Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na základě článků o panu Křížkovi a jeho situaci mě napadla otázka, jak by se dal smysluplně zužitkovat ten čas
. Ono nejspíš moc možností není. Tak nejspíš nějaké studium? Jazyky? Cvičení? Ruční práce?
Nevím, jak to ve vězení chodí a doufám, že to ani nepoznám, ale 3 roky jsou z mého pohledu dlouhé, tak by to asi nějaký plán chtělo. ( Vůbec neřeším, jestli si trest zaslouží nebo ne a jestli je přiměřený).
Muj partner byl ve vezeni, hodne hodne cetl, cvicil a mel to stesti, ze vzhledem k jeho VS vzdelani mohl pracovat. Myslim, ze jinak by se zblaznil. I tak ho to pry dost zlomilo.
Anonym z pochopitelnych duvodu, diky.
Asi číst, učit se cokoli, psát knihu, pracovat. Jestli mu to bude umožněno.
Přiznávám, že jeho je mi celkem líto. Nepřijde mi, že by byl takový. Jen naletěl haj.lum a na to doplatil.
Tady je asi i škoda, že není domácí vězení u nás.
Tak záleží, jaké má člověk zájmy a čeho ve svém životě chce dosáhnout, co chce znát, umět. Je to dost individuální.
@Magical-eyes píše:
Na základě článků o panu Křížkovi a jeho situaci mě napadla otázka, jak by se dal smysluplně zužitkovat ten čas. Ono nejspíš moc možností není. Tak nejspíš nějaké studium? Jazyky? Cvičení? Ruční práce?
Nevím, jak to ve vězení chodí a doufám, že to ani nepoznám, ale 3 roky jsou z mého pohledu dlouhé, tak by to asi nějaký plán chtělo. ( Vůbec neřeším, jestli si trest zaslouží nebo ne a jestli je přiměřený).
Máme tady srandovní justiční systém, tady si nikdo plný trest bohužel neodsedí.
@Zumpa píše:
Máme tady srandovní justiční systém, tady si nikdo plný trest bohužel neodsedí.
A to s tim souvisi jak? ![]()
@Anonymní píše:Že trest na 3 roky je lež.
A to s tim souvisi jak?
@Magical-eyes píše:
Na základě článků o panu Křížkovi a jeho situaci mě napadla otázka, jak by se dal smysluplně zužitkovat ten čas. Ono nejspíš moc možností není. Tak nejspíš nějaké studium? Jazyky? Cvičení? Ruční práce?
Asi bych tam studovala cokoliv..
No většina vězňů co znám, a že jich znám hodně, jelikož pracuji ve firmě, která je zaměstnává, je skandál. Spoustu jich neumí číst a psát. Nikdy nepracovali. Lžou, vymýšlejí si. Jsou tam i výjimky, ale těch je velmi málo. Takže ti o nějakém studiu nepřemýšlí. Spíš přemýšlí, jak sehnat cigarety, chlast a drogy. ![]()
@Magical-eyes já bych asi studovala. Zdravou výživu, poradenství a nejspíš FJ
Práce, pokud by to šlo, Knihy a asi bych se dle možností učila jazyk. Nebo kdyby byla možnost nějakého studia distanční formou, Netuším, jestli třeba tohle věznice umožňují, tak bych si vystudovala nějakou nástavbu nebo tak něco ![]()
Dá se tam na nějaký úvazek pracovat, ale to není nic moc…pak se dá studovat, udělat výuční list…cvičit, číst. Bližší info nemám ![]()
Tak myslím že půjde po 1.75 tedy po polovině doby nebo nějak tak může požádat o prominutí zbytku trestu… Chci říct že cele si to určitě neodsedi. Každopádně asi.psat, číst studovat cvičit.. propadne i pracovat protože pobyt ve věznici se pak zpětné platí…
No, on ale taky říkal, že to ještě není konečné, že 3,5 roku je za jednu část a ještě má před sebou další soud ohledně druhé části, kde dostane další trest, takže by se mu to mělo celkově zvýšit.
Podle mě je nejhorší, že přijde o část dětství svých dětí, tohle by mi osobně vadilo nejvíce..
Jinak ohledně plánu - záleží na dané věznici, kam půjde - někde mají kroužky, aktivity, možnost pracovat, někde moc možností nemá..