Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zakladatelko, začátek je si věci ujasnit, jak jsou. O to nejde, že by se k ní vrátil, jde o to, že tento model vypadá tak, že půjčuješ svého chlapa. Dělíš se s nim, nemyslitelné.
Druhá věc je, že tě nemá štvát ex, ale tvůj partner, že si hoví v takové situaci a vůbec na tebe nebere ohled. Buď nemá jasné hranice jak mají vztahy vypadat, že ty jsi partnerka a máš být na prvním místě, zvlášť pokud s tebou má rodinu. A nebo je to hlupák..
On mi řekne, že jsou kamarádi, co řeší děti a kolegové, co řeší práci… Co na to mám já říct…
Já jen chci, aby ona měla nějaký svůj život a nečekala na něj.
Tak to je jednoduche, bydleni a praci at ji necha kvuli detem, ale kamaradcoft by mel utnout.
Proste si drz svoje hranice. A bud to on da nebo ne.
Proc to neudelas? Bojis se rozchodu?
@Anonymní píše:
On mi řekne, že jsou kamarádi, co řeší děti a kolegové, co řeší práci… Co na to mám já říct…Já jen chci, aby ona měla nějaký svůj život a nečekala na něj.
Věř mi, že vím o čem mluvíš, ale záleží fakt na něm co ona si dovolí a zda z něj vycítí, že je vůči ní rezervovaný.
No, nejsi v dobré pozici, ono je to těžké, buď opravdu ultimátum (byť to nesnáším, ale jinou možnost už nevidím)a nebo jasně řekni, že tuto situaci nedáváš, a pokud se nezmění, odchazíš. Jestli jsi trpělivý člověk a máš na to chuť, poříď si taky takového kamaráda, volej s ním, choďte na kafčo, víno. Třeba pochopí tvé pocity..
@Anonymní píše:
On mi řekne, že jsou kamarádi, co řeší děti a kolegové, co řeší práci… Co na to mám já říct…Já jen chci, aby ona měla nějaký svůj život a nečekala na něj.
Nejsou kamarádi a kolegové mají řešit práci v práci, případně dodatečně telefonicky (ale opravdu jen práci a ne, že si třeba zabouchla dveře a ať ji kamará/exmanžel najde páčidlo nebo zámečníka apod.),jsou prostě bývalí manžele, nic víc, nic míň…toto bych mu řekla-žádní kamarádi-stejně jsem nikdy nechápala, proč někteří kluci mých kamarádek se scházeli se svými ex (možná na sex s ex?)a ty holky to taky štvalo, ale prostě jim to tolerovaly…a ejhle, teď v dospělosti tady máme stejný model jako v mládí, akorát do toho přibyly prstýnky, děti a další závazky.
Ohledně Vánoc je přece dáno soudem, které svátky mají děti být u kterého rodiče, takže bych ho prostě nepustila, proč by tam měl lézt a prudit? Proč to řeší? U koho mají ty děti letos být?
Chyba je, že ji chlap nechal ve svém bytě a v té firmě, ale zas faktem je, že ji nemůže vykopnout jen ptoto, že se rozvedli.
A proč se vlastně rozvedli?
Každopádně tvůj chlap je rohatec bez koulí a ano, cítila bych se takto ohrožená…jak psala už anonymní slunečnice.
A tvoje 90ti letá babička má pravdu, bohužel…ale dokud si necháš ká. let na hlavu, tak co už?
Příspěvek upraven 11.10.22 v 13:45
@Anonymní píše:
Tak tady jsi to treba pojmenovala uplne presne „byvalka nebyvalka“ Nikdy se opravdu nerozesli.
@PaníBovaryová píše:
Tak tady jsi to treba pojmenovala uplne presne „byvalka nebyvalka“ Nikdy se opravdu nerozesli.
Jako mají pouto, on ji a ona ho pořád bere jako rodina…
Holt jen vyprchala láska, vášeň apod…
Tak uvidím no, dnes to s ním chci probrat.
@Anonymní píše:
Jako mají pouto, on ji a ona ho pořád bere jako rodina…Holt jen vyprchala láska, vášeň apod…
Tak uvidím no, dnes to s ním chci probrat.
Takze ta laska a vasen mas byt ty, a ona je rodina a pouto. No, to nemas teda jiste postaveni ![]()
Jak dlouho jste manzele?
@PaníBovaryová píše:
Takze ta laska a vasen mas byt ty, a ona je rodina a pouto. No, to nemas teda jiste postaveniJak dlouho jste manzele?
3 roky manželé, určitě nejsem vášeň, výjimečně…
Jsme rodina, já on a všechny děti klidně…
Ale do toho to prostě začne občas být ujeté, protože ona nemá svůj život zatím…
@Anonymní píše:
Ona je na něj upnutá a když už nemůže být manželka, tak chce být alespoň kamarádka, neztratit ho ze svého života.
To, že jezdí po jeho příbuzných, je vcelku logické, znají se roky, vznikla tam přátelství a navíc je to stále rodina JEJICH dětí, takže ano, má právo se s nimi stýkat.
To, že „nemá svůj život“ - má, necítí potřebu hledat cokoliv a kohokoliv jiného. Prostě jsou tací lidé, kterým stačí jeden člověk v životě a víc nechtějí, nepotřebují.
Chápu, že ti vadí, že ji chceš vyhodit z domu, ale ona má děti a v dnešní době je jakékoliv jiné bydlení nechutně předražené, to by už opravdu dřela bídu s nouzí a děti totéž. Jestliže ten dům je tvého manžela, tak je zároveň i částečně jeho dětí a on má právo se rozhodnout, že tam prostě mohou zůstat.
Vyhodit z práce.. tak určitě by bylo snazší pro tebe, kdyby měla jinou práci a tudíž nebyla v tak úzkém kontaktu s tvým manželem. Ale tohle souvisí s tím, co jsem psala na začátku. Ona cítí bytostnou potřebu být mu blízko, i když jen jako kamarádka, kolegyně atd., on se od ní rovněž neumí zcela odpoutat. Ať už kvůli dětem, kvůli společným dávným prožitkům atd, je toho prostě víc.
Poradit ti neumím, ale osobně bych v takovém trojuhelníku žít neuměla. Nedávala bych to.
Neobviňuji ale ji, ale tvého manžela, protože chyba je na jeho straně. Ona dělá jen tolik, kolik on jí dovolí.
Přijde mi, že on v sobě nemá ujasněno, kam a ke komu přesně patří a že snad až na ten sex (a za to dávám ještě velký otazník) má vlastně dvě rodiny, žije dvojí život a že takhle mu to zcela vyhovuje.
Ty Vánoce mě dostaly asi nejvíc - to jako vážně, že ty máš jít ke svým rodičům a on bude slavit u ex? Tak to ať si rovnou vezme s sebou všechny svoje věci a zubní kartáček, pak bych už totiž vyměnila zámek u dveří a šla dát žádost o rozvod.
@Anonymní píše:
tvůj manžel jí musí vytyčit hranice, ne se spoléhat, co ona. Jenomže on nechce, co? Jemu to vyhovuje mít vás takto obě.
Jako on s ní a dětmi čas netráví a nebo jen výjimečně, mě jde o to psaní a volání..
Děti vždycky přiveze a nebo je přivezu já a nebo exka…
Možná jsem to přehnala…
Vánoce jsem mu zkusila oznámit, že tam nebude a nic nenamítal…
@Anonymní píše:
Jako on s ní a dětmi čas netráví a nebo jen výjimečně, mě jde o to psaní a volání..
Děti vždycky přiveze a nebo je přivezu já a nebo exka…Možná jsem to přehnala…
Vánoce jsem mu zkusila oznámit, že tam nebude a nic nenamítal…
Nemyslím, že něco přeháníš. Že na Vánoce tam nebude řekl teď, 2 měsíce dopředu. 23.12. může jinou zpívat.. ten můj toho nasliboval, jen abych neokecávala…
Co budeš dělat pokud to bude stále takto? Dlouho se v tom teda žít nedá a nějaké sliby, co vydrží týden dva a pak si zas jede svoji lajnu..
V jakém světě to žijete, když tvůj manžel plánuje, že bude na Štědrý den se svou ex manželkou?
To, že s ní má dítě není vůbec argument. Vy dva spolu máte také dítě a jste manželé. Jak přijde vaše dítě k tomu, že s ním jeho táta nebude na Vánoce? Jak ty přijdeš k tomu, že tvůj manžel nebude s tebou na Vánoce? To opravdu není v pořádku. Obecně, celé to jeho chování je o tom, že ty jsi až ta druhá. Druhá jsi vždy byla a druhá vždy budeš.
A to, že jsi naštvaná na ní sice chápu, ale vztek ti úplně zatemnil mozek. Ty se máš zlobit na něj. Protože to, že je s ní takto v kontaktu a že je na ní takto navázaný není její práce. To je jeho práce. On jí u sebe stále chce mít. Byli spolu od 15 let, nemáš šanci to jejich pouto jakkoli přetnout, oni vždy budou svoji první. Též nechápu, proč sis ho brala, když jsi věděla, jaký je a jak moc se nikdy neodpoutal od bývalé přesto, že ji s tebou třeba podvedl a byla jsi třeba důvodem jejich rozvodu. Teď máš manžela, který je ti úplně k ničemu, protože citově je pořád navázaný na svou první ženu. Kdyby nebyl, pustí jí a ona si začne budovat svoje zázemí, svoje nové kontakty, novou práci, novou lásku. Ale jak to ona může udělat, když jí pořád drží u sebe, když jí dává najevo, jak je pro něj ona důležitější než ty? To vše, proč to nejde ukončit jsou jen výmluvy. Prostě ji chce mít nablízku a tvoje pocity a potřeby jsou mu někde. A celá tvoje rodina je mu někde, když upřednostní jedno dítě před druhým.
A že na ní nadává? Slova jsou k ničemu, když je nedoprovázejí činy. Kdoví, jak mluví v její přítomnosti o tobě, jak obecně mluví o tobě a tvém dítěti bez tvé přítomnosti. Ona se chová logicky. On jí udržuje v naději, je s ní denně v práci, jsou rodina, řeší i Vánoce. Proč by se od něj odpoutávala? Zato ty se logicky nechováš. Ač ti ukazuje, že o tebe nestojí, tak ty se ho pořád držíš a ukazuješ mu, že ti stačí se o chlapa dělit. Rozveď se a začni žít sama pro sebe, tady jen ztrácíš nejlepší roky svého života, které už ti nikdo nevrátí. Zatímco oni budou jednou mluvit o tom, jak přes to vše zvládli zůstat spolu, tak ty budeš vyprávět, jak jsi byla hloupá a pořád někomu dělala blbce a promrhala svůj produktivní věk s někým, kdo za to nestál.
Zakladatelko, začátek je si věci ujasnit, jak jsou. O to nejde, že by se k ní vrátil, jde o to, že tento model vypadá tak, že půjčuješ svého chlapa. Dělíš se s nim, nemyslitelné.
Druhá věc je, že tě nemá štvát ex, ale tvůj partner, že si hoví v takové situaci a vůbec na tebe nebere ohled. Buď nemá jasné hranice jak mají vztahy vypadat, že ty jsi partnerka a máš být na prvním místě, zvlášť pokud s tebou má rodinu. A nebo je to hlupák..