Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
AHOJ HOLKY
,
přeji vám všem krásný víkend.vypadá to,že asi bude.maminám,ať je děti poslouchají a nám…ať se brzo zadaří nebo ty bříška venku jsou na mrtvici. judy ,myslím na tebe,snad bude vše OK.
Ahoj holčiny, tak Lost sttáles e u nás na stejný měsíc porodu nedomluvily,který den
bohužel.Já jen ,že jsem na tebe nezapomněla.No my ted stejně mo ven nechodíme ,jak jsou ty pařákytak malej není moc v kočárku rád koukám,že vám chce taky něco napsat.
JUDY už bude miminko u tebe tak už do té práce nebudeš muset a co se děje,že tam nejste spokojeni?
mějte se krásně a zatím pa pa
Ok pak se domluvime nejak lucko.pa jdu se sprtat dnes 2zkousky.
![]()
Judy tak je to stema penezma trosku jinak, dr to trochu prehnala, teda prehnala, rekla nam to souhrne, no a nerekla ze poprve budu platit cast tzn. ted sem platila 4000,– a priste se uvidi a pak ze to snad dohromady bude tech 18tisc, doufam ze do toho zapocitala i to ICSI ale pochybuju ![]()
takze tak zbytecne me vydesila ![]()
Ahoj holky!
Mám hned několik novinek z posledního týdne. Stimulaci jsme zkončili v pátek (merional), tři poslední dny jsme aplikovali orgalutran (to je nějaký přípravek, který zřejmě působí proti FSH, aby nedošlo k předčasné ovulaci. V sobotu ráno jsem byla na ultrazvuku, kde nám dr. řekla, že folikulů bude asi 10-12, předepsala ještě injekci pregnylu a objednala mě na odběr na pondělí ráno. Odběr byl v pohodě, dokonce narkóza byla pro mě úplně nový a docela legrační zážitek.
Dr. se pak trochu divily, že jsem se hned neprobudila, říkaly prý že asi nemám žádné protilátky, když jsem byla pod narkózou poprvé v životě. Míšo , fakt to nic není. Dokonce mě ani potom nebolí břicho, jen mírně pobolívá když třeba chodím, zvedám se a tak…
Jo a dneska ráno mi řekli, že ze 17 vajíček se jich 13 oplodnilo a zítra mám jit na ET. Jsem moc zvědavá, jak to bude dál. Ale manžel je napnutý ještě asi mnohem víc. Už ho začínám psychicky připravovat na dvojčátka -on si totiž pořád myslí, že to je nepravděpodobný. ![]()
Nobady - jestli se můžu zeptat, zaváděli jste dvě embryjka nebo jen jedno?
P.S. Jaké máte zkušenosti s utrogestanem:?: Z toho mám od začátku obavy největší. Strašně špatně totiž na progesteron reaguju. Začala jsem ho zavádět dneska ráno a už to asi trochu začínám cítit. ![]()
Ahoj rebi tak to jsou super zpravy.Jinak nam zavadely 2embrijka a cekaly jsme dvojcatka ale jedno embrijko nam zaniklo takze mame nasi holcicku Elisku ted.Ale dost holek ma dvojcatka.At jedno nebo dve hlavne at to klapne.Rebi odpocivej hodne pij a hlavne jez bilkoviny at predejdes hyperstimulacnimu syndromu.U me utrogestan v pohode ja jsem zavadela do pochvy nepolykala jsem.Jo a jeste jsem brala prednison.Takze drzim pesti at to klapne a samozrejmne ne jenom tobe.
Judy tobe se to taky nejak blizi ne?
![]()
Ahoj Holky
Rebi, tak to je super a vy ste meli kratkej nebo dlouhej protokol? Mi mame kratkej a zitra du na ultrazvuk a na krev tak sem zvedava co bude, ja si picham puregon a jeste beru dostinex a anopyrin a Prednison no proste vybrala sme snad celou lekarnu
Ted me holky celekm boli zada (ale myslim si ze je to z MS) zadnej extra stav, ale uz sem si udelala par peknejch modrinek na brise, co vy dely se vam taky? A mam porad desnou zizen.
Lost a maji se jist bilkoviny? ty sou hlavne v cem?
Tak se mejte hezky a drzim pesticky a doufam ze uz Judy budes mit vic casu a odpocnes si ![]()
Ahoj holky Rebi ja to měla stejné jako, Lost 2 embrijka,ale druhé se nechytilo.Utrogestan já si zaváděla dva po dobu 2 měsíců 2* denně a do třetího jen jeden a taky jsem zapíjela prednison.
Mně to nic nedělal cítila jsem se dobře,ale zřejmně jsem po tom přibrala,ale to je to nejmenší!!!
Ilčo Mně se modřinky nedělaly já nevím měla jsem to štěstí,že jsem nějak všechno dobře snášela. Lost Tadyprší tak jsem ani nepsala,doufám,že zkoušky dopadnou dobře opravdu před tebou smekám škola a mimčo si DOBRA!!!!snad nám to vyjde o prázdninách to i já budu mít více času.Mějte se krásně holčiny a držím pěstičky at to dopadne dobře!!!!
Ahoj holky,
už jsem vzkaz napsala, odeslala a nic. Zřejmě vypadl server, takže znova:
Ilčo , my měli taky krátký protokol. Stimulovali jsme Merionalem 8 dní - první 2 dny po třech ampulkách (každá je po 75ml), 6 dní po 2 ampulkách. Je to přirozený hormon, který se musí aplikovat do svalu, do zadečku a nepřiplácí se na něj. Poslední 3 dny jsem si (vlastně zase manžel) ještě musela píchnout Olgalutran. Dr. nám na začátku taky nabízela pero, na které se připlácí. My si ho dokonce chtěli i koupit, ale po tom co mi Judy řekla, že injekce jsou v pohodě, tak jsem se rozhodla pro ně. Nějakou větší žízeň jsem asi neměla (normálně jsem zvyklá dost pít, takže nevím), ale dost tvrdě jsem v noci spala a zdály se mi dost bizarní sny (jako mívám před MS). Den před odběrem jsem dokonce prospala celé odpoledne.
Jaký den cyklu vlastně jsi? Já byla na ultrazvuku 6. a 10. den. Zatím držím pěstičky a budu se těšit na další novinky.
Lost , tak dneska jsem do CARu volala, jak mi řekli. ET prý ale dneska nebude, podle zprávy z laboratoře se embryjka ještě vyvíjejí, takže si mám zavolat zase zítra. Jinak
… Trochu mě to vystrašilo, ale pak jsem si zjistila, že ET se dělá 2-3 den, tak jsem zase trochu klidnější. Taky mě třeba můžou nabídnout prodlouženou kultivaci
…To bych musela čekat asi ještě do soboty. No, už se těším, až budou u mě. Doufám, že budou.
Judy , už víš výsledky z imunologie? Myslím na tebe.
Lucko , utrogstan beru zatím třetí den a zatím dobrý. 2 tabletky ráno, 2 večer a půlku Prednisonu denně.
Mám do zítra dovolenou, PN jsem si zatím nevzala a jsem doma. Včera jsem makala na zahradě, dneska jsem zalezlá doma. Taky tady strašně prší. ![]()
Rebi ja sem mela prodlouzenou kultivaci zavadely mi embrijka az 4den.je to lepsi kdyz jsou ty vajicka oplodneny vice bunecne.tak preji hodne stesti.
Lucko prazdniny to snad jisti.Pa.
Ahojky holčinky ,
tak jsem dneska byla na té konzultaci a vše je ok. Imunologie je negativní
a sliznici mám vysokou. Tak už mám reversy, žádost o předoperační vyšetření a napsaný krátký protokol. Teď už jen čekám na MS a hurá do boje. Doufám, že to dostanu nejpozději 9.6. Tak prosím držte palečky. Mám z dneška dobrý pocit. Tak snad mi to konečně na podruhé výjde.
Rébi , moc ti držím palečky a myslím na tebe. Těším se až napíšeš, že jdeš na KET. Jinak zase budu stimulovat Merionalem. Akorát první 2 dny budu mít zvýšenou dávku. Tak jsem zvědavá.
Lost, Lucíku , sejdete se někdy konečně
![]()
Ilčo , moc tě zdravím a hrozně se omlouvám, ale vážně nic nestíhám, ale o víkendu to určitě napravím. Taky na tebe myslím. ![]()
Doufám, že jsem na nikoho nezapoměla. To by mě mrzelo.
Jinak situace v práci je tak vážná, že odcházíme. Do konce týdne musíme být pryč. Ach jo. To jsou šílený nervy ![]()
ahoj Judy to je v pohode ja taky moc nestiham
nejak se to nakupilo ![]()
Ahoj holky… Moc Vas vsechny zdravim…
Jdem do 1.IVF.. chtela bych se vas timto zeptat.. Cekam na MS a 2.DC zacnem pichat Puregon..8 d ni z toho posledni 2 dny k Puregonu jeste do nohy dalsi injekci.Jsou doma,tak bohuzel nemuzu napsat nazev te injekce.Jak to tady procitam,tak jsem zjistila,ze MEZI podavanymi injekcemi jste chodily na kontrolni UZ????… Ja totiz mam jit na UZ az 9.DC!!..Tak me to zarazi…A to jsem se jeste sestricky ptala,jestli opravdu na UZ az ten 9 DC..Rekla ANO,ale nic blizsiho mi k tomu nerekla…Nevite nekdo jaky je duvod,ze jdu na UZ az 9DC???dekuji moc za odpoved a VSEM snazilkam preji HODNE USPECHU
Jino ja myslim ze jdes na ko utz aby se mrkly jak ti ty foliky rostou ne?Pockej ja se podivam kdy jsem sla ja.Tak koukam jeste to mam ten stimulacni protokol a 9den sem sla na odber krve a pak odpoledne na utz tak to mas v poradku.Drzim palecky.
jo a jeste pak po tom utz jsem 11den sla na odber vajicek a pak 15den mi delaly ET.Takze je to ok.Tak klidne jestli to pujde dobre tak taky za chvili pujdes na Et.Hlavne drzim pesti at vajicka rostou a at se zadari.pa.