Byla jsem trochu protivná na cizí děcko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11941
5.7.23 16:30
@Zeoli píše:
Ty jsi prostě super člověk :palec: :kytka:

Ale houby, jen mám dost nakoukanej život. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.23 16:45

:think: Ještě takový zážitek z dětství. Bylo mi asi sedm, osm let a byla jsem na hřišti s babičkou. V té době jsem měla takový období že jsem si hrála s gumovými dinosaury což bylo v té době na holku nezvyklé protože přeci holčičky si měli hrát s panenkami :mrgreen:. No a šli jsme na hřiště a já sebou asi dva dinosaury měla a samozřejmě se na mě nalepila asi čtyřletá holčička a pořád si se mnou chtěla hrát s těmi dinosaury jenže já prostě měla s nimi rozehranou nějakou svojí hru a prostě mi vadilo že mi tu hru kazí atd. Protože ona si s těmi dinosaury prostě hrála jako by to byly panenky jestli se chápeme. :lol: Tak jsem jí různě utíkala vždycky jsem se někde zašila a takhle asi 20 minut jsem to dělala a pak už jsem z toho měla trochu legraci… No a všimla si toho moje babička tak si mě zavolala k lavičce a sprdla mě proč jako jsem protivná na tu malou holčičku, tak jsem se snažila jí vysvětlit že si chci hrát po svém načež mi babička řekla že takhle teda ne a že jestli mi vadí že si se mnou chce hrát malé dítě tak se taky může jít z hřiště domů a tam tedy budu mít klid na ty svoje hry a nikdo mě obtěžovat nebude. :zed: Nakonec to dopadlo tak že jsem si s tou malou holčičkou chvíli teda hrála s těmi dinosaury asi 20 minut a pak šla tedy obtěžovat nějakou další holčinu která tam měla kočár a panenku…

Nechci být urýpaná, nebo tak něco ale prostě spíš to myslím tak, že člověk úplně při té výchově nemůže čerpat z toho co bylo když on byl malý protože ke spoustě věcem a situacím se přistupovalo odlišně. Možná proto v některých situacích plavu a tápu protože si nesu nějaké zvyky a vzorce z výchovy kterou jsem zažila já.

• Citovat
  • Upravit
14377
5.7.23 17:43
@Anonymní píše: :think: Ještě takový zážitek z dětství. Bylo mi asi sedm, osm let a byla jsem na hřišti s babičkou. V té době jsem měla takový období že jsem si hrála s gumovými dinosaury což bylo v té době na holku nezvyklé protože přeci holčičky si měli hrát s panenkami :mrgreen:. No a šli jsme na hřiště a já sebou asi dva dinosaury měla a samozřejmě se na mě nalepila asi čtyřletá holčička a pořád si se mnou chtěla hrát s těmi dinosaury jenže já prostě měla s nimi rozehranou nějakou svojí hru a prostě mi vadilo že mi tu hru kazí atd. Protože ona si s těmi dinosaury prostě hrála jako by to byly panenky jestli se chápeme. :lol: Tak jsem jí různě utíkala vždycky jsem se někde zašila a takhle asi 20 minut jsem to dělala a pak už jsem z toho měla trochu legraci… No a všimla si toho moje babička tak si mě zavolala k lavičce a sprdla mě proč jako jsem protivná na tu malou holčičku, tak jsem se snažila jí vysvětlit že si chci hrát po svém načež mi babička řekla že takhle teda ne a že jestli mi vadí že si se mnou chce hrát malé dítě tak se taky může jít z hřiště domů a tam tedy budu mít klid na ty svoje hry a nikdo mě obtěžovat nebude. :zed: Nakonec to dopadlo tak že jsem si s tou malou holčičkou chvíli teda hrála s těmi dinosaury asi 20 minut a pak šla tedy obtěžovat nějakou další holčinu která tam měla kočár a panenku…Nechci být urýpaná, nebo tak něco ale prostě spíš to myslím tak, že člověk úplně při té výchově nemůže čerpat z toho co bylo když on byl malý protože ke spoustě věcem a situacím se přistupovalo odlišně. Možná proto v některých situacích plavu a tápu protože si nesu nějaké zvyky a vzorce z výchovy kterou jsem zažila já.

A právě proto jsi syna měla sebrat a odejít. Protože sama víš, jak moc tě to tenkrát štvalo. Aby pochopil, že jsou věci, které prostě nesmí. Místo toho se tu já osmnácti stránkách zbytečně obviňuješ za něco, co ani nestálo za řeč. Naše rozhodnutí v danou chvíli ovlivňuje tolik okolností, že nemá cenu se tímhle užírat. Život je dost krátký na to, abychom řešily kraviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107618
5.7.23 18:17
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, včera na hřišti se mi stala taková věc na kterou nejsem hrdá a trochu se za to stydím. Mám čtyřletého syna který se hrozně rád s každým druží.. bohužel má asi nějakou poruchu možná ADHD nebo něco na ten způsob a prostě on se strašně chce družit s ostatními dětmi ale někdy úplně neví jak na to. Včera si vyhlédl partu asi sedmiletých kluků které si hráli na nějaké rytíře nebo co a pořád za nimi běhal a prostě je všemožně otravoval a motal se jim do hry. Snažila jsem se prostě odvést jeho pozornost jako že prostě pojď půjdeme se tamhle podívat, pohoupat, povozit, ale prostě jeho to v ten moment nezajímalo a pořád za nimi běhal. Pak jsem šla teda přímo k němu vysvětlila jsem mu že kluci si chtějí hrát sami že jsou velcí a mají už nějaké ty svoje hry atd tak chvilku dal pokoj ale pak zase za nimi začal běhat nanovo a na nich bylo vidět že je to už dost otravuje… Tak jsem na něj znovu zavolala ať přijde na chvíli ke mně a že půjdeme zase něco dělat jiného, klouzat se atd ale prostě to vůbec nemělo smysl on mě úplně ignoroval tak už jsem se na to prostě vyprdla abych na něj halekala na celé hřiště a dělala lidem divadlo a řekla jsem si že holt na to asi musí přijít sám… Jenže pak už to začalo být docela vyhrocený že oni do něj začali strkat on po nich začal házet nějakou tu drcenou kůru která je tu rozsypaná po hřišti tak už na něj znovu prostě jsem zařvala ať nechá velké kluky na pokoji a prostě si jde dělat něco po svém a jeden z těch kluků mi řekl : nás tady pořád otravuje a je úplně hrozný a mně nějak prdli nervy a říkám No jo tak se nezblázni… To tak se nezblázni jsem teda řekla spíš polohlasem ale stejně mě ten kluk slyšel a tatínek toho kluka mě asi taky slyšel protože na mě koukal dost blbě nejspíš to jsou asi ty typy rodičů co razí takovéto že na jejich miláčka se nesmí nikdo ani špatně podívat… Já vím že jde o blbinu a že takovýhle zážitků člověk ještě na hřišti zažije hrozně moc, však já taky radu nehledám spíš se asi chci jenom vypovídat protože je mi to takový blbý až je tu třeba znovu potkáme atd… Je mi jasný že prostě můj mrňous musí pochopit že ne vždycky a každé dítě na něj musí být naladěný ale někdy je to prostě těžký… Občas mám pocit že návštěva hřiště je o nervy… U nás na hřišti je třeba taková ta lanovka a vždycky když je volná tak si toho malý vůbec nevšímá ale jakmile se tam nahrnou děti, ideálně ještě větší děti, tak se tam cpe taky a takhle je to skoro se vším jak je něco volný tak ho to nezajímá a jak tam někdo je tak v tu ránu tam chce taky… Jako mám návštěvu hřiště ráda ale občas je toho na mě prostě moc… No a včera jsem vypěnila… Stalo se vám to taky někdy že jste vypěnili na cizí děcko? Omlouvám se za anonym… Klidně napište i infarktový vaše zážitky z hřiště :mrgreen:

musíš si ho hlidat, aby neobtěžoval ostatní, obzvlast, když vidíš, ze jsou starší a evidentně nemají zájem.
Jak se ho asi meli zbavit? Priste muže přijít k úrazu, když na to jen koukas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
5.7.23 18:57
@Venetia píše:
musíš si ho hlidat, aby neobtěžoval ostatní, obzvlast, když vidíš, ze jsou starší a evidentně nemají zájem.
Jak se ho asi meli zbavit? Priste muže přijít k úrazu, když na to jen koukas.

„když jsou starší“ a někdo tu píše, že na jejich hřišti poroučejí starší děti a mladší buď se musí podřídit nebo jít pryč :zed:
no tak to je hrozné - uvědomujete si, vy, které to podporujete, že tím podporujete šikanu?? :cert: starší můžou všichni a mladší mají jít pryč a poslouchat -

• no pak se neďivme šikaně ve školách a školkách, vždyť to je klasika - šikana vznikla na vojně a to tak, že „mazáci“ šikanovali nováčky, a ti to druhý rok zase dělali novým nováčkům - super výchova :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
5.7.23 19:13
@stinga píše:
„když jsou starší“ a někdo tu píše, že na jejich hřišti poroučejí starší děti a mladší buď se musí podřídit nebo jít pryč :zed:
no tak to je hrozné - uvědomujete si, vy, které to podporujete, že tím podporujete šikanu?? :cert: starší můžou všichni a mladší mají jít pryč a poslouchat -
  • no pak se neďivme šikaně ve školách a školkách, vždyť to je klasika - šikana vznikla na vojně a to tak, že „mazáci“ šikanovali nováčky, a ti to druhý rok zase dělali novým nováčkům - super výchova :poblion:
Můžeme to obrátit. Starší dítě poleze za skupinkou batolat hrajících si na písku. Bude jim lézt po bábovičkách, furt po nich bude něco chtít, neustále je bude rušit. Malé děti budou místo toho, aby si hrály, pořád brečet. A maminka toho staršího dítěte neudělá fakticky nic. Je toto OK? Je toto také šikana od těch malých, kteří si hrají a na hraní s tím velkým nejsou nastaveni? To je přece jedno, kdo komu kazí hru. Když o to ta skupina nestojí, má toho nechat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.23 19:25

Ok, možná jsem divná, ale jak tady všechny píšete, že byste to udělaly stejně a nic se nestalo 8o
Já bych se třeba těm dětem omluvila 8o
a pokud by něco mému dítěti dělaly, dodala bych, že tohle není dobré řešení. Děti si taky zaslouží trochu úcty..

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
5.7.23 19:30
@Limi123 píše:
Dítě na hřiště bereš, aby to tam dítě bavilo a aby ses s ním doma nezblaznil. Děti cca do 4 let je potreba mít pořád na očích a většinou i aktivně se mu věnovat (točit kolotoč, houpat, stavet z písku etc.). Minimálně na něj koukat, takže non-stop pozornost. Když už je starší (tak 5 let) a čirou náhodou se zabaví s kamarádem, tak máš třeba 5 minut v kuse kouknout do mobilu nebo přečíst knížku, což se ti doma většinou nepoštěstí.

Být matkou menších dětí je prostě o tom, že 100 procent času dáváš pozor, co to dítě dělá kde je etc. a je to dost náročné. Proto někdy nemáš sílu něco posté řešit, jako tady zakladatelka, a byla ráda, že má chvíli klidu i když za cenu, že její dítě otravuje jiné děti. Jinak totiž 24 hodin denně zaměstnává tu matku, což je hezké, ale strašně vyčerpávající - tahle zkušenost je nepřenosná.

Takže ano, pokud má ta matka 5 minut, aby se koukla do mobilu v klidu, tak to asi udělá. Není to ale ten důvod, proč jít na hřiště, stejně víc než 5 minut v kuse nedá.

Prosím tě, ty žiješ někde v duhové zemi? Naprosté minimum rodičů se dítěti věnuje způsobem, jaký popisuješ. Hřiště je zvěřinec.

• Citovat
  • Upravit
140244
5.7.23 19:36
@Ahep píše:
Ono ale predevsim prudilo a otravovalo druhe deti!

a to je něco tak strašného? z každého prdu dělat nevím co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
5.7.23 20:17
@stinga píše:

Já bych řekla, že "někteří rodiče "šikanují děti už od narození… svým přístupem, svým myšlením, svou výchovou… Třeba tebe taky šikanuje šéf v práci, protože po tobě chce věci, které se ti třeba nelíbí a zrovna nemáš náladu je dělat? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
5.7.23 20:31
@Limi123 píše:
Dítě na hřiště bereš, aby to tam dítě bavilo a aby ses s ním doma nezblaznil. Děti cca do 4 let je potreba mít pořád na očích a většinou i aktivně se mu věnovat (točit kolotoč, houpat, stavet z písku etc.). Minimálně na něj koukat, takže non-stop pozornost. Když už je starší (tak 5 let) a čirou náhodou se zabaví s kamarádem, tak máš třeba 5 minut v kuse kouknout do mobilu nebo přečíst knížku, což se ti doma většinou nepoštěstí.

Být matkou menších dětí je prostě o tom, že 100 procent času dáváš pozor, co to dítě dělá kde je etc. a je to dost náročné. Proto někdy nemáš sílu něco posté řešit, jako tady zakladatelka, a byla ráda, že má chvíli klidu i když za cenu, že její dítě otravuje jiné děti. Jinak totiž 24 hodin denně zaměstnává tu matku, což je hezké, ale strašně vyčerpávající - tahle zkušenost je nepřenosná.

Takže ano, pokud má ta matka 5 minut, aby se koukla do mobilu v klidu, tak to asi udělá. Není to ale ten důvod, proč jít na hřiště, stejně víc než 5 minut v kuse nedá.

Já ti to trochu vyvrátím :lol: mám děti 4,5 roku a dva a půl roku. A většinu času prostě klidně můžu sedět a koukat do telefonu. Teď většinou kojím třetí :D když přijdou jiné děti tak dělám jen dohled a můžu se úplně v klidu bavit s jinou maminkou. Ale záleží jaké děti se sejdou na hřišti. Pokud dojde agresivnější dítě, tak už musím být v pozoru a prostě ty svoje děti bránit, případně jim pomáhat vykomunikovat konflikty. Já dětem stála vyloženě za zadkem snad do toho roku a půl, kdy ještě byli neohrabané a bála jsem se, že spadnou. Je to povahou dětí. Mám klidné děti, které si umí na hřišti hezky hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150062
5.7.23 20:34
@mojmira píše:
a to je něco tak strašného? z každého prdu dělat nevím co?

Dítě toužilo po jiných dětech. Tfuj, jak odsouzeníhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
5.7.23 20:37
@ibis píše:
Já bych řekla, že "někteří rodiče "šikanují děti už od narození… svým přístupem, svým myšlením, svou výchovou… Třeba tebe taky šikanuje šéf v práci, protože po tobě chce věci, které se ti třeba nelíbí a zrovna nemáš náladu je dělat? :roll:

to je přece něco úplně jiného, šestileté děti na hřišti opravdu nejsou šéfové čtyřletých dětí,
srovnávat to s šéfem v práci je nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
5.7.23 20:39
@Masina píše:
Můžeme to obrátit. Starší dítě poleze za skupinkou batolat hrajících si na písku. Bude jim lézt po bábovičkách, furt po nich bude něco chtít, neustále je bude rušit. Malé děti budou místo toho, aby si hrály, pořád brečet. A maminka toho staršího dítěte neudělá fakticky nic. Je toto OK? Je toto také šikana od těch malých, kteří si hrají a na hraní s tím velkým nejsou nastaveni? To je přece jedno, kdo komu kazí hru. Když o to ta skupina nestojí, má toho nechat.

to není to, o čem píšu já,
obhajuje se tu nadřazenost starších dětí, takže malé děti v tomhle případě by měly jít pryč, respektive by je jejich matky měly vzít pryč, protože na pískovišti vládne starší, tak mladší nemají právo se hrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
5.7.23 20:40
@Anna766 píše:
Dítě toužilo po jiných dětech. Tfuj, jak odsouzeníhodné.

přesně tak, malý zločinec si chtěl hrát se staršími dětmi, ó fuj, maminka si ho musí nechat zamčeného doma, aby neobtěžoval o dva! roky starší děti :zed: :zed:
to si dovolil moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect