Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky tak v tu dobu budu u Dr.takze na Tebe budu myslet a drzet palecky,at to probehne v poradku,mas moc,moc foliku!!
Jinak te chvalim,ze jsi si pichla injekci SAMA.Obdivuji vsechny holky co to dokazou
.Mam stesti,ze manzel se toho „moc“ nebal a ted uz po 3 injekcich to pro nej neni problem.Akorat vcera kdyz jsem mu rekla,ze jeste tu do nohy,tak se trosku zdesil.Ale verim,ze to zvladne..Ja SAMA bych se neodvazila!!!! Tak pekny den bez problemu a zatim papa.Pak pisni,jak probehl odber Jíňa
ahoj holky!!! ![]()
jíňo - no manža je šilkuka,že to tak vládá… ![]()
ilco - moc bych ti to přála,aby se zadařilo na poprvé…to by bylo super ![]()
rébi - tak jak mrška přišla z ničeho nic,tak i odešla.bylo to slabounké ale aspoň něco.jinak bych nemohla začít s Clostikem.tak uvidíme,jak dorostou…
Ahoj holciny
ILCO Tak jak je ti po odberu??Vse v poradku??? Musim se s Vami podelit o jednu takovou prihodu..
.Vcera jsem byla vyvencit naseho „vlcacka“/Yorksiracka a potkala jsem sousedku /gynekolozku/…Krome reci okolo pejsku na me najednou vybafne.." A CO TEN VAS PROBLEM??" Nejdriv jsem myslela,ze mysli ohledne bytu /sedi take v BD / a nejak jsem si neuvedomovala,ze by jsme meli nejaky problem,povida mi JA JSEM VAM SCHVALOVALA TU ZADOST.Tak jsem na ni tak nejak koukala co tim mysli a PAK me tuklo,ze asi mysli ten problem co se tyka rodiny.Kdyz jsme zacinali s injekcema,tak jsem mela myslenku,ze si reknu JI,jestli by mi je nepichala,ale vzhledem k tomu,ze jsme nechteli,aby cely barak vedel,jake mame problemy,tak jsem to zavrhla a do injekci se pustil manzel…Takze jsem byla vcera NEMILE prekvapena,kdyz me pani DR.oslovila NA ULICI na plnou pusu „TAK CO TEN VAS PROBLEM“..No byl to docela sok..Tak jak jsem se tak nejak branila,ze nechci aby se nas „problem“ rozsiroval..Mela jsem dojem,ze schvaleni leku na pojistovnu jde nejak pres Prahu…a ono NE
. A zrovna mam pocit,ze pani DR.si to pro sebe nenecha.. No to jen tak pro usmani.Jak se to clovek snazi „tutlat“ a stejne to „neututla“
Preji vsem prijemny de.. Ilco pisni az budes mit casik jak to probihalo..papa .J.
jíňo - to je tak vždycky.je to prostě souhra náhod a hlavně osud.ale to je fuk.já myslím,že v dnešní době už to tak brát nemůžeš,protože jak tady u nás vidíš,máme toho každá dost…a už je to snad i moderní nebo co?!?" když to jinak nejde…
Miso 28 … No prave proto jsem to psala,ze jsem zjistila,ze ikdyz nechces,aby se nekdo „zabyval“ Tvymi problemy…stejne tomu clovek neunikne..Vis me to ted tak nejak uz je to jedno
..Ale asi sama vis,ze ty zacatky kdyz se nedari..a kazdy se pta,tak Tebe to boli…a proto clovek chce,aby to vedelo co nejmin lidi…aby se NAMI zabyvalo co nejmene lidicek … Je to neprijemne..Ale jak rikam..Tak nejak uz jsem obrnena tema otazkama,KDY PROC PROC NE A KDY UZ… Mozna je to i tim,ze konecne po 2 letech vime v CEM JE PROBLEM a konecne jsme se dostali bliz k vytouzenemu miminku…
Ahoj holčiny, omlouvám se, že vám sem takhle vpadám, ale potřebovala bych se vás zeptat, jak dlouho trvá vůbec, než se propracujeme s manželem k vytouženému ivf. Nyní jsme podstoupili teprve genetické vyšetření, řekli nám, že výsledky budou až za 6 týdnů a pak se uvidí dál. Mám tomu rozumět, že než začnu stimulovat, proběhne i několik měsíců až půl roku?? Nemůžu se dočkat, jsem z toho celá nějak zklamaná, že musíme takhle dlouho čekat… Děkuju vám za odpověď. Loffka
Ahoj Loffko
Ono je to asi u kazdeho jinak.Zalezi na tom ,jaka je pricina,jake budete podstupovat vysetreni a tak dale.ANO je mozne,ze to bude trvat i dele…
Mi ted stimulujem na 1 IVF a trvalo to nekolik mesicu.. cca 6-7 mesicu… Bohuzel je to tak.Ale jak rikam,zalezi na situaci a kazdy to ma jinak..
Ahoj holky tak uz to mam za sebou a dekuji ze ste na me mysleli, asi to pomohlo, sebrali mi 14foliku nebo vajicek ted nevim jak o resne je ![]()
No po probuzeni mi dost zacalo bolet brisko ale dale se to vydrzet a dr mi rekla ze at si doma vezmu brufen a fakt lehla asem zaspala a ted se vzbudila s malinkym rezanim v podbrisu jinak napohodu, no zitr si mam volat co delaji nase vajicka a pak se uvidi ale s nejvetsi pravdepodobnosti asi v utery je mam na zpet.
tak ahoj holky ja du jeste lezet.
Jo a stim jak rychlr k IVF tak mi kdyz sme byli na genetice tak nam to tak krasne vyslo ze sem cala tech 6 tydnu na vysledky a to se mi podarili i v prubehu tech 6 tydnu i hormonalni vysledky takze meli hned vse pohromade tak na te nasteve mi zdelili co bych brala pokud teda chceme jit do toho nastavili a za tyden dosla MS ja zacala pichat a za asi 10 coz je dnes sem byla na odberu a v utery me je vrati takze u nas rychlovka takze je pravda ze vsude je to jinak.
tak ahoj sem unavena du si lehnout ![]()
Tak to jste mě holky moc nepotěšily, že to bude trvat tak dlouho, ale já si počkám a snad se i dočkám…
A jak to, že ti to trvalo 6 až 7 měsíců, to tak dlouho trvaly testy?
anonymni: neboj nic neni jasny ze to bude tak dlouho trvat, vy uz ste byli na nejakych testech? treba spg nbo hormonalni profil, pruchodnost vejcovodu atd. ?
Ahoj Ilu…
Tak jste to v pohode zvladli…Vajicek jsi mela hezky pocet a preji ti ,aby jich bylo co nej nej kvalitnich,dobre se vyvyjela…
ANONYMNI… Vis ono to fakt u kazdeho trva tak trochu jinak..U nas to bylo take tim,ze jsme 2X byli na IUI coz jsou 2 mesice,pote jsme cekali az nas prijmou na IMUNOLOGII a to jsme cekali myslim skoro 3 tydny,potom vysledky trvali 14 dni…Ono se to nascita..A jeste pred timto vsim jsem byla na laparce a hormony,spermiogram atd.Ono opravdu zalezi na tom,zdy zkousite IUI nebo jestli jdete ROVNOU na IVF..
Tak holky zdravim vas a preji vam hodne uspechu.
Ilco tobe drzim pesti at se vajicka vyvijeji a at se ti tam pak pekne zavrtaji prckove maly.Kolik ti budou davat dve?Asi jo to oni tak davaji.Takze drzim palecky.
![]()
Judy ty taky si uz zacala stimulovat koukam tak taky at to dotahnes do zdarneho konce.
![]()
Anonymni jak Jina rika je to u kazdeho jinak kdyz CAR nevidi zadny problem tak se zkousi nejdriv IUI a pak az IVF.Nekdo sel na IUI i 6krat myslim ze tolikrat to hradi pojistovna takze kdyz se nezadarilo tak az pak IVF.Ale to zalezi myslim kdyby si rekla ze chces rovnou na IVF tak ti v tom nikdo branit nebude.My byly 2krat na IUI a pak nam dr.v CARU doporucil IVF,protoze ja mam jen jeden vajecnik a proto rikal ze IUI asi u nas nedopadne.No a IVF dopadlo napoprve.Bylo to zrovna pred rokem jsem zacala stimulovat a 26.6 jsem byla na ET.Takze tak.Tak uvidis jestli si myslis ze to nikam nepovede tak se s nima domluv.Jo a my na imuno nebyly.
![]()
Ilus…holky jak je to prosiiiim PO odberu vajicek s neschopenkou??Je nejaka vubec??Dekuji Vam za odpoved..