Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bytsamsebou píše:
Ale to je zcela normální x let. Lidi díky bohu nejsou roboti, aby se všichni chovali stejně.
Není to normální, je to chování, o kterém se učíme, že je nežádoucí. Stejně jako otravování nebo provokace.
@Bytsamsebou píše:
Tak myslím, že v 35-ti letech jsem na tom rozumově lépe, než 4- leté dítě, s podezřením na ADHD (i když…![]()
![]()
). Zakladatelka ho několikrát zarazila.
Zarazila? Jak? Já pokřikování z dálky, o kterém vím, že je zcela bez účinku, za účinnou snahu zarazit nepovažuji ![]()
@Anonymní píše:
@terien nezijes s námi tak nevíš co zvládám nebo nezvládám… Ale nemám ti to za zlé… Každý holt nemá štěstí na dítě které poslechne hnet prostě… Navíc má nejspíš ADHD
No já dítě s ADHD mám a votravovat cizí děti jsem ho nenechala. Prostě, když se neumělo chovat a poslechnout šlo se ze hřiště. Důslednost, důslednost, důslednost. Nemluvíme už o batoleti ale čtyřletým dítěti.
@Anonymní píše:
@terien nezijes s námi tak nevíš co zvládám nebo nezvládám… Ale nemám ti to za zlé… Každý holt nemá štěstí na dítě které poslechne hnet prostě… Navíc má nejspíš ADHD
A on nechodi do skolky? Ze ho trenujes na 7 letych detech. Ve skolce by mel vrstevniky.
@Anonymní píše:
Dobře, tak jsi to tedy zvládla a syn tě poslouchá. Děti s údajným ADHD mají většinou matky, které nejsou schopne je vychovat. A tím, že to za to schováváš, ubližuješ hlavně jemu.
@Kasandra159 píše:
Zarazila? Jak? Já pokřikování z dálky, o kterém vím, že je zcela bez účinku, za účinnou snahu zarazit nepovažuji
Dobře, asi neumíš číst:,, Snažila jsem se prostě odvést jeho pozornost jako že prostě pojď půjdeme se tamhle podívat, pohoupat, povozit, ale prostě jeho to v ten moment nezajímalo a pořád za nimi běhal. Pak jsem šla teda přímo k němu vysvětlila jsem mu že kluci si chtějí hrát sami že jsou velcí a mají už nějaké ty svoje hry atd tak chvilku dal pokoj ale pak zase za nimi začal běhat nanovo a na nich bylo vidět že je to už dost otravuje… Tak jsem na něj znovu zavolala ať přijde na chvíli ke mně a že půjdeme zase něco dělat jiného, klouzat se atd ale prostě to vůbec nemělo smysl on mě úplně ignoroval tak už jsem se na to prostě vyprdla"
Já upřímně nechápu, cos čekala za reakci od skupiny mladších školáků, když je prudí cizí a navíc o dost mladší kluk. Zvláště pokud víš, že má syn nejspíš nějakou neurovývojovou vadu, pak opravdu nestačí na něj odněkud pokřikovat.
@terien nevíš o čem mluvíš… Spoustu lidí pokládá ADHD za výmysl… Já jim to nemám za zlé… Ale prostě abych se synem nechodila ven atd… Aby náhodou někoho neobtěžoval to prostě nejde… ![]()
@Anonymní píše:
@terien No ale tak prostě já jsem to brala tak, že si holt na některé věci musí přijít sám a některé situace prostě procítit a zažít a už mě fakt nebavilo taky tam dělat divadlo pro lidijinak s posloucháním trochu problém máme to nepopírám ale prostě zase dávat mu na zadek nebo odtáhnout z hřiště mi přišlo nepřiměřený tak jsem to prostě nechala vyhnít no
souhlasím
není nad zpětnou vazbu okolí
nejhorší je, když dítě obtěžuje jiné lidi a ti nic neřeknou, jen vrhají významné pohledy na matku - a když zasáhne matka, dítě má pocit, že to jenom ona je hysterka, nikomu to přeci nevadilo
jo a komentáře terien ignoruj, už dostala hodně zpětné vazby a nepomohlo to
Příspěvek upraven 04.07.23 v 13:00
Na tom, že jsi řekla cizímu dítěti, ať „se nezblázní“, nevidím nic špatného. Je v pořádku, když člověk dá přiměřeným a nějakým společensky přijatelným způsobem najevo emoce a názor - ať směrem k dospělému, nebo k dítěti.
Za sebe ti ovšem také můžu říct, že kdybych v tu chvíli na tom hřišti byla a jedno z těch sedmiletých dětí bylo moje, zasáhla bych a něco velmi nevlídného a rázného řekla já - a to jak TVÉMU dítěti, tak tobě osobně.
@Anonymní píše:
@terien nevíš o čem mluvíš… Spoustu lidí pokládá ADHD za výmysl… Já jim to nemám za zlé… Ale prostě abych se synem nechodila ven atd… Aby náhodou někoho neobtěžoval to prostě nejde…
To po tobě nikdo nechce, ale i děti s ADHD jdou vychovat. Nejsou retardované, jen se musí chtít.
@Pitaya1 píše:
Takže ty si neumíš vychivat své dítě a ještě máš kecy na dítě, kterému vadí, že tvůj nevychovanec ho otravujeMusíte být na hřišti strašně oblíbení a nedivím se, že tě návštěvy hřiště stresuji. Zapracuji na východě a pak budeš mít klid.
Oblíbení z 95 % jsme, zpravidla se mrňous vyřádi, pohraje atd já si pokecam s mamkami a je to fajn ale prostě občas to nějak nesedne, záleží jaká ja konstelace lidí, dětí je na tom hřišti. Jo jasně ono se to dobře říká zamakat na výchově ale prostě někdy v některých situacích je to zapeklitý ![]()
@BohunkaP píše:
Na tom, že jsi řekla cizímu dítěti, ať „se nezblázní“, nevidím nic špatného. Je v pořádku, když člověk dá přiměřeným a nějakým společensky přijatelným způsobem najevo emoce a názor - ať směrem k dospělému, nebo k dítěti.Za sebe ti ovšem také můžu říct, že kdybych v tu chvíli na tom hřišti byla a jedno z těch sedmiletých dětí bylo moje, zasáhla bych a něco velmi nevlídného a rázného řekla já - a to jak TVÉMU dítěti, tak tobě osobně.
Já bych nic neměla proti tomu kdybys na mého syna něco řekla. Ono někdy prostě je potřeba slyšet to i od cizího člověka když mě ignoruje a neposlouchá ![]()