Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj čaj určitě pij nejdřív od 36tt, já ho pila od 38tt a to denně a stejně sem 10dní přenášela..
Podle toho, co je moc. Může způsobit poslíčky
pila jsem 1,5 litru denně měsíc před porodem a porodila jsem skoro na termín
@Nainuva Podle mě by jsi takto porodila i bez maliníku.
Doktor mi sám řekl, že ten maliník jen „přispívá“ psychice těhotné ženy ve stylu, že „něco pro sebe dělá“. Že to ale žádný vliv na porod absolutně nemá, i kdyby se prolévala žena několika litry maliníku denně. Jen je to prý velká výhoda v tom, že aspoň ke konci dodržují množství tekutin za den.
Prý že kdyby to byl tak dokonalý čaj, tak by se už ordinoval předem v těhotenství každé ženě.
@Maculinka jojo, to byla jen reakce na to, že se tázající obávala předčasného porodu
Zdravím nastávající maminky ![]()
Chci se podělit o své zkušenosti s maliníkem. Taky jsem tomu nevěřila na 100%, ale i gynekolog mi potvrdil, že pomáhá uvolňovat svaly pánevního dna a může (nemusí) částečně ovlivnit průběh porodu, každopádně za pokus to stojí, i kdyby to působilo jen jako placebo.
První porod před 17ti lety byla hrůza!!! Čtyři dny mi píchali provokačky, pak 18hod děs běs, nastřižená jsem byla až ke konečníku, mimi zboulovaný a přidušený ![]()
Většinou jsem na tyhle věci lajdák, ale vidina „hladkého porodu“ mě vybičovala na maximum
Pila jsem 2 šálky denně od 36tt. Tentokrát byl porod doslova krásnej zážitek, 12hod od prvních bolestí do konce, ale bolesti minimální, jak silnější menses, naprostá pohoda, většinu doby jsem strávila doma v klídku, vyprala dvě pračky, umyla si vlasy, nasnídala, naobědvala a stačila vypít ještě dva hrnky maliníku
Bez nástřihu byla malá venku na tři zatlačení.
Takže, ať si říká kdo chce co chce, já tomu prostě věřim a doporučuju zkusit ![]()
Přeju všem nastávajicím maminkám hodně štěstí ![]()
Ja teda taky myslim taky, ze funguje. Muj porod 3tiho ditete trval 4h. Ty prvni 2 porody tak 8…
Holky, kde jste ho sehnaly? Já už jsem byla ve 2 lékárnách a neměly ho ![]()
Já jej určitě vyzkouším také, ale ještě je brzy. Myslím, že i když to nebude fungovat na 100 procent, za pokus to stojí ![]()
@vonbrizon jj, na netu se dá sehnat určitě, ale to poštovné je vyšší než balíček čaje ![]()
Ahoj holky. já mám za sebou dva porody a vždy jsem pila čaj z maliníku ten poslední měsíc. mě tedy i chutnal. zda pomohol čaj nemůžu dokázat, ale oba porody byly docela v pohodě. celkově tak 2-3 hodinky to neintenzivnější a jinak max. hoďka tlačení. takže za pokus to holky stojí. ![]()
Ahoj, nevite nekdo jaka maximalni davka maliniku se muze za den vypit? Nemuzu se s nim nejak predavkovat? kdyz si dam napr. 4× denne salek se dvema lzickami caje, nemuze to nijak ublizit?
Na dvou šálcích jsem začínala, od 38.tt jsem pak dělala tři, pak celou konvici, jediný výsledek byl pro mě rychlý bezproblémový porod ![]()
Někdy se uvádí, že maliník zvyšuje pravděpodobnost poporodních krvácivých stavů, ale nic takového jsem nezažila