Byla jsem trochu protivná na cizí děcko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.7.23 13:09

@terien věř mi že chci… Jenže asi nemám talent od Boha na vychovu a nebo je syn prostě dubová palice, nebo kombinace obojího. :(

• Citovat
  • Upravit
22093
4.7.23 13:11
@Anonymní píše:
Já bych nic neměla proti tomu kdybys na mého syna něco řekla. Ono někdy prostě je potřeba slyšet to i od cizího člověka když mě ignoruje a neposlouchá :oops:

Mnohem podstatnější (a mnohem méně příjemné) by bylo to, co bych řekla tobě - protože tvoje dítě nemůže za to, že ho vlastní máma důsledně nevychovává.

Pokud se na hřišti chová způsobem, jaký popisuješ, tak jediná přijatelná reakce v tu chvíli je okamžitý odchod ze hřiště… ty pseudo-omluvy, co tu vymýšlíš, a romány, kterými to odůvodňuješ, jsou alibistické výmluvy úplně mimo mísu.

Nezlob se, ale protože je venku hezky a nechce se ti sedět doma, tak ostatní děti na hřišti musejí snášet tvoji neschopnost usměrnit si svoje čtyřleté dítě? To snad nemyslíš vážně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
4.7.23 13:11
@Anonymní píše:
Oblíbení z 95 % jsme, zpravidla se mrňous vyřádi, pohraje atd já si pokecam s mamkami a je to fajn ale prostě občas to nějak nesedne, záleží jaká ja konstelace lidí, dětí je na tom hřišti. Jo jasně ono se to dobře říká zamakat na výchově ale prostě někdy v některých situacích je to zapeklitý :,(

Tohle jsou jen výmluvy. A když víš, že máš problematické dítě, tak máš tak k němu přistupovat a nevybijet si svou frustraci na malých cizích dětech.

• Citovat
  • Upravit
150066
4.7.23 13:12
@Anonymní píše:
Já bych nic neměla proti tomu kdybys na mého syna něco řekla. Ono někdy prostě je potřeba slyšet to i od cizího člověka když mě ignoruje a neposlouchá :oops:

Vždyt si nic tak strašného neudělala. A jak máš kluka vychovávat a socializovat, když ho budeš držet kvůli všemu doma. Mě nepřijde, že bys neměla dost sebereflexe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.23 13:14

@BohunkaP snažila jsem se to řešit… Ale prostě to nechápal a já ho nechtěla odvádět domů, chtěl se prostě jen družit, běhat s nimi, neubližoval nikomu, až na konci to házení kůry teda no :oops:

• Citovat
  • Upravit
11193
4.7.23 13:14
@Pitaya1 píše:
Tohle jsou jen výmluvy. A když víš, že máš problematické dítě, tak máš tak k němu přistupovat a nevybijet si svou frustraci na malých cizích dětech.

Tak problematické dítě si představuji jinak. Né že je z 95 procent oblíbené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
4.7.23 13:15

Nenechala bych svoje děti otravovat jiné. A ještě takhle opakovaně a dlouho. Když ty jsi na svoje dítě krátká, necháš tu situaci na cizích dětech. A pak, když už je situace vyhrocená a ty děti ti otevřeně řeknou, jak je tvoje dítě štve, tak místo omluvy (“Promiň, neměla jsem ho nechat vás otravovat.”), tak jim takhle odsekneš. Jako rodič těch starších dětí bych je hájila. Moje dcera takhle opakovaně musela odejít z hřiště, protože se na ni lepily cizí děti, které si ji strašně oblíbily. A teď už natvrdo chodí za rodiči těch dětí s tím, ať si je umravní, že ji štvou. Že si přišla hrát s kamarádkou a ne s jejich ratolestí. Já nejedno dítě rodičům donesla s informací, že jestli se bude dál motat mezi kluky, co hrají fotbal, dostane ránu míčem do hlavy. A dokud to těm rodičům někdo opakovaně neřekne, že to jedno dítě kazí hru dalším třeba šesti nebo deseti dětem, tak to asi sami nevidí nebo vidí, ale ignorují. Pokud dítě prudí jiné a nedá si říct, šla bych s ním ze hřiště. Vím, že si myslíš, že to nemáš lehké, ale to, co dělá tvůj syn, má tendence v určitém věku dělat každé druhé dítě. I naše to zkoušely. A prostě ne, tohle dělat nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
4.7.23 13:15

Zakladatelko zas tak nic hrozného jsi nerekla, moje dcera byla jako malá taky dost vlezla. Měla stesti, ze holky jsou asi trochu jiné, protože ona se vnucovala většinou větším holcickam a snad nikdy se nestalo, ze by si s ni nehrály. Co bylo horší když zmercila ze má někdo něco dobrého, třeba chipsy a šla loudit, nebo si chtěla povídat s cizima maminkama. Kolem 2-3let to bylo nejhorší, pak z toho naštěstí vyrostla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.23 13:16

@Pitaya1 ale i problematické dítě se nějak musí naučit fungovat, zažít určité situace a naučit se že ne každý na něj má náladu a když ho budu izolovat doma tak se to nenaučí prostě.

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
4.7.23 13:17
@Anonymní píše:
@BohunkaP snažila jsem se to řešit… Ale prostě to nechápal a já ho nechtěla odvádět domů, chtěl se prostě jen družit, běhat s nimi, neubližoval nikomu, až na konci to házení kůry teda no :oops:

Ale je to i trzicalo. Když za tebou bídě neustále chodit cizí člověk,, co ti nebude sympatický, tak ti to bude připadat v pořádku? Proč by to těm klukům. melo přijít v pohodě?

• Citovat
  • Upravit
22093
4.7.23 13:19
@Anonymní píše:
@BohunkaP snažila jsem se to řešit… Ale prostě to nechápal a já ho nechtěla odvádět domů, chtěl se prostě jen družit, běhat s nimi, neubližoval nikomu, až na konci to házení kůry teda no :oops:

Nemusela jsi ho odvádět domů - stačilo přece odejít ze hřiště.

„Řekla jsem to už několikrát, varovala jsem tě a přesto v tom stále pokračuješ. Nedá se tedy nic dělat, jestliže se tady nechceš chovat slušně, nemůžeš tu být - takže místo hřiště jdeme na procházku. Až si obejdeme ten a ten okruh, můžeme to zkusit znova“.

Ve čtyřech letech dítě mnohem lépe pochopí jasné a konkrétní činy (důsledky svého chování) - místo sáhodlouhého vysvětlování a opakovaných „no tak, Pepíčku, nedělej jim to a to“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
4.7.23 13:22
@Anonymní píše:
@Pitaya1 ale i problematické dítě se nějak musí naučit fungovat, zažít určité situace a naučit se že ne každý na něj má náladu a když ho budu izolovat doma tak se to nenaučí prostě.

Tak ale ty si pak frustraci nemáš vybijet na těch dětech. V tom je tvé největší selhání. A I to dítě se může učit v tom kolektivu fungovat tak, že když nerespektuje lidi kolem sebe tak holt z toho hřiště bude muset odejít. ale ty sis chtěla užívat klidu a sedět na lavičce.

• Citovat
  • Upravit
7221
4.7.23 13:30

Chápu, máme to podobně. Nejzajímavější jsou starší děti, jejich hračky jejich pití… Dcera je o dost mladší ale znám to. Chtěla by si hrát se staršími cca 7-10 ale ti si zase nechtějí hrát s ní. Občas se najde skupinka co se přizpůsobí, někdo, kdo si s ní zakope. Někdy si vymění míče. Taky čekám kdy mě kdo,, nápadné, že někoho obtěžuje, sahá…
Pokud už mi nejde ukocirovat, jdeme domů. Snažím se vychytat hodinu kdy na těch hřišti je málo lidí. A pokud na velkém hrajou velcí fotbal, jdeme jinam. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.23 13:42
@Anonymní píše:
@Limi123 No jako mě to napadlo taky ho vzít prostě pryč z hřiště ale zase mi to přišlo zbytečně tvrdý vůči němu protože on prostě si chtěl jenom s těmi dětmi hrát a nechápal nebo možná spíš nechtěl chápat že oni si chtějí hrát po svém a nepotřebují ho :think: já si myslím že můj syn je prostě ten typ, co potřebuje asi těch odmítnutí zažít víc než pochopí že vždycky na něj každý nemusí mít náladu :think:

Jasně no, chápu, ale ve 4 letech už rozumí tomu, co mu říkáš ty a opakovaně to ignoroval. A pokud chceš, aby to pochopil tím, že necháš je si to s ním vyřídit samotné, tak fajn, ale musíš umět přijmout i ty následky. Ty bys taky nebyla nadšená, kdyby za tebou a tvou kamarádkou pořád dolejzal někdo, koho tam nechceš, když by sis chtěla povídat s ní…

• Citovat
  • Upravit
5683
4.7.23 13:44

Mela bys hlavne vychovavat svoje dite a usmernit ho, ten 7lety kluk, tak maly, ale mel pritom uplnou pravdu narozdil od tebe, neschopne matky; a melas velke stesti, ze se do tebe nepustil otec od toho chlapce, protoze svoboda jednoho konci tam kde zacina svoboda druheho a fakt nikdo neni povinny nechat se otravovat samolibym spratkem, kteremu jeho matka neni schopna nastavit mantinely, vzit ho zavcas za ruku a jit s nim pryc, pokud to dite nechce pochopit po dobrem a neni ochotno se zacit chovat tak jak je po nem vyzadovano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí