Byla jsem trochu protivná na cizí děcko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11941
5.7.23 10:38
@Pitaya1 píše:
Tak v tom případě nechápu, proč to tak děsně vadilo, že ti řekli, že je tvé dítě je pořád otravuje :nevim: pravda se ti asi blbě poslouchá :think:

Pravda v jednání lidí neexistuje. Pravda je, že mám zelený tričko a k obědu sekanou. Ale v mezilidský interakci a komunikaci na pravdu nevěřím, protože tam lidi jednají podle pocitů. Vezmi si, jak se i tady dokážou holky poštěkat kvůli svým „pravdám“. A další věc je, že lidi obecně nesnáší kritiku. Když o někom řeknu, že je vůl/kráva, tak je to pravda, nebo ne? Pravda to být nemusí, protože to vypovídá jen o mých pocitech z toho člověka, pro dalších 10 lidí může být ten člověk super. Za mě je život spíš o pocitech, kteří v nás druzí vyvolávají (a my v nich), rozhodně bych nevydával pocity za fakta a pravdy.

Anebo je pravda to, na čem se shodne většina? Pokud si většina v téhle diskuzi myslí, že tazatelka situaci na hřišti nezvládla, tak je to pravda, nebo ne? Život je o tom, že bychom neměli dělat nic, co druhým vadí, stejně tak oni nám, jenže každý má tu toleranci ke druhým, ten práh, kdy vypění, někde jinde. Pokud bychom hned všem ustupovali, každý si nás namaže na chleba, protože furt někomu něco vadí, a člověk bude vyklízet pole a ustupovat už při prvním náznaku konfliktu/sporu, taková subinka.

A druhý Paul je, že budeme pocity druhých ignorovat (aby ses nepo…), je to složitý. Někdy přemírá tolerance škodí, stejně tak přemíra arogance. Některý jsou ostrý jako břitva a spláchnou vás při prvním prohřešku, na jiných můžete štípat dříví.

Příspěvek upraven 05.07.23 v 10:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
5.7.23 10:39
@Anonymní píše:
Nechtěla jsem se nikoho dotknout, opravdu ne. :oops: Samozřejmě je mi jasné že dokud to nemám černé na bílém to ADHD tak jistota není. Zatím mám opravdu jen podezření že to tam může být. :think: ano já vím že je právě spousty lidí kteří tuto diagnózu neberou vážně a mrzí mě to. Když jsem byla malá tak mi to diagnostikovali taky bylo mi v té době asi 6 nebo 7 tak proto si myslím že tam nějakou roli ta genetika sehrát mohla :think:

Ano, casto je to dedicne. Uvidite, co reknou ve skolce. Z toho, co pises, tak tam nevidim nejaky velky problem, coz je bezva zprava. Ja se taky jednou takto na cizi dite ohradila, ikdyz to nebylo uplne ok. Ja zas rekla: hlavne, ze ty jsi porad hodna. Je to unava, vycerpani a nekdy je toho proste dost. Ale pozor, jestli mas fakt ADHDe, tak musis byt dusledna az to boli. Fakt stat za zadkem a hlidat, korigovat, odnaset placici dite z hriste. Cekat, ze takove dite samo pochopi, ze ho nekde nechteji, tak to fakt nepochopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
5.7.23 10:42

---

Jako chodit na hřiště se čtyřleťákem, no to by mně mohlo… :roll: A tatínek od sedmiletýho to už je úlet, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
5.7.23 10:44

Já to přečetla tak napůl. Neudělala jsi nic hrozného. Ale souhlasím s tím, že jsi ho prostě měla vzít a jít pryč. Však ať se vzteká :nevim: ve čtyř letech už by toto mel pochopit. Je to o důslednosti, což už ti tu taky psali.

Mého čtyřletého takto otravuje dvouletý bratranec a je to peklo. Taky zasahuji a budu muset zasáhnout víc. Je prostě pravda, že dítě nemusí snášet druhé otravné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
5.7.23 10:52
@Johli píše:
Jako chodit na hřiště se čtyřleťákem, no to by mně mohlo… :roll: A tatínek od sedmiletýho to už je úlet, ne? :lol:

Ne všechna hřiště jsou v důvěrně známém prostředí malého městečka, kam se sbíhají děti samy po návratu ze školky/školy. Existují taky větší města, kde si člověk nemůže být jistý, jestli nenajde na hřišti injekční stříkačku nebo někoho s lahví vodky v ruce (v horším případě honiče v kabátu). Pustit tam čtyřleté dítě samotné? Já na dnešní dobu pěstuju v dětech poměrně velkou míru samostatnosti, ale čtyřleté dítě jsem na hřiště samotné tedy nepustila ani omylem. Poprvé na nejbližší hřiště v šesti letech, kdy dítě umělo zpaměti telefonní číslo na oba rodiče, vědělo, že nesmí říkat cizím lidem adresu, vědělo, co jsou ty injekční stříkačky, že když se děje něco nestandardního, má z dospěláků jít za maminkou s kočárkem a ne za dospělým jednotlivcem a jak mu to má říct, a umělo samozřejmě i číst a mohlo si případně přečíst nějaké cedule u vstupu apod. Klidnější jsem pak byla, až mělo svůj mobil (což bylo později).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
5.7.23 10:52

@Ploskutáček hřiště je fajn, když se sejdou děti co jsou v pohodě a mají rozumné rodiče. Když je to takto tak chodím opravdu ráda. Pokud jsem na hřišti a jsou tam jen moje děti, tak klidně koukám do telefonu. Povětšinou si hezky hrají a já o nich nevím. Pohodička, klídek. Jenže jakmile dojde třeba trochu agresivní dítě, tak je po klidu. To je pak opravdu peklo. Hlavně samozřejmě je to i o rodiči jak umí svoje dítě zvládnout. My vždy chodili na hřiště rádi, ale teď když tam dojde bratránek mých dětí, tak musím mít oči i na zádech a pořád řeším konflikty. To mě děsně nebaví. Děti jsou taky tím pádem protivné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
5.7.23 10:58
@Anonymní píše:
Ne, nic takového jsem doopravdy nezakládala, ani nevím že to tu někdy bylo nechodím sem jakože denně :nevim:

Tak te pani napis, mate podobne smysleni. Budete si rozumet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.23 11:07
@Tarena píše:
Tak te pani napis, mate podobne smysleni. Budete si rozumet.

Nevím vůbec o koho jde, ani že tu nějaká takováhle diskuze byla, každopádně o tom s kým se budu přátelit, byť třeba jen virtuálně, bych si ráda rozhodla sama.

• Citovat
  • Upravit
11082
5.7.23 11:11
@Anonymní píše:
Nevím vůbec o koho jde, ani že tu nějaká takováhle diskuze byla, každopádně o tom s kým se budu přátelit, byť třeba jen virtuálně, bych si ráda rozhodla sama.

No ted tady reagujes trosku jako tvuj syn, rozcilujes se tady, ze se s tebou ostatni nesmeji a nepisou ti ty zabavne historky z hriste jak jsi chtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.23 11:14
@Tarena píše:
No ted tady reagujes trosku jako tvuj syn, rozcilujes se tady, ze se s tebou ostatni nesmeji a nepisou ti ty zabavne historky z hriste jak jsi chtela.

Já se nerozčiluji, ale nepopírám že mě nemrzí to, jakým způsobem se to tu zvrtlo…

• Citovat
  • Upravit
385
5.7.23 11:21

Odejít z hřiště s dítětem, co obtěžuje ostatní a tebe neposlouchá, je naprosto přiměřené.

Proč by měli hned odcházet z hřiště?
Starší děcka to můžou vyřešit tím způsobem že mladšímu utečou někam za bytovku nebo na opačný konec hřiště.
Takhle se to dělalo za nás a tahle to provozovaly i moje děcka když byly malý. ;)

Příspěvek upraven 05.07.23 v 11:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
5.7.23 11:21
@Anonymní píše:
Já se nerozčiluji, ale nepopírám že mě nemrzí to, jakým způsobem se to tu zvrtlo…

K čemu ti bude, když ti napíšu, že jsme na vesnici, jedno hřiště pro všechny a pravidla si tu určují starší děti. Mladší se přizpůsobí nebo tam jdou, když tam ty starší nejsou. A jen občas doprovod rodiče, když jsou fakt malý. Hlavně tu některé děti chodí do školky od 2 let. Což je výhoda v té socializaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
5.7.23 11:31
@zrcadlo píše:
Ne všechna hřiště jsou v důvěrně známém prostředí malého městečka, kam se sbíhají děti samy po návratu ze školky/školy. Existují taky větší města, kde si člověk nemůže být jistý, jestli nenajde na hřišti injekční stříkačku nebo někoho s lahví vodky v ruce (v horším případě honiče v kabátu). Pustit tam čtyřleté dítě samotné? Já na dnešní dobu pěstuju v dětech poměrně velkou míru samostatnosti, ale čtyřleté dítě jsem na hřiště samotné tedy nepustila ani omylem. Poprvé na nejbližší hřiště v šesti letech, kdy dítě umělo zpaměti telefonní číslo na oba rodiče, vědělo, že nesmí říkat cizím lidem adresu, vědělo, co jsou ty injekční stříkačky, že když se děje něco nestandardního, má z dospěláků jít za maminkou s kočárkem a ne za dospělým jednotlivcem a jak mu to má říct, a umělo samozřejmě i číst a mohlo si případně přečíst nějaké cedule u vstupu apod. Klidnější jsem pak byla, až mělo svůj mobil (což bylo později).
‐----
Hřiště bývá u každého paneláku, nevím proč chodit někam dál kor když si nejste jistí co se tam vyskytuje za individua.
Kdybych měla plašit co všechno by se mohlo stát tak mám ze svého 30 letého syna mamánka kterému musím furt stát za zadkem. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
5.7.23 11:43
@Johli píše: ‐----
Hřiště bývá u každého paneláku, nevím proč chodit někam dál kor když si nejste jistí co se tam vyskytuje za individua.
Kdybych měla plašit co všechno by se mohlo stát tak mám ze svého 30 letého syna mamánka kterému musím furt stát za zadkem. :)

Tak znovu: Ne každý bydlí v paneláku s hřištěm ve vnitrobloku, stále existuje řada bytů, ze kterých je to k nejbližšímu hřišti (které stojí za to, ne dvě motorky na péru a jedno pískoviště) několik set metrů, tzn. není to pod oknem, a musí se i přes více křižovatek. Nechávat chodit čtyřleté dítě samotné na hřiště, když to hřiště nemám pod oknem nebo není v lokalitě, kde zná dítě skoro všechny ostatní, mi prostě přijde krajně nezodpovědné. A jestli máš 30letého syna, tak se na to díváš optikou úplně jiné generace, sorry, protože čtyři roky mu byly v minulém století.
Moje sedmdesátiletá máma sama říká, že nás nechávala jezdit od první třídy samotné autobusem, ale dnes by prvňáka na tu zastávku nepustila, protože za nás byla zastávka plná lidí, kdežto dnes se všichni vozí autem a na autobus se jde zřídka, tzn. hrozilo by, že tam to dítě bude stát samo (je to zastávka stranou od domů, není na ni odnikud vidět, za dnešních podmínek by tam šestiletou holku samotnou nepustila ani omylem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.23 12:00

@zrcadlo přesně tak. Jako u nás ve městě je ta situace s dětskými hřišti úplně nic moc. Máme tu jedno jediný hřiště které je nové a je opravdu krásné je tam spoustu prvků, je tam stín a lavičky se stoly
atd.
Pak tu máme jedno takový hřiště kde je prostě bordel chodí tam individua a feťáci. :(

No a zbývající další dvě hřiště? Tomu se ani nedá říkat hřiště, je to prostě o tom že tam je jeden koník na péru :mrgreen: klouzačka a na jednom ještě rozvrzaný kolotoč :nevim: pískoviště tam pro jistotu není vůbec :lol: když už na nějaké z těchhle dvou hřišti jdeme tak tam mrňous stejně dlouho nevydrží protože prostě ho to tam zanedlouho přestane bavit. Je jasný že když má člověk možnost volby tak prostě jde na to hřiště kde se tomu dítěti víc líbí :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML