Byla jsem trochu protivná na cizí děcko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4373
4.7.23 15:58

Taky ten humbuk nechapu, jako asi ta situace sla udelat o neco lip (po bitve a pod pocitace kazdy general), ale hlavne se vubec nic nestalo

zajdete si nekdy na piskoviste, to uvidite sceny (a vetsina jen kvuli rodicum)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.23 15:59
@Acinore píše:
To jsi tu dostala, co? :lol: divím se, že sem ještě někdo píše o radu :roll: tady je to samá matka Tereza s dětma, co zvládají etiketu od 3 let, tady nemůžeš psát takovýhle věci :mrgreen:Doporučuju pořídit sourozence, budeš mít klid ty i cizí děti :lol: a zbytek socializace zařídí školka a škola..

No to teda :lol: jako popravdě jsem nečekala že se tahle diskuze zase zvrtne az takovýmhle ošklivým směrem ale co se dá dělat. :think: tady je to prostě sama dokonalá matka která je sluníčková a milá vždy a za všech okolností a její děti od dvou let ovládají etiketu lépe než samotny Špaček :mrgreen: jinak malý jde do školky od září tak si myslím že se prostě naučí v tom kolektivu lépe fungovat a zvládat určité situace.
Jinak já sebekriticky dokážu uznat že tu situaci včera na hřišti jsem asi nezvládla úplně na jedničku s hvězdičkou nicméně jak se říká na jedničku umí bůh na dvojku učitel a na trojku nejlepší žáci ze třídy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.23 16:04
@ibis píše:
Tvl :roll: Ještě se sama sobě směješ…jak by řekl sedmileťák- hustý! Kdyby si vše zvládla, nvypisovala by si tady romány…hm?

A co je na tom tak špatného že se člověk dokáže zasmát sám sobě, ooo madam dokonalá?

• Citovat
  • Upravit
33005
4.7.23 16:04
@Anonymní píše:
No jo tak jsem to holt nezvládla, prostě každý asi nemůže být dokonalý a vždycky všechno zvládnout na 100%. Je to moje první dítě, spoustu situací jsem prostě nezažila, nevím jak reagovat a nějaký manuál na to holt není, navíc každé dítě je jiné. Ale každopádně je fajn jak umí být některé ženy maminky empatické a příjemné k sobě navzájem, opravdu mi to velice psychicky pomáhá :*

A diskuzi jsi založila vlastne proč? Ano, chybovat je lidské, důležité je se s chyb poučit.
A empatie (s těmi sedmiletymi kluky) tu bylo bylo myslím projeveno dost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
4.7.23 16:09
@Anonymní píše:
No to teda :lol: jako popravdě jsem nečekala že se tahle diskuze zase zvrtne az takovýmhle ošklivým směrem ale co se dá dělat. :think: tady je to prostě sama dokonalá matka která je sluníčková a milá vždy a za všech okolností a její děti od dvou let ovládají etiketu lépe než samotny Špaček :mrgreen: jinak malý jde do školky od září tak si myslím že se prostě naučí v tom kolektivu lépe fungovat a zvládat určité situace.
Jinak já sebekriticky dokážu uznat že tu situaci včera na hřišti jsem asi nezvládla úplně na jedničku s hvězdičkou nicméně jak se říká na jedničku umí bůh na dvojku učitel a na trojku nejlepší žáci ze třídy :mrgreen:

Ve dvou letech ne, každopádně ve čtyřech letech se děti opravdu necpaly tam, kde nebyly vítané. Stejně tak byly v daném věku schopné (po vysvětlení přiměřeném věku), přejít k jiné aktivitě. Ale když chceš ty zkušenosti ostatních… na cizí děti jsem křikla za těch sedmnáct let mateřství jedinkrát - byla to skupina romských dětí, které dělaly ale fakt bordel, co smrděl průserem jako vrata. Kupodivu po mně pak nešla jejich nedaleko usazená rozvětvená rodina, zato matka rodu vyrazila a dětem to vysvětlila ručně stručně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.23 16:13

@Svistice Ježíš to je otázka proč jsem zakládala diskuzi :mrgreen: prostě jsem myslela že si tu třeba sdělíme nějaké trapné, nepříjemné okamžiky z hřiště, zasmějem se tomu a bude to OK ale bohužel se to zvrhlo trochu jiným směrem no :lol: jinak myslím si že je tu asi tak milion víc trapnějších diskuznlí než je tato, kupříkladu různé diskuze typu je tento test pozitivní? to si neuměj přečíst návod jak udělat těhotenský test :mrgreen: a taky jsem do žádný ženský co zakládala takovouhle diskuzi nerypala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8302
4.7.23 16:21
@Anonymní píše:
@Svistice Ježíš to je otázka proč jsem zakládala diskuzi :mrgreen: prostě jsem myslela že si tu třeba sdělíme nějaké trapné, nepříjemné okamžiky z hřiště, zasmějem se tomu a bude to OK ale bohužel se to zvrhlo trochu jiným směrem no :lol: jinak myslím si že je tu asi tak milion víc trapnějších diskuznlí než je tato, kupříkladu různé diskuze typu je tento test pozitivní? to si neuměj přečíst návod jak udělat těhotenský test :mrgreen: a taky jsem do žádný ženský co zakládala takovouhle diskuzi nerypala :mrgreen:
:palec: ano, ty počůraný testy jsou třída.

Sis ještě nevšimla, že moralizující příspěvky vytváří pořád ty stejný nicky? Teda spíš trapný, než moralizující. Nejlépe je vůbec nekomentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7976
4.7.23 16:44

Diskuzi jsem prolítla a celkově jde vcelku o prkotinu. Akorát bych k tomu chtěla napsat, že výchovný přístup „desetkrát na dítě zavolám, ať něco přestane dělat, ono neposlechne, tak to nechám být“ je fakt nejpitomější možný. To uděláš párkrát a děcko tě bude mít totálně na salámu, protože bude vědět, že stačí dostatečně dlouho předstírat, že neslyší, a matka přestane vypruzovat. A věř, že s tím nám osobní zkušenost. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
4.7.23 16:45

My jsme trenovali ze kdyz nekam prijdeme a nekdo si s necim hraje musi se zeptat, ejstli si to muze pujcit, nebo kdyz si na neco hrajou jestli muze hrat s nima a kdyz reknou ne, musi to respektovat a vymyslime neco jineho. Slo to postupne ale celkem to fungovalo. Z toho tveho popisu to na me trochu pusobi, ze jim to mozna z prvu ani nevadilo a mozna se az na tvoje neustale nech je byt, oni si s tebou nechcou hrat, maji svoje hry bez delat neco jineho chytly toho, ze jim to vadi a muzou projevit nevoli, protoze maji v tobe „zastani“. Ale to se uz nedozvis, protoze dotaz „muzu si s vama hrat?“ zrejme nepadl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.23 16:50
@Maddellinne píše:
My jsme trenovali ze kdyz nekam prijdeme a nekdo si s necim hraje musi se zeptat, ejstli si to muze pujcit, nebo kdyz si na neco hrajou jestli muze hrat s nima a kdyz reknou ne, musi to respektovat a vymyslime neco jineho. Slo to postupne ale celkem to fungovalo. Z toho tveho popisu to na me trochu pusobi, ze jim to mozna z prvu ani nevadilo a mozna se az na tvoje neustale nech je byt, oni si s tebou nechcou hrat, maji svoje hry bez delat neco jineho chytly toho, ze jim to vadi a muzou projevit nevoli, protoze maji v tobe „zastani“. Ale to se uz nedozvis, protoze dotaz „muzu si s vama hrat?“ zrejme nepadl?

Dotaz můžu si s vámi hrát přímo nepadl :oops: on prostě řekl já si jdu taky hrát a nějak ho nezajímalo že o něj úplně nestojí :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.23 16:54
@Zeoli píše: :palec: ano, ty počůraný testy jsou třída.Sis ještě nevšimla, že moralizující příspěvky vytváří pořád ty stejný nicky? Teda spíš trapný, než moralizující. Nejlépe je vůbec nekomentovat.

V podstatě tady není den aby tu nebyl nějaký počůraný test a zakladatelka která neumí číst návod :mrgreen: to jsem potom zvědavá jak si s výchovou poradí tyhle :dance: jinak já bych to nazvala spíš urýpaný příspěvky :mrgreen: a všimla jsem si že jsou to často ty samé lidi… ;)

• Citovat
  • Upravit
5986
4.7.23 17:07
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, včera na hřišti se mi stala taková věc na kterou nejsem hrdá a trochu se za to stydím. Mám čtyřletého syna který se hrozně rád s každým druží.. bohužel má asi nějakou poruchu možná ADHD nebo něco na ten způsob a prostě on se strašně chce družit s ostatními dětmi ale někdy úplně neví jak na to. Včera si vyhlédl partu asi sedmiletých kluků které si hráli na nějaké rytíře nebo co a pořád za nimi běhal a prostě je všemožně otravoval a motal se jim do hry. Snažila jsem se prostě odvést jeho pozornost jako že prostě pojď půjdeme se tamhle podívat, pohoupat, povozit, ale prostě jeho to v ten moment nezajímalo a pořád za nimi běhal. Pak jsem šla teda přímo k němu vysvětlila jsem mu že kluci si chtějí hrát sami že jsou velcí a mají už nějaké ty svoje hry atd tak chvilku dal pokoj ale pak zase za nimi začal běhat nanovo a na nich bylo vidět že je to už dost otravuje… Tak jsem na něj znovu zavolala ať přijde na chvíli ke mně a že půjdeme zase něco dělat jiného, klouzat se atd ale prostě to vůbec nemělo smysl on mě úplně ignoroval tak už jsem se na to prostě vyprdla abych na něj halekala na celé hřiště a dělala lidem divadlo a řekla jsem si že holt na to asi musí přijít sám… Jenže pak už to začalo být docela vyhrocený že oni do něj začali strkat on po nich začal házet nějakou tu drcenou kůru která je tu rozsypaná po hřišti tak už na něj znovu prostě jsem zařvala ať nechá velké kluky na pokoji a prostě si jde dělat něco po svém a jeden z těch kluků mi řekl : nás tady pořád otravuje a je úplně hrozný a mně nějak prdli nervy a říkám No jo tak se nezblázni… To tak se nezblázni jsem teda řekla spíš polohlasem ale stejně mě ten kluk slyšel a tatínek toho kluka mě asi taky slyšel protože na mě koukal dost blbě nejspíš to jsou asi ty typy rodičů co razí takovéto že na jejich miláčka se nesmí nikdo ani špatně podívat… Já vím že jde o blbinu a že takovýhle zážitků člověk ještě na hřišti zažije hrozně moc, však já taky radu nehledám spíš se asi chci jenom vypovídat protože je mi to takový blbý až je tu třeba znovu potkáme atd… Je mi jasný že prostě můj mrňous musí pochopit že ne vždycky a každé dítě na něj musí být naladěný ale někdy je to prostě těžký… Občas mám pocit že návštěva hřiště je o nervy… U nás na hřišti je třeba taková ta lanovka a vždycky když je volná tak si toho malý vůbec nevšímá ale jakmile se tam nahrnou děti, ideálně ještě větší děti, tak se tam cpe taky a takhle je to skoro se vším jak je něco volný tak ho to nezajímá a jak tam někdo je tak v tu ránu tam chce taky… Jako mám návštěvu hřiště ráda ale občas je toho na mě prostě moc… No a včera jsem vypěnila… Stalo se vám to taky někdy že jste vypěnili na cizí děcko? Omlouvám se za anonym… Klidně napište i infarktový vaše zážitky z hřiště :mrgreen:

Já byla nepříjemná na cizí dítě pouze jednou a nebylo to na hřišti. Venčila jsem pejska a najednou se před ním objevil asi pětiletý kluk a natáhl nohu, že ho kopne. Tak jsem k němu přiskočila a řekla, ať to zkusí a bude takovej mazec, že se nestačí divit. Zřejmě na to nebyl zvyklej, že by mu kdy někdo něco řekl. Koukal na mě překvapeně a nohu dal zase zpátky. Pak odešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.23 17:13
@Kipa22 píše:
Já byla nepříjemná na cizí dítě pouze jednou a nebylo to na hřišti. Venčila jsem pejska a najednou se před ním objevil asi pětiletý kluk a natáhl nohu, že ho kopne. Tak jsem k němu přiskočila a řekla, ať to zkusí a bude takovej mazec, že se nestačí divit. Zřejmě na to nebyl zvyklej, že by mu kdy někdo něco řekl. Koukal na mě překvapeně a nohu dal zase zpátky. Pak odešel.

To snad není možný tohle :(

• Citovat
  • Upravit
3847
4.7.23 17:17

To jsi řekla dobře. Já bych řekl, no tak se neposer žalovníčku, tobě taky byly čtyři roky a není to tak dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.23 17:21
@Sadman píše:
To jsi řekla dobře. Já bych řekl, no tak se neposer žalovníčku, tobě taky byly čtyři roky a není to tak dávno.

No přesně, jako taky mu byly 4 že jo a určitě se taky vždycky nechoval způsobně :lol: :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML