Byl to záchvat?

Kirisek
2.10.22 12:35

Byl to záchvat?

Ahoj holky,
dneska večer jsem zažila jeden ze stavů, který už jsem dlouho nezažila. Už jsem ho párkrát zažila, ale mám pocit, že se to čím dál víc stupňuje. Dneska večer jsem nenašla doma nic k jídlu (teď vám to bude připadat asi jako totální blbost) a kvůli tomu jsem začala brečet až to vyeskalovalo do té doby kdy mě všechno nehorázně sr*lo, chtěla jsem si podřezat žíly. Měla jsem zrychlený dech, ale měla jsem pocit, jako bych se dusila. Chtělo se mi tak strašně moc křičet, ale nemohla jsem. Seděla jsem na zemi opřená o dveře s nohama pokrčenýma a nechtama jsem se snažila co nejvíc zarýt do kůže na nohou. Už jsem tady takovýhle stav zažila, ale nikdy to nebylo tak moc, jako teďka, ta chuť se zabít byla strašně velká (naštěstí jsem se díky tomu, že jsem si zaryla ty nehty do kůže udržela a neudělala to). A celkově to byl jeden z nejhorších pocitů, které jsem kdy zažila.
Proto se chci zeptat, jestli náhodou některá z vás neví, co se to vlastně se mnou v tu chvíli stalo, jestli to byl nějaký záchvat nebo něco takového…
Předem mockrát děkuji za odpověď <3

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2256
2.10.22 12:53

I kdyby tě tady kdokoliv diagnostikoval, nevyřeší, co se v tobě děje. Najdi si psychoterapeuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
2.10.22 13:04
@lovethelife píše:
I kdyby tě tady kdokoliv diagnostikoval, nevyřeší, co se v tobě děje. Najdi si psychoterapeuta.

Spíš by potřebovala jídlo, aby se najedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
2.10.22 13:19

Jsi mlada slecna cca 17 let. Co znamena, nenasla jsem nic k jidlu? Nic, na co bys mela chut nebo opravdu nic? Funguje tva rodina, muzes si promluvit s rodici o svych potizich, starostech? Zda si mi, ze tady bude nejaky problem a vcerejsi udalost mohla byt jen ta povestna posledni kapka dlouhodobe frustrace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.22 13:28

Panická ataka. Vyhledej lékaře. Já to občas mívám taky. Vždy když jsem na dně tak mám pocit že se nemůžu nadechnout a přemýšlím jak z toho ven.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
2.10.22 14:02

Ano zaplavily tě nějaké tvoje emoce, se kterými si moc neumíš poradit.

Pokud se nesebepoškozuješ, pokud spíš normálně, pokud zvládáš školu a jen si neumíš podradit s podobnými výkyvy nálady, tak to ještě není na psychiatra, ale spíš na psychoterapii.

Pokud máš dlouhodobější problémy, je možné, že to nepůjde bez psychiatra a vhodných léků. To internet fakt neposoudí.

Určitě si pořiď tuhle knihu a začni se učit rozumět sobě a pracovat sama se sebou.

https://www.grada.cz/…-sobe-10465/

No a hlídej si aby ti neklesala hladina cukru - vařit a nakupovat můžeš klidně sama, že. Psalas o nějakých nepravidelnostech v menstruačním cyklu - nemáš zároveň před začátkem krvácení? To taky může udělat dost paseku v nějaké základní náladě.

Tak jako tak potřebuješ začít přebírat zodpovědnost za sebe, za svou vlastní pohodu a fungování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kirisek
2.10.22 15:15

@Stará známá bohužel si s nimi nemůžu popovídat o svých problémech. Když jsem si o tom s nimi chtěla promluvit, tak moje problémy akorád zlechčovali, takže jsem se rozhodla, že už s nimi nic z mých problémů řešit nebudu…

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
2.10.22 15:25
@Kirisek píše:
@Stará známá bohužel si s nimi nemůžu popovídat o svých problémech. Když jsem si o tom s nimi chtěla promluvit, tak moje problémy akorád zlechčovali, takže jsem se rozhodla, že už s nimi nic z mých problémů řešit nebudu…

Kdybys potrebovala sverit se, poradit se…mohla bys zkusit linku duvery… treba zde https://www.linkabezpeci.cz/

• Citovat
  • Upravit
2256
2.10.22 16:51

@Kipa22 nemyslím si, že to jídlo vyresi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
2.10.22 16:53

Jako že jsi nenašla doma opravdu žádné jídlo? A to si ho nemůžeš koupit?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová