak zvlášť nezjišťovala.
Ahoj,
bydlím ve Zlončicích 6 let. Mám dvě holčičky dvouletou a 4měsíční a musím na rovinu říct, že tady chcípnul pes. Když jsem ještě chodila do práce a neměla děti, nepřišlo mi to tak hrozné, vidím to až teď.
Na procházky tady není kam jít, satelit projdeš za 15min pak se dá jít jen polní cestou do přírody, ale to nesmí být tak hnusně jako teď ![]()
Vím, že obec občas pořádá nějakou zábavu pro děti, je tu dětské hřiště - bohužel u silnice v zatáčce, nevede k němu chodník…Přiznám se, že mě na místní aktivity moc neužije, všechno směruju do Prahy, i většinu kamarádek mám tam, tady prostě není co dělat. Kralupy jsou na můj vkus dost ošklivé město, jediné co mě tam baví jsou procházky podél Vltavy.
Starší mi teď chodí do školky do AZ centra - tam je i dost aktivit pro děti, ale nevím jestli tam bude něco pro tak malé, možná nějaké masáže, později cvičení..
Jinak doktorku mám Schnabelovou a myslím, že je v pohodě.
Dobré ráno,
děkuji moc za rady a dojmy..:) Od počátku jsem říkala manželovi, že Zlončice jsou docela zapadákov, že opravdu bez auta ani ránu a co tam budu dělat..Bohužel to asi moc neovlivním, jelikož jak už jsem psala, tak barák měl dřív než jsme se seznámili a je na něj hypoška a ještě každopádně pár let fixace:(
Každopádně jestli se budeme stěhovat, tak můj největší přítel pro začátek bude asi navigace, jelikož můj orientační smysl je na bodu mrazu. Trefím jen na pár míst a to spíš na okraj Prahy, dál ani ránu ![]()
Koukala jsem po lékařích, našla jsem dr. Otáhalovou (měla dobré recenze taky),která má ordinaci na Střelničné, ale je na mateřské a ordinuje pouze út a čt…Máme zkusit zavolat jestli by přibrala i našeho prcka, tak uvidíme..Jde o to, že máme s prckem Revirní pojištovnu a právě moc lékařů v Praze ji nemá. Sice budu měnit pojišťovnu asi na 211,ale platné to bude až od 1.1.2014,tak nevím, zda jiní doktoři by nás vzali, když třeba s revirní nespolupracují. Dr. Otáhalová právě s revirní spolupracuje.
No každopádně spoustu formalit nás čeká vyřídit..Teda spíše mne:) Manžel tam má trvalé, takže ho se nic netýká..Jen já budu obletávat vše znova (a to jsem podotýkám lítala nedávno, jelikož v září jsem se vdala).. ![]()
A s maminkama ve Zlončicích se stýkáte Heličko? Resp.jsou tam vůbec nějaké mladé maminky?
Ahoj,
máš pravdu, bez auta to tady nejde, není tu ani obchod, prostě nic.
Zas je dobré že za 15min jsi v Letňanech, Čakovicích, tam je toho docela dost. Stačí pár jízd a zorientuješ se lehce.
Já teď jezdím často do herny Koala v Hostivaři, tam se starší vyblbne - co taky jiného v tomhle počasí.
Ty úřady ti nezávidím, v Kralupech mají takovou specialitu, že občanky, řidičáky a dále vyřízení rodičáku nedělají v jedné budově, ale na třech místech, není možnost objednání online, no já jsem tady z toho už taková vytočená ![]()
Možná už začínám mít na tohle místo alergii, příští rok se stěhujeme do Poděbrad a můžu ti říct, že se nemůžu dočkat až odsud vypadnu.
S místníma mamkama se stýkám jen když se potkáme na procházce, pokecáme, a to je tak vše, v létě jsme na zahrádce samy.
Ale samozřejmě nechci aby sis myslela, že se tady nedá žít
určitě dá, jen člověk musí počítat s tím že si za vším dojede…
Maminek je tady fakt dost, jen nevím co si představit pod pojmem mladé ![]()
Ahojky,
no z těch úřadů nejsem moc nadšená, ale tady v Ostravě je to stejné..Občanky a řidičáky na jiném místě..Rodičák se pokusím vyřídit ještě tady, tak pak jen trvalé a vše kolem. ![]()
Manžel mne uklidňuje, je samozřejmé, že mi bude oporou, ale chodí do práce od pondělí do pátku a vrací se tak v šest večer, takže to bude taky těžké..Každopádně i on sám mne bude seznamovat se svými známými a jejich manželkami a s někým se tam snad seznámím i sama..:)
NO co se týče pojmu „mladé maminky“,tak tím myslím třeba věk kolem cca 30 let..:)
Stěhování do Poděbrad i z toho důvodu, že Zlončice jsou zapadákov? Nebo prostě chcete totál změnit prostředí, vzduch atd.? ![]()
A kde tam ve Zlončicích ted bydlíte? V těch novostavbách jak jsou nebo v takové té řadovce u toho pidi pískoviště a brouzdaliště? ![]()
Ahojky,
tak již skoro tři týdny bydlíme ve Zlončicích. Zatím jsem ani neměla čas a náladu si to tady projít, abych potkala nějaké maminky. Jednou jsem se byla projít kolem Zlončic, ale opravdu za 10 minut nebylo co dělat, tak jsem si to dala ještě jednou:-D
Snad se tady brzo aklimatizuji a půjde to..Stále je ale co dělat..vybalené už je, uklizeno většinou taky, ale ještě chybí vymalovat jeden pokoj a chodba, tak snad to bude co nejdřív hotové..Byli jsme v Kralupech u dr. a bylo to šílené, totál plná čekárna a hlavně že na dveřích napsáno „maminky s malými dětmi bereme přednostně“..čekali jsme asi půl hodiny, snad si na to zvyknu a půjde to a třeba se to i zlepší..Dr. má docela frmol, jelikož to tam brala jak na běžícím páse..Já ještě malého oblékala a už si zvala další dítě..To jsem v OV neznala,max.bylo další dítě připravené u sestřičky..A co vy maminky jak se máte? něco nového u vás?
Dobrý večer, zítra je v sále Zlončické hospody divadlo pro rodiče a děti, doražte! Začátek v 16:00 a následuje ohňostroj.