Bylinky a jejich přínos

Lalelale
18.5.18 18:34

Bylinky a jejich přínos

Holky, už dlouho se chci zeptat :) Občas si s chutí přečtu článek na téma, co všechno bylinky umí. Od úlevy od stresu před léčení kašle po bolest hlavy. Nicméně, kolik by toho člověk musel sníst/vypít, aby to pomohlo? Víceméně mám některé bylinky neustále v jídelníčku, a stejně občas trpím na to, co přesně by to mělo léčit. Dám příklad, když se třeba podívám na to, co umí bazalka, tak bych snad už ani v životě neměla být nemocná :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
860
18.5.18 18:46

Také mám ráda bylinky. Mám to nastavené tak, že pokud mám zdravotní problém, jdu napřed do bylinek a vůbec přírodní cestou, když nepomohou, jdu k lékaři. Narozdíl od léků se ale bylinky musí užívat dlouhodobě, aby člověk zaznamenal nějakou výraznější změnu - taková je moje zkušenost. No a samozřejmě nejlepší je bylinky připravit a získat svépomocí, jak je to kupované, nemusí být vždy kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
18.5.18 18:52

Zalezi jak ktera. Ja jich uzivam spoustu, ale tak nejak spis preventivne. Pokud jde o „silu“ jejich ucinku, tak si vzpominam, ze jsem si kdysi koupila kozlik, ze je pry dobry na spanek, nejak jsem mela problem spat…spala jsem celou noc jak zabita, ale bohuzel bych tak spala i cely nasledujici den, nemohla jsem se probrat. Bylo to proste moc silne, takze ja bych je uplne nepodcenovala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.5.18 20:10

Bazalka pro me neni zadna bylina, ve smyslu lecivka. Protoze I kdyz si prectes, co vse by mel umet treba celer, spenat nebo obycejna mrkev… :think: ale jsou bylinky, ktere skutecne maji silu. Trezalka, kozlik, hloh, salvej, medunka, jmeli atd atd.Ne nadarmo jsou cajove smesi z nich registrovane Statnim ustavem pro kontrolu leciv.Ale nejake domaci bylinkarstvi… :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
18.5.18 20:25

Obecne bývá potřeba uzivat je několikrát denne po dobu xy dni. Pokud si das párkrát do týdne stopove množství bazalky do jídla, nestane se nic. Pokud si z ni budeš dělat po dobu několika týdnů ruzne odvary a pravidelne je popíjet, bude to o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.5.18 20:50

Každá bylinka je droga. Je potřeba je používat ve správném množství správným způsobem, jinak nemají velký účinek. Navíc má vliv kde rostly, kdy byly sebrané a jak usušené. Je to doslova alchimie a každý by se měl držet ověřených směsí a způsobu užívání. Dá se jimi i předávkovat nebo si způsobit zdravotní potíže.

• Citovat
  • Upravit
20.5.18 00:07

Celkem vysoké dávky, aby fungovaly, ale fakt fungují. Brala jsem čínské byliny několik měsíců kvůli zdravotním potížím + touze po otěhotnění, a doktor mi předepisoval vždy 3 druhy, 8 kuliček 3× denně, takže 24 kuliček různých slisovaných bylin. Trvalo zhruba 6 měsíců, než bylo patrné zlepšení nemoci, a dalších pár týdnů, než se zadařilo (po předchozích 3 letech snažení se o mimčo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
20.5.18 10:29

@Lenka_Hal ty jo, to si skoro neumím představit. Docela mě láká ten kozlík zkusit, protože mám fakt slabé spaní :mrgreen: ale radši ne o pracovní den.

Holky díky za postřehy. Nemáte někdo nápad na dobrou knížku o bylinkářství?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová