Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@maminka2 to mě strašně moc mrzí..
..pozitivní test opravdu pouze odstartuje období strachu…snad až do porodu se nemůže být člověk jistý asi nikdy… ![]()
Vcerejsi UTZ v pohodě…reagují pěkně…dle doktorky…myslím že tam je asi 10 foliku kolem 12-13 mm…to jak jsem pocitala kdyz je merila …takže v pondělí ještě jednu kontrola aby se rozhodla jestli půjdu ve středu nebo čtvrtek na OPU
bohužel hned večer přišlo neprijemne rozčarování…můj doktor mi nedal doporučení na narkoze…mám prý zvýšené leukocyty…což značí nějakou infekci nebo zánět…mám se prý v pondělí dohodnout v Caru vo s tím…takže to asi vypadá na punkci bez narkozy
![]()
Ahoj holky,tak v utery prvni navsteva..Chtela jsem se zeptat co nas ceka a jestli nam budou brat krev?nevim jestli mame byt na lacno nebo ne..vim,ze manzel spermiogram..diky za odpovedi
![]()
@sariiinkaaa ahoj, čeká vás hlavně vyplňování dotazníků, udělování souhlasu, pokud nebudes mit ms tak ultrazvuk a krev vám určitě brát budou taky, ale nemusíte být na lačno. Já byla těsně před ovulací tak mi rovno pichli něco na podporu. Držím palce ať tam dlouho chodit nemusíte
@Balu91 Ahoj, crinone je příšernost. Čím déle ho máš v sobě, tím víc změní barvu. Vždy bys ho měla před novou dávkou vyndat a dát nový. Jinak může ztvrdnout ve větší kus a to je víc nepříjemné. Jeden cyklus jsem ho taky užívala a jsem ráda, že jsem přešla na utrogestan.
@amitrama děkuju za odpověď
.. se mnou to bude trochu slozitejsi podle ovu testu neovuluju..mela bych mit v ten den ovulaci co tam budeme tak uvidime co uvidej na ulrazvuku..doufam,ze tam nebudeme muset dlouho chodit
@Sojka85
jee tak to je teda zase komplikace. Ale ta stimulace vypada dobre, tak to urcite dobre dopadne. ![]()
@sariiinkaaa neboj, pokud víš v čem je problém tak se to dá dobře léčit
. Horší je když se neví v čem to je a prostě nic nepomáhá. Držím palce ![]()
@amitrama to s tím ztvrdnutim se mi zatím nestalo, většinou to nějak odejde samo, hlavně když mám větší pohyb a víc chodím. Ale někdy to mění barvu, obcas to béžova, až do takové nahnedle, jednou to bylo dost hnědé ale spíš jen malé kousicky… Docela mě to vyděsilo, ale spíš na zahraničních webech jsem se dočetla, že je to docela časté, ale stejně. Nikdo mě na to neupozornil, v pribalovem letáku taky ani slovo… Zajímavý ![]()
@sariiinkaaa nějakou krev na pohlavně přenosné choroby myslím brali oběma, pak nějaké papíry, souhlasy a hlavně přidělení CAR čísla. Pokud už máte nějaké vyšetření hotové, tak ho určitě vzít s sebou. Spermiogram sice proběhl, ale ne hned ten první den, to jen manžel dostal zadanku. Ono to zas tak rychle nejde, nejdřív zkouší jen načasování styku, pak načasování s pomocí pregnylu, často ještě nabízejí IUI a pak až se přistupuje k IVF…
Hlavně doklady, kartičky pojišťovny a tak, ta první návštěva je spíš informativní, plus vyšetření ženy a možná ultrazvuk
@Balu91 jj pohybem se to vstřebá. Na to jsem byla upozorněna, abych po zavedení jsem nesedela nebo neležela. Koukám, že se ti mimi povedlo
držím palečky
Zalezi na konkretnim problemu,pokud je jasnej,urcite tech vysetreni nebude moc. Nam teda nabidli rovnou ivf,nikdo nam styky necasoval(hodne spatnej spermiogrm),nakonec jsme se domluvili na par iui,ze kterych nic nebylo a ivf bylo uspesne.
@Balu91 já mám pcos jsem bez ovulece, to je náš jediný problém. Jedno dítko z IVF už máme.
@Sojka85 to máš pravdu
Už jsme se radovali, že bije srdíčko, že to určitě bude dobrý a bum, bylo to jak facka ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.