Byla jsem trochu protivná na cizí děcko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1214
6.7.23 08:34
@Anonymní píše:
Je mi jasné že tu situaci na hřišti jsem asi mohla zvládnout trochu lépe na druhou stranu prostě člověk není stroj. Vím že můj mrňous těm sedmiletým tu hru trochu kazil a že z něj právem nebyli nadšení. Nicméně já si myslím že i ty sedmileté děti se v životě trochu musí naučit to, že ne vždycky jde všechno podle jejich představ a že prostě nějaké ty nepříjemné a otravné věci patří k životu.Ne každá věc která se v životě musí dělat jim bude příjemná ať už se jedná třeba o domácí úkoly, nebo v pozdějším životě chození do práce a nějakým způsobem v té práci fungovat. Pracovala jsem jako recepční v hotelu kam jezdila Arabská klientela a mohu vám říct že pracovat s arabama, to bych nepřála ani těm které tady do mě už druhý den slovně kopou :lol:
Jsou většinou hluční, arogantní a povýšení, jednou řeknou A podruhé B, nakonec je to stejně C a to ještě kdoví jestli. :zed:
Samozřejmě že s takovými lidmi jsem já v práci jednat nechtěla ale jelikož jiná práce prostě nebyla tak jsem to dělat musela. :nevim:

Tvoje úloha ale není učit cizí děti, že nemůže být vždycky všechno podle nich. Ty přesně toto máš učit svoje dítě. Koukej se teď jen na něj. Ať to umí on, že nemůže dělat všechno, co chce. Zvlášť, když už jsi mu to několikrát zakázala. Ty starší děti jeho dolézání snášely 3/4 hodiny, vydržely opravdu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
6.7.23 08:38
@stinga píše:
její syn neudělal nic špatného, chtěl si hrát s jinými dětmi,
a kluků by neubylo, kdyby si s ním chvíli pohráli a pak mu třeba utekli, nebo vylezli někam, kam 4letý ještě vylézt nedokáže nebo tak něco,
třeba by jim mohli jejich rodiče říct, ať se s menším chvíli pohrají, taková výchova k pospolitosti a dobrým vztahům, co?

Ale to jsem psala už dřív, že klidně za klukama mohli přijít a normálně se zeptat, jestli si s nima chvíli hrát. Zajladatelka napsala, že to neudělali, že jí to ani nenapadlo. Takže tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
6.7.23 08:41
@stinga píše:
její syn neudělal nic špatného, chtěl si hrát s jinými dětmi,
a kluků by neubylo, kdyby si s ním chvíli pohráli a pak mu třeba utekli, nebo vylezli někam, kam 4letý ještě vylézt nedokáže nebo tak něco,
třeba by jim mohli jejich rodiče říct, ať se s menším chvíli pohrají, taková výchova k pospolitosti a dobrým vztahům, co?
Ale to jsem psala už dřív, že klidně za klukama mohli přijít a normálně se zeptat,jestli si s nima chvíli hrát.Zajladatelka napsala, že to neudělali,že jí to ani nenapadlo. Takže tak..
@stinga píše:
proč by měly poslouchat toho nejstaršího? jsou to všechno děti, a 4letý a 6letý jsou téměř stejní, to by ten starší musel mít třeba píše: Více

Ty jsi to vůbec nepochopila jak jsem to myslela…No nic no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.7.23 08:43
@Anonymní píše:
Je mi jasné že tu situaci na hřišti jsem asi mohla zvládnout trochu lépe na druhou stranu prostě člověk není stroj. Vím že můj mrňous těm sedmiletým tu hru trochu kazil a že z něj právem nebyli nadšení. Nicméně já si myslím že i ty sedmileté děti se v životě trochu musí naučit to, že ne vždycky jde všechno podle jejich představ a že prostě nějaké ty nepříjemné a otravné věci patří k životu.Ne každá věc která se v životě musí dělat jim bude příjemná ať už se jedná třeba o domácí úkoly, nebo v pozdějším životě chození do práce a nějakým způsobem v té práci fungovat. Pracovala jsem jako recepční v hotelu kam jezdila Arabská klientela a mohu vám říct že pracovat s arabama, to bych nepřála ani těm které tady do mě už druhý den slovně kopou :lol:
Jsou většinou hluční, arogantní a povýšení, jednou řeknou A podruhé B, nakonec je to stejně C a to ještě kdoví jestli. :zed:
Samozřejmě že s takovými lidmi jsem já v práci jednat nechtěla ale jelikož jiná práce prostě nebyla tak jsem to dělat musela. :nevim:

No víš co, ale to se musí naučit i tvůj syn, ve čtyřech letech je na to opravdu starý dost, tvoje úsilí má směřovat výhradně k němu. Takže proč by on neměl vydržet nepohodlí, které si navíc způsobil sám? Sedmiletý kluk je pořád malé dítě, ty ho asi vnímáš jako kdovíjak vyspělého, zvlášť když tu situaci pořád dokola srovnáváš dokonce i se svými zážitky z dospělosti! (opravdu pozoruhodné), ale to fakt pochopíš za tři roky sama, jak moc ses mýlila. Oni si s ním opravdu hrát nemusí, srovnávat to s pracovními povinnostmi je totální nesmysl, a nakonec byla reakce toho sedmiletého, kdy ti otevřeně a srozumitelně oznámil, co jim vadí, zralejší než tvá vlastní.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
6.7.23 08:49

To je skvělá demagogie. Sedmiletou cizí děti se musí učit že se musí kamarádit s detma s kterými nechtějí ale 4 letíly kluk se nemusí učit že se jine děti neotravuji :mrgreen:

Určitě ať tvému klukovi bude 7 a bude si hrát s kamarády budeš mu nadšeně cpat 4 letaka aby pochopil že si s ním musí hrát. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
41600
6.7.23 08:59
@stinga píše:
no jelikož má asi nějakou diagnózu, tak to prostě nechápe

asi? pokud ano, o to spíš by maminka měla být důsledná, ne něco třikrát říct a pak, protože dítko neposlouchá, ustoupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150062
6.7.23 10:02
@Pitaya1 píše:
Ale ty děti netouzily po něm. Ty starší děti nemají právo si vybrat s kým si chtějí hrát? Musí se přizpůsobit cizímu dítěti? 8o

Tak pro blbý ještě jednou. Chápu ty děti že si nechtěly hrát, nechápu tady ženský, který tu dští síru na děcko proto, že si chtělo hrát s ostatními a toužilo po blízkosti jiných dětí, což mi přijde naprosto přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
6.7.23 10:06
@Anna766 píše:
Tak pro blbý ještě jednou. Chápu ty děti že si nechtěly hrát, nechápu tady ženský, který tu dští síru na děcko proto, že si chtělo hrát s ostatními a toužilo po blízkosti jiných dětí, což mi přijde naprosto přirozené.

Ale tady se řeší matka, která primárně nezvládla situaci a která si pak svůj vztek vybila na cizím dítěti

• Citovat
  • Upravit
5192
6.7.23 10:10
@Anna766 píše:

Tak ještě jednou… zakladatelka se tu ujišťuje, že jednala správně. Dostalo se jí odpovědi, že NE. Co je na tom nepochopitelného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150062
6.7.23 10:13
@ibis píše:
Tak ještě jednou… zakladatelka se tu ujišťuje, že jednala správně. Dostalo se jí odpovědi, že NE. Co je na tom nepochopitelného?
A já reaguju na něco jiného , co je na tom k nepochopení ?
@Pitaya1 píše:
Ale tady se řeší matka, která primárně nezvládla situaci a která si pak svůj vztek vybila na cizím dítěti
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.7.23 10:19

@Anna766 mně teda celkem nepřijde, že by někdo nadával přímo tomu čtyřletému klukovi. Já tvrdím jediné, že si jeho matka měla rozmyslet, zda to bude korigovat a pak tedy od začátku a to výhradně vůči vlastnímu dítěti - ona tu zatím neustále rozvíjí teorie, že to ti sedmiletí měli vydržet, protože ona taky musela (a jako dospělá stále musí) a nepohodlí je v životě běžné - avšak nikoli vůči vlastnímu synovi, ten brečet a přizpůsobit se nemůže a nemusí. A pokud tu situaci korigovat nechtěla, pak měla vydržet, až si to děti vyřeší samy, ne že to nezvládne a pak si uleví na sedmiletém. Tak se začali strkat, no. Mně osobně by vadilo už to, že dítě nereaguje na mé výzvy ku změně chování, dostalo by maximálně dvě šance, pak odchod. A klidně dát na výběr, OK, na hřišti jsi to nezvládl, opakovaně jsi neposlechl, můžeme jít tedy na procházku, pokud nechceš na procházku, jdeme domů.

• Citovat
  • Upravit
3837
6.7.23 10:22
@Anonymní píše:

Tohle jsou hrozný argumenty, promiň. I ta vymyšlená historka s babičkou apod. Ono se ve finále vlastně skoro nic nestalo, vůbec si diskuzi nemusela zakládat. Takových situací asi proběhne ještě desítky. Ale lidé se ti snaží dát reakci na to, že bys měla mít i ty nějaký soudný náhled na své dítě. Sedmileté děti to zvládly, tak jak měly. Ty teď se snažíš házet vinu na společnost, že by měla vychovávat děti tak, aby zvládaly i nepříjemné situace. Ale zároveň ty sama jsi své dítě nenaučila v ten den nic. Jen to, že nemusí poslechnout, může nadále otravovat, nebudou následky, a když si dítě které je otravovano přijde postěžovat, tak maminka mu vynadá. Proč tvému dítěti se má ustupovat, ale ostatní musí snášet a chovat se vyspěle jako dospělí? Proč tvé dítě nenaučíš, že ne vše má být dle jeho představ a nechala jsi ho dělat něco o čem sama víš, že není ok, 3/4 hodiny? Nechtěla jsi scénu. Tudíž jsi ani ty své dítě nenaučila, že nepříjemné věci patří k životu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.23 11:05
@Velryba černá píše:
@Limi123 mám děti už docela dlouho a žádné pobíhání za čtyřletými jsem nikde nezažila a to ani ve větších městech. Rodiče to tam naprosto obvykle vyklopí a hotovo.

Jako že se maminky těm dětem nevěnují? Vidíš, tak to u nás tedy běžně… Potočit na kolotoči, pohoupat na houpačce etc, pohrát na pískovišti… Když má dítě na hřišti kamarády, tak si hraje s kamarády, ale to obvykle nemá. A maminky se mezi sebou většinou také baví ty, co se znají, jinak ne…

• Citovat
  • Upravit
15503
6.7.23 11:06
@ibis píše:

Zakladatelka dobre ví, ze její reakce na dítě byla přehnaná, proto založila diskuzi. Úplně zbytečně se pak následně všelijak obhajuje, proste se stalo, neslo o nic hrozného a zas tolik toho nerekla.. Já zažila horší projev kdy na mě na hřišti ječela nějaká babička protože moje tehdy 4leta dcera nechtěla půjčit její 2lete vnucce plyšáka. Ta holcicka měla úplný hysterák, babička ji neuměla uklidnit, tak si to vybila na me :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.23 11:09
@Anna766 píše:

No dítko se chovalo úplně normálně. Maminka to nezvládla…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML