Být dlouho doma s dětmi?

Anonymní
11.7.13 10:30

Být dlouho doma s dětmi?

Holky, píšu anonymě zná mě tady spousta kolegyń z práce, tak nechci, abyse šéfové donesly nějaké drby.
Teď na co se chci zeptat.Je mi 37 let, pracuji ve zdravotnictví a momentálně jsem už skoro 5 let doma na RD, už přes rok přemýšlím, že bych si přála ještě jednoho prcka, ale bojím se toho zůstat v dnešní době, tak dlouho doma, že už mě nikdo nezaměstná. V práci mi momentálně místo drží a mám možnost i zkráceného úvazku, tak si říkaám, že by byla hloupost se o takové místo připravit a taky už by bylo dobré trošku zapojit mozek po tolika letech.Tak pořád rozmýšlím, jestli dát další mateřskou v kuse nebo jít na chvíli do práce a zkusit to později.
Také samozřejmě přemýšlímco do budoucna, aby jsme to finančně zvládly se třemi dětmi, přeci jen doba je zlá a moc dětí je finančně. nákladné. Budu ráda za jakýkoliv názor. Moc děkuji. Prosím zanechat anonymitu, kvůli práci. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
11.7.13 10:34

Práci, ač třeba s obtížemi, můžeš sehnat i ve 45. Ale jednoho dne překročíš hranici, kdy už neotěhotníš (vlastními silami). A věk 37 není málo. Já bych šla do dítěte, ale jsem si vědoma, že v otázkách dítě vs. práce bývám často proti proudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
11.7.13 10:41

Já bych šla do práce :nevim:.Dítě až pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
11.7.13 10:41

Já bych šla do práce aspoň na rok na dva, kdyby šlo o to mít/nemít teď hned 3.dítě. Jak bys to vůbec měla s registrací do zdravotnictví při takhle dlouhý pauze, neohrožovalo by Tě to nějak. Práce se po 40+ a dluhé profesní puaze shání obtížně, jedině že by jsi byla nějak specializovaná, tam problém nebývá.

• Citovat
  • Upravit
31672
11.7.13 10:42

Šla bych do toho, práce je pro každýho, kdo chce pracovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
11.7.13 10:43

Tak asi i záleží, kde bydlíš. jestli tam, kde je málo práce, budeš mít pak honičku. Na druhou stranu, léta letí a pokud neotěhotníš potom náhodou, už moc času na úmyslné „dělání“ miminka nebude. Ale pokud oba chcete a vyloženě nedřete bídu s nouzí, tak bych asi do toho šla. Dle mého 2 nebo 3 děti je jedno. Rodíl je mít jedno nebo dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
11.7.13 10:45

Zakladatelko a Ty si chceš udržet práci v oboru (kvalifikovanou) nebo je ti jedno, čím se budeš živit?

• Citovat
  • Upravit
5502
11.7.13 10:54

Já na tvém místě bych asi volila dítě… víš jistě, že práci by ti nepodrželi přes další rodičák? vzdělávat v oboru se můžeš pak i na mateřské, abys nevypadla z oboru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
11.7.13 10:54

S tvým věkem bych šla asi do dítěte :think: Práce pak bude, ale třeba možnost mít dítě už nebude taková :palec: Zdravotní sestra, myslím, práci vždy najde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
11.7.13 10:55

Já osobně bych šla do práce. Nedovedu si představit, že je možné zůstat dobře kvalifikovaná i po tolika letech doma. Ale pokud je ti práce jedno a tvojí prioritou jsou děti, tak proč nezůstat ještě doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
11.7.13 11:00

Já mám dobrou zkušenost s tím, jít po mateřské do práce a pak si pořídit další dítě. Ale, v tvém věku máš zase na dítě skoro poslední možnost (čest vyjímkám). Asi dítě a při něm něco rozjet, jestli na to máš buňky, nebo si pak zkrátit mateřskou a jít na poloviční… Njn, holky to mají složitější. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
11.7.13 11:08

K zakladatelce promiň ale to ti tady nikdo neřekne, to je jen na vás, jak jste na tom, kolik vydělává tvůj muž, jestli je schopnej utáhnout tu rodinu když budeš doma dvakrát dýl atd…taky je to o tvých prioritách atd…

upřímně já osobně bych šla do práce aspoň na chvíli, když to místo drží (to by totiž potom už nemuseli) a nejen kvůli tomu i kvůli tomu, abych byla mezi lidma a né jen s dětma a snažila se udržet v oboru i po dobu MD rodičáku…

@slavuska1 promiň, ale tohle může napsat jen někdo, kdo nemá absolutně potuchy o tom, jak vypadá pracovní trh v ČR…práci totiž nemají kolikrát ani vysokoškoláci a kvalifikovaní lidé s praxí…a né každá mamina na MD či RD má to štěstí, že jí to místo držej.. jelikož jaksi firmy spíše propouštějí, aby ušetřili, než aby nabírali nové lidi a ve státním sektoru je to to samé…máme totiž ekonomickou krizi jestli sis nevšimla :roll: a místo, aby se konstruktivně řešila, tak se tisknou jen další a další peníze a naskakujou dluhy :zed:

Příspěvek upraven 11.07.13 v 11:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
11.7.13 11:09

Pokud znova otěhotníš, budeš zase proti výpovědi chráněná po dobu těhotenství a až do 3 let věku dítěte, na tom se nic nezmění, v tom nevidím rozdíl, výpověď ti můžou po návratu dát po 5ti jako po 8 letech. To nemáš nikdy jisté. :nevim: Pokud se rozhodneš, že třetí chcete, neodkládala bych to.. Jednak se ti zvětšuje věkový rozdíl - první dvě budou už větší, dalo by se s nimi leccos podnikat a ty budeš mít pak zase mimino? A za druhé se po 5-6ti letech zapracovávat na rok až dva a pak zase 3 roky doma? To je podle mně lepší nastoupit až po třetím pro tebe i kolegyně z práce..aspoň už budou vědět, že s tebou mají normálně počítat a ne jen na chvilku.. Toliko můj pohled na věc. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
11.7.13 11:20

Jak dlouho jsi pracovala před dětma? Máš dost dlouhou praxi v oboru? Ty dvě děti byly po seobě nebo jsi mezi tím byla v práci?
Sama si odpověz, jestli by jsi sama sebe zaměstnala i za 3 roky, pokud ANO, tak bež do dítěte, pokud NE, tak zkus raději aspoň na rok zase do práce a třeba už po půl roce v práci se začněte znova snažit, přece jen v tom věku už se nemusí povést hned napoprvé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
11.7.13 11:24

Za mě to rozhodl život. Měla jsem jít do práce ted v říjnu po 7 letech bude mi jako Tobě a neplánovaně jsme otěhotněla potřetí. Akorát jsem teda v mnohem horší situaci než ty, víc tu nechci rozebírat. Třetímu jsme se nebránili, ale až tak za 2 roky, než něco vydělám a trošku si odpočinu od mateřských starostí. No holt člověk míní a Pánbhůh mění :mrgreen: Řešila jsem veliké dilema jestli si miminko nechat, protože to pro nás bude hodně veliký finanční sešup. St. jde do školy a to ty náklady na dítě vzrostou. Tohle si prostě musíš rozmyslet ty sama. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí