Byla jsem trochu protivná na cizí děcko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Capelucia
6.7.23 18:25
@Anonymní píše:
Přemýšlela jsem jestli napsat, když vidím jak spousta z vás zakladatelce nakládá, jako máte pravdu, ale některé reakce mi přijdou zbytečně drsné… Ale tak risknu to a aspoň bude mít i pohled z nezaujaté strany. Před nedávnem jsme byli na rodinné sešlosti u našich, byla jsem tam já, můj 14 lety syn, nový přítel. A ještě ségra, její manžel, jejich akční batole a tři děti 11, 9, 4, ty nejstarší má z předešlého vztahu… Od začátku byli děti velmi aktivní… skákali na nás, chtěli si povídat, hrát různé hry, ukazovali hračky co si s sebou vzali. No a abych pravdu řekla, tak na to moc nejsem a neměla o to moc zájem. Ale tak samozřejmě jsem se jim snažila věnovat a věnovali se jím i rodiče. Sestra se starala o batole, jejich manžel se bavil s mým přítelem a syn byl na mobilu a trochu se bavil s těmi staršími synovci. Asi tak po hodince máma nandala jídlo, já byla hladová a chtěla si v klidu sednout. 4 léta neteř se ode mě doslova neodlepila a i přes některé mě prosby jsem si nakonec musela sednout s ní a malá mi seděla na klíně. Sestra i její chlap se na to koukali a nic neřekli, neteř u toho dělala různé blbiny a vylila na mém džus. Já už byla vytočena, holka se jen smála. Tak jsem poněkud rázně vstala a šla do koupelny. Když jsem se vrátila, neteř byla u mámy a sestra se na mě tak vyčítavé dívala a já se tak bavila s těmi staršími kluky. Sestra se bavila s mým synem, ale ptala se ho jen a jen na školu o které nerad mluví. Chvilku se s ní snažil bavit, ale pak se to zvrtlo když syn řekl že neví na jakou střední chce jít. Sestra spustila že by to už měl dávnou vědět, že ho nic nebaví a že já jako máma jsem chudák :roll:. Tak jsem jí řekla že já chudák nejsem, že bych byla chudák kdybych měla tolik dětí jako ona. V tu chvíli mi to ulítlo, ale hned jsem se omlouvila a řekla že si přeci nebudem kazit den. Sestra souhlasila ale neomluvila se. Po jídle si chtěl synovec zahrát na zahradě fotbal a tak sestra vyslala všechny chlapi a holce která chtěla hrát jít s nimi řekla ať je s námi ženskými… Neteř se samozřejmě zase musela nalepit na mě, máma viděla jak jsem zoufalá a tak se snažila zaujmout neteř. Sestra řekla máme ať malou nechá když chce být se mnou, řekla jsem jí že já už toho mám dost a jsem unavená. Sestra se ale naštvala a komentovala to slovy že jsem přeci její teta a že by mě nezabilo se neteří věnovat. Tak jsem jí odsekla že na ní ani na její děti nemám náladu. Pak už to začalo a podle sestry jí závidím její děti a hlavně holky, protože sama mám jen divného puberťáka. To už jsem nevydržela a taky jí něco řekla. Máma vzala neteř do ložnice aby to nemusela poslouchat. Ale něco zaslechnout musela, obě jsme dost křičeli. Po hádce jsem se rychle sebrala a se synem a přítelem jsme odjeli. Sestra mi téhož dne později napsala, že se musí stydět i před svým manželem. Že jsem hrozná sestra a teta a o její děti nemám zájem, že jsem její nejmladší nevzala do náruče atd. Měla jsem chuť jí taky něco odepsat, že otec jejich děti se o ně skoro vůbec nezajímá, že ona sama není příliš dobrá teta pro mého syna. No řekla jsem že mi za to nestojí a nechci se dál hádat. Přítel mi řekl že ho švagr vyptával, co se mnou je a že jsem nějaká nepříjemná. Přítel se mě zastal, že jsem trochu unavená a děti tomu moc nepřidali. Švagr chápal a žertoval že když je výjimečně s dětmi sam má chuť skočit z okna ale že sestra je na ně hodně citlivá. Po dvou dnech jsem sestře napsala dlouho zprávu, že se omlouvám a přehnala jsem to, ale že by bylo fér aby se omlouvila i ona za ty řečí. Odepsala že jsem neskutečně a že se ona nemá za co omlouvat. Teď mě i pomlouvá po rodině a ne jen mě, ale i syna a přítele. Táta se mě hodně zastal ale sestra vyjela i na něj stejně jako na mě. Máma si to nechce se sestrou pokazit a snaží se nás udobřit. Nenapadlo by mě že jeden pitomý oběd udělá takové zbytečně drama. Omlouvám se jestli je to dlouhé, ale chtěla jsem se vypsat a popsat jak se to událo. Nevím jak ty vztahy teď budou vypadat, sice jsme nikdy nebyli úplně nejlepší kámošky, ale takovéhle chování jsem od sestry ještě nezažila a asi je to proto že já taková obvykle taky nejsem.

Z mého pohledu jsi víc mimo ty. Házet po mě má ségra takové podpásovky jako ty, tak mi to je hodně líto a nejspíš se s ní hodně dlouho nepotkám. Proč se s nimi stýkáš, když nemáš ráda ji ani její děti?

Ona nemusela vyslýchat puberťáka, ale aspoň se zajímala. Tebe zjevně nezajímají a je opravdu hnus, když vlastní ségra ségře předhazuje děti. Ono je to hnus i od cizího, ale od ségry to je strašná zrada. Tohle nikdy žádná omluva nespraví.

• Citovat
  • Upravit
3837
6.7.23 19:32
@Capelucia píše:
Z mého pohledu jsi víc mimo ty. Házet po mě má ségra takové podpásovky jako ty, tak mi to je hodně líto a nejspíš se s ní hodně dlouho nepotkám. Proč se s nimi stýkáš, když nemáš ráda ji ani její děti?Ona nemusela vyslýchat puberťáka, ale aspoň se zajímala. Tebe zjevně nezajímají a je opravdu hnus, když vlastní ségra ségře předhazuje děti. Ono je to hnus i od cizího, ale od ségry to je strašná zrada. Tohle nikdy žádná omluva nespraví.

Souhlasím, za mě taky horší reakce zakladatelky než ségry. Ta se jen vyptávala 14ti letého puberťáka na střední. To že to nesnáší ani úplně nemusí vědět. Taky bych se nestykala pokud bych k ní a dětem měla takový odpor. Děti mého sourozence jsou pro mě strašně moc. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
6.7.23 20:07
@Anonymní píše:
Njn, bohužel příbuzné si člověk nevybere.. A je naivní si myslet, že v každé rodinně jsou skvělé vztahy, spíše je tomu naopak :?
Osobně si myslím, že z pozice ženy je lepší mít sourozence - bratry - muže... Pro udržení dobrých vztahů do budoucna to považuji za výhodnější, s chlapy lze vyjít lépe, než žena s ženou… Je to skvěle vidět i na ženských kolektivech, jak dokáží být toxické.. :nevim:
A to jsem žena..
****Mám bratra i sestru a se sestrou jsem v pravidelném kontaktu a naše děti se zbožňují, s bratrem se vidíme pouze párkrát do roka na oslavách dětských narozenin, jinak v kontaktu nejsme a s neteří nemáme žádný vztah ani my, ani naše děti. Asi je to o konkrétní konstelaci osobností. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
6.7.23 20:09
@Anonymní píše:
@Oriseka Vím že to bylo přes čáru, ale řekla jsem to v afektu a hned se omlouvila, sestra se za svůj výrok neomluvila. Já jsem to říkala ale prostě si neteř nedala říct a sestra s manželem se na to jen koukali, tak jsem ani nevěděla jak se zachovat…Já bych právě nechtěla po synovi aby se synovcům a neteří nějak extra věnoval… Když o já sama nemám zájem, tak do toho nebudu nutit dítě jen proto že se to tak má… Někteří se mě asi nebudou chápat, ale já na cizí ani rodinné děti nejsem..

Měla jsi jim říct (ne neteři, když tě neposlouchala, ale jejím rodičům), že by ses ráda v klidu najedla a nechceš mít u jídla neteř na klíně. A trvat na tom.
Když se člověk nutí do něčeho, co ve skutečnosti vůbec nechce, je pak akorát pod tlakem (který si dělá sám) no a pak není daleko k nějaké nepřiměřené reakci - např. tomu, co jsi řekla v afektu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML